Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Labrador Köpek (Labrador Retriever) Irkı Hakkında Bilgiler

Abone Ol 
Labrador Köpek (Labrador Retriever) Irkı Hakkında Bilgiler

Bugünkü yazımızda sizlere Labrador köpek ırkı ile alakalı çeşitli bilgiler veriyor olacağız. Bu sempatik dostlarımız, Newfoundland adlı bir adanın St. John’s Newfoundland adlı bölgesinden geliyor. Bu güzel köpeklere dair birçok bilgiyi bu yazıda bulabilirsiniz.

St. John, Newfoundland adlı eyaletin başkentidir. Adanın en Güney kısmında yer almaktadır. Fakat daha sonraki zamanlarda köpekler nedeniyle alınmakta olan ağır meblağdaki vergiler nedeniyle bu eyalette köpeklerin nesli azalmaya başlamıştır.

Tüm bunların yanı sıra, 1800’lü seneler içerisinde belli bir miktarda Labrador köpek ırkı, Kanada taraflarından İngiltere taraflarına götürülerek retriever ırkında yer alan başka köpeklerle çiftleştirilmiştir. Türün artışı da bu şekilde sağlanmıştır. Dikkat çekici başka bir unsur ise; Labradorlu olmadığı bilinen bu köpeklere Labrador ismini veren insanın, 1887 senesinde Lord Malmerbury adındaki İngiliz bir kişi olmasıdır.

Labrador, İngiliz köpek kulüpleri tarafından 1903 senesinde tanındı. Amerikan köpek kulüpleri ise bu köpek ırkını biraz geç bir zamanda, 1917 senesinde tanımıştır. Labrador köpek ırkının popülaritesi zamanla artmaya başladı. Bu popülerliğin zirve noktası ise 1991 senesinde gerçekleşti.

Labrador Köpek (Labrador Retriever) Irkı Karakter Yapısı Nasıldır?

Labrador köpek

Ağzında Çiçek Olan Yavru Labrador Köpeği

Tamamen uysal ve kolay bir biçimde uyum sağlayan Labrador köpek ırkı, itaatkar bir karakter yapısına sahip olması ile dikkat çeker. Sahibine ve ailesine genel olarak sadık davranışlar gösterir. Avcılık kökenlidir. Bu nedenle koku alma duyusu aşırı derecede kuvvetlidir diyebiliriz.

Tepeden tırnağa atletik bir yapıya sahiptirler. Bu sebeple yavru oldukları süreçte fazla hareketli davranabilirler. Heyecanlı bir yapıları vardır. Sürekli olarak egzersize ve aktivitelere gereksinim duyarlar. Onları her zaman gezdirmeniz gerekir, buna bayılırlar.

Labrador Köpek (Labrador Retriever) Irkı Eğitimi Nasıl Olmalı?

Bu köpeklerin zeka seviyeleri diğer köpek ırklarına binaen çok daha yüksek olmaktadır. Bu durum, öğrenme yeteneklerini de tamamen yakından etkiler. Her şeyi çabucak öğrenirler. Temel kısımda ufak yaş dönemlerinde yavruyken eğitimleri verilmelidir. Çekmeyi severler. Aşırı çekme özelliklerini azaltmak da büyük önem taşır. Aksi halde kendilerini bir hayli fazla kaptırırlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Şivava (Chihuahua) Köpek Irkı Hakkında Bilgiler

Spora ve suya bayılırlar. Bu nedenle su oyunları oynatılmasında büyük yarar olacaktır. Uzun yürüyüşler ise tam olarak Labrador köpek ırkı için ortaya çıkmıştır diyebiliriz. Yakalamaca oynamaya bayılırlar. Onunla alakadar olduğunuzu hissettirirseniz çok huzurlu hisseder ve sürekli olarak sizinle oyun oynamak için heveslenir. Ona ilgiyle yaklaşırsanız size daha kısa sürede alışır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.