Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Labrador Retriever Irkı Hakkında Temel Bilgiler

Abone Ol 
Labrador Retriever Irkı Hakkında Temel Bilgiler

Labrador çok sayıda sevimli özelliğe sahiptir. Yüksek zekası, eğitilmesinin kolay oluşu ve mükemmel bir aile arkadaşlığı gibi nitelikler, bu köpek ırkının öne çıkan özellikleridir. Orta düzeyde egzersize ihtiyaç duyarlar. Bu sağlanamazsa veya yalnız kalırlarsa, strese girebilirler.

Labrador Retriever Genel Özellikleri

Av köpeği olarak yetiştirilmişlerdir ve orta derecede hızlı olgunlaşır. Yetişkin görümümü kazanması 12 ila 24 ay sürer. Ortalama ömrü 10-12 yıldır. Havlama eğilimi düşüktür. Siyah, kahverengi ya da sarı renkte olabilirler.

Bu ırk, güçlü bir gövdeye ve sağlam bacaklara sahiptir. Bir erkek için maksimum uzunluk 60 santimdir. Sağlam yapıları onları çok daha büyük gösterebilir. Ağırlıkları maksimum 38 kilogramdır. Dişiler ise en çok 24 kilogram olur.

Geniş başları, düşük kulakları ve büyük, etkileyici gözleri ile kolayca tanınır. Kuyruk kalın ve sağlamdır. Ayaklar, perdeli şekildedir. Bu özellik, Labradorların daha iyi yüzmelerine yardımcı olur.

Labrador

Labrador Retriever Kişilik Özellikleri

Egzersiz ve eğitim ihtiyaçlarını karşıladığınız zaman mükemmel bir evcil köpek olurlar. Bu köpek ırkı, orta dereceli hareket etmeye uygundur. Eğitildikleri zaman, genellikle diğer köpekler, diğer evcil hayvanlar ve çocuklar için iyidir. Güçlü köpeklerdir ve erken yaşta biraz itaat eğitimine gereksinim duyarlar ya da sahiplerini istediği zaman sokakta sürüklerken görülebilirler. Enerjik doğaları nedeniyle, yalnız bırakılan veya iyi egzersiz yapmayan Labradorlar stres yaşayabilir. Bu da çiğneme, kazma ve aşırı havlama problemlerine yol açabilir.

Labrador Retriever Bakımı

Labradorların, ailelerinin yanında olması gerekir ve kesinlikle bir arka bahçe köpeği değiller. Bu köpekler aktivite seviyelerinde bazı farklılıklar gösterir, ancak hepsi hem fiziksel hem de zihinsel aktivite yapmak ister. Bununla birlikte, bir köpek yavrusu çok uzun yürüyüşlere çıkarılmamalı ve bir seferde birkaç dakika oynamalıdır. Labrador köpekler “işkolikler” olarak kabul edilir ve kendilerini tüketirler. Oyun ve antrenman seanslarını bitirmek size kalmıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Küçük Köpeklerin Yaşam Süresi Nedir?

Yemeyi sever ve aşırı beslenirse çok çabuk obez olabilirler. Bu nedenle köpeğinize sunduğunuz mama boyutlarını sınırlamayı unutmayın. Düzenli ve yeterli beslenme şekli, köpeğinizin sağlığını en iyi biçimde destekleyecektir. Ve bu köpeklerin büyük iştahının insanların yiyeceklerine ve hatta yenmeyen öğelere kadar uzandığını hatırlatalım.

Birçok insan Labradoru hiperaktif bir cins olarak düşünür. Fakat yavrular kesinlikle hareketlidir. Çoğu, büyüdükçe biraz yavaşlar. Ek olarak, genellikle yaşamları boyunca oldukça aktif kalırlar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.