Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Lop Tavşanı Bakımı Nasıl Olmalıdır?

21.03.2021
1.392
Abone Ol 
Lop Tavşanı Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Bugünkü yazımızda lop tavşanı bakımı hakkında birçok önemli bilgiyi sizlerle paylaşıyor olacağız. Tavşanlar, kendi içlerinde birçok farklı türe ayrılan eşsiz güzellikteki hayvan dostlarımız olarak dikkat çekmektedir.

Tam adıyla Hollanda lop tavşanı, 1960 senesinde Hollanda dolaylarında Netherland Dwarf ve French Lops adlı güzel tavşanların çiftleştirilmesi neticesinde doğmuştur. Melez bir tavşan ırkı olduğunu ifade edebiliriz.

Bu tavşanlar uzun ve düşük görünümlü kulaklara sahiptir. Bu görünümleriyle tam bir sevimlilik abidesi olurlar. Haydi gelin bu bebekleri daha da yakından tanımanın keyfini beraber sürelim.

Hollanda Lop Tavşanı Özellikleri Nelerdir?

Üç Tane Farklı Renklerde Lop Tavşanı

Bu tavşanlar, düşük olan kulaklarıyla kendilerini sevdirir. Ponpona benzeyen kuyrukları ve yumuşak tüyleri ile de ortamın maskotu haline gelmeleri birkaç saniyeyi alır. Birçok hayvansever insan tarafından da hamster zannedilirler. Boyları kısa olduğu halde ağırlıkları fazladır. Oyunbaz hayvanlar olmaktadırlar.

Lop tavşanı bakımı konusunda bilinmesi gerekenlerden birisi de bu tavşan türünün ne kadar büyüyebildiğidir. Yetişkinlik zamanına ulaştıkları zaman kiloları bir ila iki arasında değişiklik göstermektedir. Gün içerisinde ortalama olarak 600 ila 700 ml kadar su tüketebilirler.

Bu tavşanların cinsiyetleri ise ilk dört beş ay süresince belli olmamaktadır. Beşinci ay itibarıyla cinsiyetleri kendisini belli eder. Bu tavşana iyi bir bakım sağladığınız zaman on ila on iki sene süresince yaşamaktadır. Peki tuvalet eğitimleri nasıl olacak?

Lop Tavşanı Tuvalet Eğitimi Nasıl Olmalıdır?

Evet, lop tavşanı bakımı konusunda en önemli hususlardan biri de tuvalet eğitimi oluyor. Ev ortamında tavşan beslemek isteyen kişilerin en sık merak ettiği şeylerden biri de tavşanların tuvalet eğitimidir. Bu tavşanların tuvalet eğitimi kedilere bir hayli benzemektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yaz Mevsiminde Tavşan Bakımı Nasıl Olmalı?

Açık olan bir kedi kumu kabı ya da bir kap içerisine koyabileceğiniz kum ve kuru otla tavşanınıza bu eğitimi vermeniz bir hayli mümkündür. Tavşanınız evinize ilk girdiği zaman onu özgür bırakmalısınız. Bırakın istediği alana dışkılama yapsın. Tuvaletini yaptığı alan onun kendini güvende hissedeceği alan olacaktır.

Orada olan idrarı silin ama çöpe atmayın. Ardından bölgeye kum kabı koyun ve çişli peçeteyi de kum kabının içine atın. Bu tavşan bir sonraki çişini gelip kap içerisine yapacaktır. Belki ilk günler alışamaz ama kısa süre sonra tuvaletini nereye yapacağının kararını çoktan vermiş olur, sabredin.

Lop Tavşanı Bakımı Nasıl Olmalıdır? Bu Tavşan Türü Ne ile Beslenir?

Lop tavşanı bakımı konumuzun sonuna doğru yaklaşırken daha detaylı bilgiler vermeye devam ediyor olacağız. Bu tavşanlar aynen diğer tavşan arkadaşları gibi kuru olan gıdalarla, sebze ve meyvelerle beslenirler. Uygun fiyatlı tavşan yemleri satın alabilirsiniz. Böylece güzel dostunuzu en iyi şekilde beslemiş olursunuz.

Bu tavşan yemlerinde genel olarak buğday, çim konsantresi, arpa, keçiboynuzu, meyve parçacıkları, fıstık ve çekirdek gibi besin kaynakları yer alır. Tavşan yemleri dışında evcil dostunuza yonca da verin. Tavşanlar yonca yemeyi çok seven, özel canlılardır. Onlara çok iyi bakmayı unutmayın!

Kemirgenler ile ilgili diğer yazılarımızı okumak için tıklayınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.