Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Malta Köpeği (Maltese Terrier) Irkı, Genel Özellikleri ve Karakter Yapısı

Abone Ol 
Malta Köpeği (Maltese Terrier) Irkı, Genel Özellikleri ve Karakter Yapısı

Malta köpeği sahiplenmek istiyor ve bu sevimli dostumuzu daha yakından tanımayı amaçlıyorsanız bu yazıda yer alan bilgiler tam size göre demektir. Malta köpeğinin birçok özelliği, insanlarla iyi anlaşmasına zemin hazırlıyor. Onun bir iyilik meleği olduğunu söylersek hiç de yanılmış olmayız. Tam bir kucak köpeği olan bu sempatik köpeği haydi gelin daha yakından tanıyalım!

Bu köpek ırkı, barışçıl bir tutum sergiler. Elbette her köpek cinsinde olduğu gibi, bazı Malta köpekleri daha atılgan davranırken bazıları çok daha soğuk olabiliyor. Bu son derece zeki ve meraklı dostumuz, dış mekan egzersizlerinden çok hoşlanmıyor. İhtiyaç da duymuyor. Fakat size eşlik etmeyi çok seviyor. Büyük köpeklerin yanında da ufacık görünüyor. Bu sebeple kendini koruması için çeşitli eğitimler alması önem taşıyor.

Malta Köpeği (Maltese Terrier) Irkı, Özellikleri

  • Ufak köpek ırklarını daha sevimli buluyorsanız,
  • İnsanlarla ve diğer evcil hayvanlarla iyi anlaşabilen bir köpeği sahiplenmek istiyorsanız,
  • Çok az tüy döktüğü bilinen bir köpek ırkı istiyorsanız, bu köpek sizin için muazzam bir seçim olacaktır.
  • Bu köpekler son derece hassas ve kırılgan da olurlar.
  • Güvenliklerini korumanız gerekir. Oyuncak olan ırklar hep böyle ilgi ister.
  • Uzun süreli olarak yalnız kalan Malta köpeği ayrılık kaygısına bürünebilir.
  • Düzenli olarak tıraş edilmelidir. Tüylerinin birbirine karışmaması açısından bu son derece önemlidir.
  • Her zaman fırçalanmalıdır.
  • Düzenli tarama ister.

Bu maddelerin büyük bir kısmı sizin yaşam tarzınıza uyum sağlamıyorsa, kesinlikle bu köpeği sahiplenmemelisiniz. Aksi takdirde işler yolunda gitmez ve köpeğin hayatını da kötü bir yola sokmuş olursunuz.

Malta Köpeği (Maltese Terrier) Irkı, Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Malta Köpeği

Tüyleri Taranan Maltese Terrier

Eğer bir Malta köpeği sahiplenmeye karar verdiyseniz, en çok da bakımıyla alakalı neler yapmanız gerektiğini bilmelisiniz. Sık sık taramaz ya da fırçalamazsanız bu köpeklerin tüyleri karışmaya başlar. Esasen bu köpeğin tüylerinin her zaman kısa bir biçimde kesilmesi tavsiye edilmektedir. Düzenli olacak bir bakım sayesinde bu köpekler her daim çok daha temiz olurlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Labrador Özellikleri Nelerdir?

Yıkanmaları da son derece basittir. Köpeğinize yapacağınız ekstra bakımlar da onun her daim sevimli ufak bir köpek yavrusu gibi görünmesine katkı sağlar. Böylece hem köpeğiniz rahat eder, hem de siz kendinizi çok huzurlu hissetmiş olursunuz. Havlama davranışını sık sık ve aşırı derecede gösteriyorsa, bu durum aslında ona ilgi göstermediğiniz manasına gelebilir.

İlgisiz ve yalnız hisseden Malta köpeği aşırı derecede havlar. Bu, aslında onun kaygılandığı manasını taşır. Bu yüzden her an onunla alakadar olmanız gerekir. Gün içinde çok fazla evde bulunmayan biriyseniz bu köpeği sahiplenmeyin. Çünkü o her zaman yanında kalınmasını ve kendisi ile ilgilenilmesini ister. Aksi takdirde depresyona bile girebildiği görülmüştür.

Köpek Rehberi kategorimizden diğer köpek ırkları hakkında bilgiler edinebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.