Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Muhabbet Kuşu Ne Kadar Yaşar?

Abone Ol 
Muhabbet Kuşu Ne Kadar Yaşar?

Muhabbet kuşları ile alakalı en çok merak edilenlerden biri de muhabbet kuşu ne kadar yaşar sorusuyla başlar. Bugünkü yazımızda bu konu ile alakalı detaylı bilgiler veriyor olacağız.

Muhabbet kuşları, hemen hemen her evde yer alan sevimli dostlarımızdan biri olarak dikkat çekmektedir. Genel olarak bu kuş türünün pencerelerin açık unutulması sonucunda kaçtığını biliyoruz.

Bu nedenle muhabbet kuşlarının kaç sene yaşadığını tam olarak bilemeyiz. Kuşlar da birçok hayvan gibi 12 aylık oldukları zaman yetişkinlik dönemine girerler. Dişi olan muhabbet kuşları 4 yaşlarına bastıkları zaman yaşlılık evresine girmeye başlıyorlar.

Erkek muhabbet kuşları ise 6 yaşlarına geldikleri zaman yaşlı sayılıyorlar. Muhabbet kuşu ne kadar yaşar sorusunun en önemli cevabı ise 8 ve 10 sene arası olmaktadır. Bu zamanı belirleyen en önemli faktör ise kuşa ne kadar iyi baktığınızdır. Tabii hastalıkla alakalı faktörler de kuşun ömrünü etkiler.

Ortalama Muhabbet Kuşu Yaşam Süresi

Muhabbet kuşları soğuk havalara karşı dayanıklı türde hayvanlar olmazlar. Bu kuşlara ılık bir ortamda bakmanız gerekir. Yaz mevsiminde direkt olarak klima ya da vantilatör havasına maruz bırakılmaması gerekir.

Bunun gibi faktörler muhabbet kuşlarının hastalanmasına sebep olur. Evcil hayvanların yaşam süresini de kısaltmaya başlar. Ek olarak beslenmeleri, bakım süreçleri ve ruhsal durumları da muhabbet kuşu ne kadar yaşar sorusunu yanıtlıyor.

Eğer muhabbet kuşunuzu henüz sahiplenmiş iseniz, ilk olarak bazı faktörlere dikkat etmeniz gerekmektedir. Sağlıklı olmaları, uzun ömürlü yaşayabilmeleri açısından son derece önem arz etmektedir. İsterseniz evcil minik dostunuzu bir veteriner hekime giderek genel bir sağlık muayenesi de yaptırabilirsiniz.

Sağlıklı olan bir yavru muhabbet kuşunun tüy kısımları her zaman için parlak ve vücuduna yapışık bir haldedir. Bunun yanı sıra hareketlidir. Hareketsizse bir sorun var demektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Muhabbet Kuşları Ne Zaman Tüy Döker? Muhabbet Kuşlarında Tüy Dökme Dönemi

Muhabbet kuşu ile iletişim halinde iken onu sık olarak elinize alın ve sevin. Bu durum stres yaşamasını engelleyerek ömrünü de uzatacaktır. Evini seven bir muhabbet kuşu daha uzun yaşarken, evinden hoşlanmayan ve sevgi görmeyen muhabbet kuşları erken ölmektedir. Muhabbet kuşu ne kadar yaşar sorusunu böylece yanıtlamış olduk.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.