Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Pak Köpek Özellikleri, Bakımı ve Mizacı

Abone Ol 
Pak Köpek Özellikleri, Bakımı ve Mizacı

Bir pak köpek (pug) sahiplenmeyi düşünüyorsunuz, ancak aileniz için mükemmel bir köpek ırkı olup olmadığından emin değil misiniz? Bu yazıda, cinsin kökeninin yanı sıra bazı gerçekler, özellikler ve daha fazlasına bir göz atacağız!

Pak Köpek (Pug) Özellikleri

Pug köpek, küçücük vücudu, kıvrımlı yüzü ve kıvırcık kuyruğu ile öne çıkar. Pug hep popüler bir cins olmuştur. Yine de inatçı ve bağımsız olma isteklerinin bulunduğunu hatırlatalım. Pugların kısa katmanları aslında çift kattır. Özellikle yaz aylarında aşırı tüy döker. Çeşitli tüy renklerine sahip olabilir. Kahverengi tonları, açık sarı, siyah ve beyaz en popüler pug köpek renkleri arasındadır.

Pak Köpek (Pug) Tarihçesi

Pug, MÖ 400 civarında Çin’den geldiğine inanılan eski bir köpek ırkıdır. İlk başlarda yüzyıllar boyunca, kraliyet ailesi ve temsilcilerinden başka hiç kimsenin bir pug köpeği bakmasına izin verilmedi. Pug popülerliği, Hollandalıların 16. yüzyılda Çin’i ziyaret etmesinden sonra tüm Avrupa’ya oradan da dünyaya yayıldı.

Pak Köpek (Pug) Mizacı

Oynamaya olan sevgisi, çok eğlenceli olduğu anlamına geliyor. Bu özellikleri, pugları küçük ve büyük çocuklar için harika bir köpek kardeş yapıyor. Çok sesli olan puglar, yoldan geçenlere veya diğer hayvanlara durup dururken havlama eğilimindeler.

Bir pug köpeğin en sevdiği yer hemen yanınızdır. Kucağınıza sokulup gün boyu uzanmaktan tamamen memnun olurlar. Puglar hırıltılı nefes alır ve horlar. Sahibiyle birlikte uyumaktan hoşlanırlar. Ayrıca, onlara şefkat göstermezseniz ve uzun süre yalnız bırakırsanız, mutsuz olacaklar ve bunu size belli edeceklerdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Terrier Köpek Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

pak köpek

Pak Köpek (Pug) Yaşam İhtiyaçları

Çocuklar pugları sever ve puglar da çocukları sever. Oyun oynamaktan hoşlanır. Puglar, diğer köpekler, kediler, tavşanlar ve diğer hayvanlar da dahil olmak üzere herhangi biriyle anlaşmaya oldukça müsaittir. Puglar ayrıca apartmanlarda yaşayanlar ve yaşlı bireyler için harika arkadaşlar olur. Çünkü aktivite için çok fazla kapalı alana ihtiyaç duymazlar. Peki, pug köpekler ne kadar uyur? Pug köpeklerin uyku saati günde maksimum 14’tür. Havuzda yüzmeyi seven pug köpekler, eğlenceli köpek oyuncakları ile zihinsel ve fiziksel aktivite yapmaya bayılırlar.

Pug köpeğiniz için en iyi köpek oyuncakları online petshop mağazamızda!

Pak Köpek (Pug) Beslenme İhtiyacı

Pug köpekler aşırı yemeye düşkün olabilirler. Bu nedenle ikramlarını sınırlayın ve bakışları ne kadar sevimli olsa da onları fazla beslemekten kaçının. Küçük boyutları, onların hızlı bir şekilde kilo almasına sebep olabilir. Ayrıca, bir günde çok fazla ihtiyaç duymasalar da, egzersizi teşvik etmelisiniz. Kendi başlarına enerjiyi yakmanın yaratıcı yollarını bulurlar.

Pug köpeğiniz yavru ise sağlığını teşvik etmek amacıyla yavru köpek maması sunduğunuzdan emin olun. Yetişkin bir pug besliyorsanız, yetişkin köpek maması ile sevimli dostunuzun iyi beslenmesini sağlayabilirsiniz.

Pak Köpek (Pug) Bakım İhtiyacı

Pug köpekler düzenli tüy bakımına ihtiyaç duyarlar. Köpek tarağı ile tüylerini rutin olarak fırçalamalısınız. Pug köpeğin yüzü kırışık olduğundan kirlenmeye meyillidir. Bu da enfeksiyon riski yaratır.  Köpeğinizi yeterince banyo yaptırın. Yüzünü sürekli kontrol edin. Banyodan sonra yüz bölgesini dikkatlice kurulamayı unutmayın. Puglar düzenli olarak köpek tırnak bakımı uygulamasına gereksinim duyar. Diş eti hastalığına duyarlı olduğu için ağız ve diş bakımına da özen göstermelisiniz.

En kaliteli köpek bakım ürünleri online petshop mağazamızda!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.