Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Ragdoll Kedisi Hakkında 8 Bilgi

Abone Ol 
Ragdoll Kedisi Hakkında 8 Bilgi
621.50₺

463.55₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
3910.00₺

3491.00₺

Royal Canin Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
3024.89₺

1997.48₺

Pro Plan Sterilised Hindili Kısırlaştırılmış Kuru Kedi Maması 10+2 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Ragdoll kedisi nazik, sakin ve sosyal olmasıyla öne çıkar. Sahiplerine tıpkı köpekler gibi bağlılık gösterirler. Bazı insanlar bu kedilerin, duygusal ihtiyaçlara uyum sağladıklarını da söylüyorlar. Bu da onları mükemmel bir arkadaş yapan özelliktir. Genelde uysal ve arkadaş canlısı olsalar da yetiştirme koşulları buna etki eder. Kedinizle başka türlerde olduğu gibi yine de etkileşimde bulunmanız ve ona yeterince bakmanız gerektiğini unutmamalısınız. Şimdi bu kedi ırkının genel özelliklerini inceleyelim.

1. Sevecen

Ragdoll kedileri sevecen özellikleriyle dikkat çeker. Sahiplerini gün boyunca odadan odaya takip etmeleri alışılmadık bir şey değil. Başka bir evcil hayvanla en iyi şekilde anlaşırlar ve oldukça sosyaller. Genellikle insanların onları sevmelerine olumlu yanıt verirler.

2. Görünüm

Bu kedi ırkı gerçekten güzel ve sevimli görünür. Mavi gözler, onların öne çıkan özelliğinden biridir. Mavinin değişen tonlarında göz renkleri vardır. Tüyleri ise çarpıcı görünüm oluşturacak niteliktedir.

3. Uzun Tüyler

Ragdoll kedisi süper yumuşak ve ipeksi tüylere sahiptir. Ayrıca çok fazla tüy dökmezler. Kediden kediye değişse de uygun bakım ve temizlik gibi rutinler sayesinde bu kedilerin tüyleri daha sağlıklı ve güzel görünebilir.

4. Yaşam Süresi

Ragdoll genellikle iyi bir yaşam beklentisine sahiptir. Genetik, sağlık durumu, çevre ve beslenmeye bağlı olarak yaklaşık 15-20 yıl yaşarlar.

5. Zeka

Ragdoll kedisi akılldır. Bir şeyler getirmek, pençe sallamak ve zor oyunlar oynamak tam olarak bu kedilere uygundur. Eğitimleri, tıpkı bir köpeği eğitmeye benzer ve her şeye kısa sürede tepki verirler.

6. Boyut

Boyut olarak birçok köpek ırkına benzerler. Bazı durumlarda, bazı köpek ırklarından daha büyüktürler! Erkekler, dişi kedilerden daha büyüktür. Ağırlıkları 3,5 ila 9 kg arasında değişir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ragamuffin Kedi Irkı Özellikleri ve Bakımı

7. Kişilik

Bu cins, rahat kişilikleriyle bilinir. Yavruyken sessiz ve uysal olmalarını beklemeyin! Bu dönemlerde de aktif ve cesur olmayı sürdürürler. Genellikle olgunlaştıkça kişilikleri değişir. Yine de kediden kediye bu durum değişebilir.

8. Çocuk Dostu

Ragdoll kedisi çocuklarla çok iyi anlaşır. Onları kucaklayan ve sarılan çocukları severler. Çocuklar tarafından rahatsız edilseler dahi seslerini çıkarmazlar. Bu nedenle bir çocuğun kediye doğru şekilde davranıp davranmadığından emin olmalısınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.