Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Rex Tavşanı Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

24.01.2023
863
Abone Ol 
Rex Tavşanı Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Rex tavşanı bakımı büyük bir titizlik ve dikkat gerektirir. Kadifemsi tüyleri ile tanınan bu tavşanlar, yuvarlak, güçlü ve kaslı bir gövdeye sahiptir. İyi koşullarda bakıldıkları taktirde 10 sene kadar yaşayabilirler. Peki, Rex tavşanı bakım ihtiyacı nedir?

Rex Tavşanı Mizacı

Rex Tavşanı Bakımı

Bütün tavşan cinsleri bireysel olsa da Rex tavşan son derece tatlı, uyumlu ve girişken bir evcil canlıdır. Bu tavşanlar çoğunlukla uysaldır ve nazik muameleyi önemserler. Diğer birçok tavşanın aksine Rex tavşanları kucakta dolaşmaktan ve ele alınmaktan pek memnun olmazlar. Isırma eğilimleri yoktur. Fakat kendilerini rahatsız ya da tehdit altında hissettikleri zaman ısırabilirler.

Rex tavşanı bakımı kolaydır. Bu tavşanlar, onlara bakan insanlarla güçlü bağlar kurarlar. Aynı zamanda birden çok Rex tavşanı beslemek, bu sevimli canlıların sosyal gereksinimlerini karşılamak adına idealdir.

Rex tavşanları, köpekler ve kediler dahil olmak üzere diğer birçok evcil hayvanla iyi geçinir. İyi huylu bir tavşan cinsidir. Tavşanlar oldukça aktif evcil hayvanlar olsalar da Rex tavşanları biraz daha sessizdir. Her gün beslenmesine özen gösterilmelidir ve yaşam alanı her daim temiz tutulmalıdır. Bununla beraber, her gün birkaç saat oyun ve sosyal etkileşim ihtiyacı vardır. Fiziksel aktiviteden yoksun bırakılmamalıdır. Aksi durumda psikolojisi bundan olumsuz etkilenebilir.

Rex Tavşanı Kafes İhtiyacı

Rex tavşanı bakımı söz konusu olduğunda kafes önemli bir ayrıntıdır. Tavşanınız ayakları üzerinde tam anlamıyla dik durduğunda kafes içinde rahat bir şekilde hareket edebilmelidir. Tavşan kafesi güvenli, ferah ve yeterince büyük olmalıdır. Tavşan sayısına göre ideal boyutlarda bir kafes edinmeniz önem arz eder.

Kafesin kenarlarının, tavşanın dışarı fırlamasını önleyecek kadar yüksek olduğundan emin olun. Ayrıca kafese tavşan aksesuarları, kemirgen otları, yemler ve oyuncaklar da sığabilmelidir. Tavşanınızın kafesini doğrudan güneş ışığı almayan bir yere koymanız gerekir. Buna ek olarak kafes, aşırı gürültülü ve rüzgarlı bir yerde de olmamalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hollanda Lop Tavşanı Bakımı, Cinsiyet Ayrımı ve Özellikleri

Rex Tavşanı Beslenme İhtiyacı

Rex tavşanı bakımı konusunda en önemli detaylardan birisi şüphesiz ki beslenmedir. Tavşanın sağlıklı kalması adına ona tavşan yemleri sunulmalıdır. Tavşanın temel beslenmesi bu yemler olsa da mutlaka sebze ve meyveler ile beslenmesi çeşitlendirilmelidir. Rex tavşanı düzenli olarak su tüketmelidir. Bundan dolayı kafesinde kemirgen suluğu olmalı ve suluk içinde her daim temiz ve yeterli miktarda su bulunmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.