Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Şivava (Chihuahua) Köpek Irkı Hakkında Bilgiler

Abone Ol 
Şivava (Chihuahua) Köpek Irkı Hakkında Bilgiler

Bugünkü yazımızın konusu, Şivava köpek ırkı oluyor. Sosyal medyada birçok videoda bu sevimli dostlarımızı görmüşsünüzdür. Bugün onları daha da yakından tanıyacağız.

Şivava (Chihuahua) Köpek Irkı Fiziksel Özellikleri Nelerdir?

Bu köpeklerin en sevilen ve bilinen fiziksel özelliği ufacık boyları olmaktadır. Ağırlıkları hemen hemen 0,5 ila 2,7 kilo arasında olur. Boyları ise 13 santimetreyi geçmez. İri kulakları vardır. Postları birçok rengin kombinasyon edilmiş halidir. Meksika’da yaşayan Şivava köpekler, açık kahverengi ve beyaz renge sahiptir.

Chihuahua köpek ırkı soğuktan asla hazzetmez. Anında titreme davranışı sergiler. Serin olan havalarda kazak giydirebilirsiniz. Apartman hayatına kolay ayak uydururlar. Bu şirin ve ufak köpekleri kucakta taşımak son derece kolaydır. Ama yine de siz onu yürütün. Bu şekilde zinde bir bedene sahip olurlar.

Kısa ve düz tüylü olan cinsini haftalık bir bakım ile beraber temiz tutmanız mümkündür. Uzun kürke sahip olanlar yumuşak bir tarak yardımı ile her gün fırçalanmalıdır. Her iki türde de gözlere ve kulaklara su kaçırmamak önemlidir. Ayda bir kez yıkayabilirsiniz. Kulaklarını kontrol edin ve tırnaklarını da kısa tutun.

Bu ırk orta seviyede tüy dökmektedir. Ortalama açıdan on beş ila on yedi sene arasında bir yaşam sürerler. Egzersize gereksinim duyarlar. Sağlıkları bakımından evde hep kapalı tutulmaları kötü bir durumdur. Onu sık sık gezdirmeye özen göstermelisiniz.

Şivava (Chihuahua) Köpek Irkı Karakter Özellikleri Nelerdir?

şivava

Papyonlu Şivava Köpek

Şivava köpek ırkı, son derece iyi bir eşlik köpeği olarak tanımlanabilmektedir. Cesurdur. Yaşam doludur. Kibirli tavırlarına karşın atılgan olduğunu da hemen hemen herkese hissettirebilen bir köpektir. Her daim size gösterdiği sevginin karşılığını almak isteyen bir köpek olduğunu söylersek hiç de yanılmış olmayız.

Çevik bir yapıya sahip olurlar. İnatçıdır ve sahibine bağlandıktan sonra onu herkesten kıskanabilir. Yüzünüzü yalamayı severler. Sizin dışınızda olan insanlara karşı şüpheci bir tutum sergiledikleri görülmektedir. Yabancı biri ortamdayken sizi takip eder ve size yakın olma eğiliminde olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpekler Rüya Görür Mü? Uyurken neden hareket ederler?

Bazı kişiler için bu köpeklerin eğitim durumu zor olsa bile zekidirler ve öğrenmeye her daim açık bir halleri vardır. Pozitif pekiştirmeye dayanmakta olan kibar bir eğitim, onlar için son derece önemlidir. Bu köpek ırkını kızdırırsanız çocukları ısırabilir. Bu konuda dikkatli olmanız gerektiğini belirtmek isteriz.

Çocuk köpeği değildir. Bu nedenle saldırganlaşabilir. Gürültücüdür ve tuvalet eğitimi konusunda inatçıdır. Birçok köpek sahibi gazete kağıdı ile tuvalet eğitimi vermeyi seçecektir. Siz de öyle yapabilirsiniz. Çocuklara ve diğer kişilere saldırmaması için onu daha yavruyken sosyalleştirmeniz gerekiyor.

İnatçıdır. Oyuncaklarını paylaşmayı sevmez. Sahibi bile oyuncağını elinden alsa sinirli bir tavır sergilemeye başlayabilir. Ama her zaman için kendinden büyük köpeklere karşı kendini en iyi biçimde savunabilen özel bir köpektir. Haydi gelin, Şivava bakımı nasıl yapılır, beraber bir göz atmış olalım.

Şivava (Chihuahua) Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Bu köpeklerin bakımı ile alakalı olarak birçok söylenti etrafta dolaşıp durmaktadır. Şivava köpekler, sıradan köpeklere göre gereksinim duyduğu bakım konusunda zorlayıcı bir hayvan olmamaktadır. Onlar da aynen diğer köpeklerde olduğu gibi koşup oynayarak sizinle zaman geçirmekten hazzederler. Bazen mızmız davranışlar gösterseler bile her zaman uyumlu ve sempatik olan hayvanlardır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.