Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Siyah Kedi Cinsleri Hakkında Önemli Bilgiler

Abone Ol 
Siyah Kedi Cinsleri Hakkında Önemli Bilgiler
2898.50₺

1920.10₺

Pro Plan Sterilised Somon Balıklı Kısır Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
3024.89₺

1997.48₺

Pro Plan Sterilised Hindili Kısırlaştırılmış Kuru Kedi Maması 10+2 kg

Ürünü İncele
999.00₺

735.55₺

Enjoy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 15 kg

Ürünü İncele
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele

Bugünkü yazımız, siyah kedi cinsleri ile alakalı oluyor. Siyah kediler birçok yerde karşımıza çıkıyor ve asil duruşlarıyla hepimizi adeta büyülüyor. Bu kediler farklı kültürlere göre farklı inançlara konu olmuş olan özel kedilerdir. Bazı kültürler siyah renkli olan kedilerin şans getirdiğine inanırken bazı toplumlar ise bu kedileri uğursuz bulmaktadır.

Bu tür batıl temelli inançlar tamamen yersizdir. Bu sevimli dostlarımız, harika görünümleri ile bizleri kendilerine her daim hayran bıraktıklarını söyleyebiliriz. Beyaz kedi cinsleri birçok kişi tarafından daha fazla alaka görse bile siyah kedi cinsleri her daim istenen bir kedi olarak dikkat çeker. Bu kedilerin genel özelliklerini öğrenmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz…

Siyah Kedi Cinsleri Arasında En Çok Dikkat Çeken Kedi Irkı: Bombay Kedisi

Siyah kedi cinsleri

Bombay Kedisi

Bombay kedisi; Sable Burmese ve Siyah Amerikan kedisinin çiftleşmesi sonucunda ortaya çıkan bir kedi ırkı olarak dikkat çeker. Simsiyah bir bedene sahip olan bu sempatik kedilerin gözleri çok güzel bir renktedir. Göz renkleri genel olarak açık bir tonda olmaktadır. Bu kedilerin tüyleri son derece kısadır, bu nedenle de bakımları kolay yapılır.

Bombay kedisi, genel olarak orta boyutta olur. Beden yapıları her zaman esnek ve kuvvetli yapıdadır. Yüzleri geniş, baş kısımları ise daha yuvarlak bir biçimde karşımıza çıkar. Sevecen ve sakin yapılarıyla dikkat çeken bu kedilerin eğitimi, orta bir zorlukta olur. Siyah kedi cinsleri arasında en çok dikkat çeken kedilerden biri de Bombay kedisi olmaktadır.

Doyumsuz kedilerdir. Mamaları sık sık kontrol edilirse iyi olur. Her zaman hareketlidirler. Zeki olduklarını söylersek hiç de yanılmış olmayız. Çocuklar da yetişkinler de Bombay kedisi ile oynamaya bayılır. Kedi de sosyalleşmekten büyük bir keyif alır. Birçok kişi sosyal olduğu için bu kediyi sahiplenmeyi tercih eder. Tabii istisnai durumlar olabilir, bazı Bombay kedileri daha içe kapanık olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  En Sakin Kedi Cinsleri Hangileri?

Chantilly Tiffany

Siyah kedi cinsleri

Chantilly Tiffany Kedisi

Bu kedi cinsi ise Kuzey Amerika kökenli olmasıyla bilinmektedir. Nesli tükenmek üzereyken bir anda çalışmalar yapılmış ve tehlike yok olmuştur. Şu anda çok popüler olan bir kedi ırkı olarak dikkat çeker. Bu cins, siyah kedi cinsleri içerisinde sayılsa bile kahverengine benzeyen renkli tüyleri olan Chantilly Tiffany kedileri de görülmektedir.

Bu cinse mensup olan kedilerin tüylerinin rengi siyahtır fakat melanin adlı bir hormonun vücutlarında yüksek miktarda bulunması sebebiyle, direkt olarak ya da uzun süreli güneş ışığına maruz kaldıkları zaman pas rengini alabilirler. Tüyleri uzun bir yapıda olan bu cinsin genel fiziksel özellikleri iri ve kabarıktır. Gözleri de gri ve sarı gibi renklerde olur, çok fazla da dikkat çeker.

Hemen hemen 2 yaşlarına gelene değin, vücut yapıları tam olarak oturmamaktadır. Gövde kısımları iri olmasına rağmen bacak boyları genelde kısa olur. Fakat bedenleri güçlüdür. Bu nedenle de dayanıklı bir yapı sergilemiş olurlar. Kulaklarının alt kısmından uzamakta olan tüyleri, yanaklarında yer alan tüylerle adeta harmanlanmış gibi görünen bu kedi, siyah kedi cinsleri arasında en çok tercih edilenlerden biri olarak dikkat çeker.

Tuxedo (Smokin Kedisi)

siyah kedi cinsleri

Tuxedo Kedi

Kedi ırkları içerisinde en eski kedilerden biri haline gelen ve melez olmasıyla da bilinen Smokin kedisi, göğsü ve yüzü beyaz fakat sırt bölgesi siyah olan bir kedi cinsidir. Tüy renkleri sebebi ile Smokin adı verilen bu kediler, birçok farklı yerde vardır. Dünya geneline yayılmış olduklarını söylemek mümkündür. Melez kediler içerisinde en çok sevilenlerden biri olan Tuxedo, sevilen bir kedi olarak ilgi çeker.

Kedi cinsi ile ilgili gerçekleştirilmiş olan çeşitli araştırmaların sonucunda bu kedilerin diğer kedilere binaen çok daha zeki olduğu ortaya çıkmıştır. Ülkemiz genelinde de tekir kedisinden sonra en çok görülen kedilerden biri olan Smokin kedisi, son derece hareketli ve oyunbaz bir kedidir. Siyah kedi cinsleri arasında en sempatik olanlardan biri de bu kedidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerde Diş Ağrısı Nedenleri ve Tedavisi

Tüyleri orta boylardadır. Deri ve tüy yapısı son derece sağlıklıdır. Bu nedenle çok tüy dökmez. Bu nedenle bakımı da rahat gerçekleşir. Eğitilebilir bir kedi cinsidir. Eğitimde zorluk çıkardığı çok görülmez. Bunun sebebi de kıvrak zekası olmaktadır. Bu kediler, her dediğinizi anında anlar ve hareketleriyle de bunları yorumlar.

Japon Kıvrık Kuyruk Kedisi

Farklı kuyruk yapısı sebebi ile diğer kedilerden ayırt edilmesi son derece basit olan bu kediler, ülkemiz genelinde az görülür. Dünya genelinde başka ülkelerde ise en çok sahiplenilen kedilerden biri Japon Kıvrık Kuyruk kedisi olmaktadır. Bu kedilerin tüyleri farklı renklerdedir. Bu kedilerin uğur getirdiğine inananlar ise Uzak Doğulular olmaktadır. Siyah kedi cinsleri arasında en sadık olan kediler ise bunlardır. Sahiplerine aşırı düşkündürler. Bu kediler, 1.000 seneden de uzun süredir evcilleştirilmeye devam edilmektedir. Eğer bir gün Japon Kıvrık Kuyruk kedisi sahiplenecekseniz kendinize sadık bir dost sahiplendiğinizi unutmayın.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.