Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Su Kaplumbağası ÖZellikleri , Beslenme ve Bakımı

16.04.2021
4.664
Abone Ol 
Su Kaplumbağası ÖZellikleri , Beslenme ve Bakımı

Bugünkü yazımızda su kaplumbağası ne yer sorusunun yanıtlarını arıyor olacağız. Su kaplumbağası ülkemiz genelinde ve dünyada birçok yerde en fazla beslenen evcil hayvanlardan biri olmuştur. Bunun nedeni su kaplumbağalarının bakımının kolay olmasıdır.

Bu kaplumbağaları cam yapıda bir fanusta ya da plastik bir kap içerisinde beslememelisiniz. Bu şekilde kısa zamanda ölürler. Bu nedenle onlara teraryum içerisinde bakmanız gerekir. Teraryum içerisine bir kaplumbağa adası da koyabilirsiniz. Bakımları kolaydır ama dikkatli olmanız gereken durumlar vardır.

Yaşamakta oldukları ortamdan tutun da beslenmelerine dek özen göstermeniz gerekir. Su kaplumbağaları hayvansal ve bitkisel besinleri tüketebilen canlılardır. Dengeli, sağlıklı ve düzenli bir beslenme rutini ile su kaplumbağasının ömrünü uzun tutabilirsiniz.

Kemik gelişimi açısından hava akımı olmayan bir yerde güneşlenmesini de sağlamalısınız. Ama hiçbir zaman direkt olarak güneş altında bırakmamalısınız. Teraryumun bir bölümü kesinlikle gölgede kalmalıdır. Bu alan içerisinde kaplumbağaların suya girecekleri bir alan da bulunmalıdır.

Kaplumbağanızın kış mevsiminde ısınabilmesi için UV A/B türü lambaları istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Peki bu güzel dostlarımızın nerede yaşadığını biliyor musunuz? O halde gelin bu sevimli hayvanların yaşam alanlarına beraber bakalım.

Su Kaplumbağaları Nerede Yaşam Sürer?

Su kaplumbağası ne yer

İnsan Elinde Bir Su Kaplumbağası

Su kaplumbağası ne yer sorusunun yanıtlarını aradığımız yazımıza devam ediyoruz. Bu canlılar, nem ve sıcağa karşı genel olarak duyarlıdırlar. Bu nedenle onlara bakacağınız alan da bu durumlara göre hazırlanmalı. Su kaplumbağaları için ideal olan yaşam noktası her zaman için teraryum olmalıdır.

Teraryum, plastik ya da cam olan bir maddeden yapılan akvaryum benzeri bir tanktır. Bu tank içerisinde ortamın nemlenmesini sağlayacak bir alan yer almalıdır. Ayrıca bu tankta termostatlı bir ısıtıcı olması da şart olmaktadır. Yeterli koşullara sahip olmayan teraryum sağlıksızdır. Kaplumbağa burayı kirletir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  5 Maddede Etçil Akvaryum Balıkları

Su Kaplumbağaları Kış Uykusu Uyur mu?

Su kaplumbağaları birçok hayvan gibi kış uykusu uyur. Uyumaları durumunda da tepkileri sona erer. Yalnızca derileriyle beraber nefes alıp vermektedirler ve dakikada bir ya da iki defa kalpleri atmaktadır. Su kaplumbağaları yalnızca kış mevsiminde ve havanın soğuk olduğu dönemde uykuya dalar.

Havalar ısınınca ise uykuları son bulur. Fakat evde beslenen kaplumbağaların kış uykusuna yatmaması daha mantıklıdır. Bunun nedeni ise evde bakılan kaplumbağaların kış uykusundan uyanmasının çok zor olmasıdır. Maalesef uyanamayıp ölebilirler. Çünkü hassastırlar.

Su kaplumbağaları ne yer konulu yazımız sürüyor… Şayet kaplumbağanız dört yaşından daha ufaksa uyanamaması muhtemel bir durumdur. Bu nedenle dostunuzun uyumasına mani olmalısınız. Bu kaplumbağaların kış uykusuna yatmasını engellemek için su sıcaklığı yirmi dört derece ve üstünde olmalıdır.

İdeal olan su sıcaklığı ise yirmi sekiz derecedir. Yirmi sekiz derece kadar olan su her daim kaplumbağanız açısından daha sağlıklıdır. Peki ne yer bu sempatik varlıklar? Gelin beraber bakalım. Onların beslenmesine dikkat etmemiz gerektiğinin altını bir kez daha çizelim.

Su Kaplumbağası Ne Yiyor? Bu Canlılar Hangi Gıdalar ile Besleniyor?

Su kaplumbağaları genel olarak obur canlılar olmaktadır. Onun ulaşabileceği kısma ne kadar gıda koyarsanız hepsini yer bitirir. Bu nedenle az bir miktarda ve sık şekilde gıda vermelisiniz. Ona yalnızca yemesi gerektiği kadar besin verin. Yavru olan su kaplumbağasına gün içerisinde üç defa yiyecek verin.

Yetişkin olanlara yaz mevsiminde günde iki kez ve kış mevsiminde de günde bir kez yiyecek vermeniz kafi olacaktır. Beslenme rutini sonrasında ise arta kalan yiyecekleri teraryumdan uzaklaştırmalısınız. Aksi şekilde bu besinler suyu kirletir.

Kaplumbağanızın tüketeceği gıdalar oda sıcaklığında olursa onun sağlığı açısından çok iyi olur. Su kaplumbağası ne yer sorusunu cevaplamış olduk. su kaplumbağaları için yemek yeme rutini çok keyifli bir şeydir. Kaplumbağanızın bakımına her daim çok dikkat edin, hoşça kalın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Bakımı Kolay Balık Cinsleri Hangileri?

Akvaryum Canlıları ile ilgili diğer yazılarımızı okumak için tıklayınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.