Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Tekir Kedi Özellikleri Nelerdir?

Abone Ol 
Tekir Kedi Özellikleri Nelerdir?
1141.80₺

713.78₺

Pro Plan Senior Somonlu Yaşlı Kedi Maması 3 kg

Ürünü İncele
621.50₺

512.89₺

Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Konserve 85 gr 24 Adet

Ürünü İncele
786.72₺

582.55₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
716.33₺

406.45₺

Pro Plan Delicate Kuzu Etli Yetişkin Seçici Kedi Maması 1,5 kg

Ürünü İncele

Bugünkü yazımızda sizlere tekir kedi özellikleri ile alakalı birçok bilgi veriyor olacağız. Siz de tekirleri daha yakından tanımak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. İşte tüm ayrıntılarıyla tekir kediler…

Evcil kedilerin büyük bir kısmı, kürklerinde yer alan birçok farklı desenle dikkat çeker. Bu tür kedilere tekir kedi deriz. Peki tekirler hakkında bildiklerimiz neler? Acaba bir şeyleri yanlış mı biliyoruz?

Tekir Bir Renk Değil, Kürk Desenidir

Tekir genleri, desenlerin biçimini ve boyutunu tamamen değiştirir. Ama kedinin rengi ile alakalı herhangi bir etkiye sahip olamaz. Kedinin kürkünün rengini veren iki tür pigment bulunmaktadır. Sarı renkten turuncu renge feomelanin ve kahverengiden siyah renge de eumelanin bu iki önemli pigmentin adıdır.

Evcil olan kedilerin en eski zamanlardaki kürk deseni ve rengi kahverengi uskumru desenli olandır. Bu da zaten sadece Yakın Doğu yaban kedisinde bulunmaktadır. Kahverengi uskumru desene sahip olan tekir kedileri, nadiren turuncu olarak da görülebilir.

Tekir kedi özellikleri konumuza tüm hızıyla devam ediyoruz… Sarı ve siyah pigmentlerin birleşimi sonucunda yaratmış olduğu göz yanılgısından ötürü bu tekirler genel olarak kahverengi şeklinde algılanmaktadır. Tekir, Agouti geni olarak isimlendirilir ve baskın bir karaktere sahip olması ile dikkat çeker.

Bu tür genlerin çekinik karaktere sahip olanı ise “a” olmaktadır. “a/a” eş türdeki genlerinden iki adet kopyaya sahip olan kedilere agouti olmayan kediler deriz. Herhangi bir tekir desenine sahip olmadan tek bir renge sahip kürkleri bulunmaktadır.

Sarman Kediler de Tekirdir

Tekir kedi özellikleri konumuza senelerdir doğru bilinen bir yanlışla devam ediyoruz. Birçok kişi, sarman kedilerin tekir olmadığını iddia eder. Bu son derece yanlış bir düşüncedir. Sarman kediler her daim tekir desenleri ile doğar. Bu nedenle de tekir kediler olmaktadırlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Anlamlı, Komik ve En Güzel Kedi İsimleri!

Birçok Farklı Çeşitte Tekir Vardır

Tekir kedi özellikleri

Yavru Sarı Tekir Kedi

Tekir kediler tek çeşit olmaz. Onların birden fazla çeşidi vardır. Herhangi bir klişeye uyum sağlamayan her kediye tekir melez denmesi yersizdir. Çünkü tek bir çeşitte tekir kedi yoktur. Birçok çeşit vardır. Tekir, aslında birçok renkle beraber meydana gelen desen çeşitliliğini tanımlamakta olan özel bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tekir kedi özellikleri konulu bu yazımızda birçok kişinin doğru olarak bildiği yanlışları inceledik. Son bir noktaya daha parmak basacak olursak; tekir kedilerin bağışıklık sisteminin diğer kedilere göre hep daha güçlü olduğuna inanılmıştır. Fakat bunun da aslı bambaşkadır. Tekir kedilerin ırkları, hiçbir zaman bağışıklık sistemlerine ve sağlık durumlarına etki etmez. Onlar da diğer kediler gibidir. Bazı hastalıkları kolayca kapabilirlerken, bazılarına karşı da dayanıklı olurlar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.