Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Van Kedisi Irkı, Karakteri ve Özellikleri

Abone Ol 
Van Kedisi Irkı, Karakteri ve Özellikleri
2090.41₺

1703.78₺

Pro Plan Adult Tavuklu Yetişkin Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
2450.00₺

2150.89₺

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu ve Narlı Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
786.72₺

580.89₺

N&D Düşük Tahıllı Balıklı Portakallı Yetişkin Kedi Maması 1.5 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele

Van kedisi, ülkemizde yer alan kedi ırkları arasında ilk sıralarda bulunanlardan biridir. İyi bir yüzücüdür. İnsanlara karşı yakın ve sıcak davranır. Çift renk göz yapısı vardır; bir gözü mavi, diğeri ise kehribar rengidir. Bu kedinin ana vatanı, Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Van şehridir.

Van, Kış mevsiminde çok soğuk olduğu için Van kedisi, bu iklime ayak uydurabilmek adına kürk değiştirir. Soğuk havalarda uzayan tüylerini Yaz mevsimi gelince dökmeye başlar ve daha ince yapıda olan bir kürkle suda yüzerek ferahlar. Van kedisi, Van Denizi Vadisi’nde keşfedilmiş olan safkan bir kedi ırkıdır. En çok da gözlerinin farklılığı ile dikkat çeker.

Dünya üzerinde farklı renklerde gözlere sahip olan başka bir kedi ırkı daha bulunmamaktadır. Dişi olan Van kedilerinin son derece zeki ve seçici olduğu ortaya çıkmıştır. Bu kediler, doğum esnasında en fazla 4 tane yavru doğurabilmektedir. Yaşadıkları alana ise her zaman sadık olurlar. Ortalama 3.5 ila 7 kg arasında bir ağırlıkları vardır. Tüyleri ise kısadır.

Van Kedisi Karakter Yapısı Nasıldır?

Van Kedisi Yavruları

Yavru Van Kedileri

Van kedisi, insan canlısı bir kedi ırkıdır. Birçok karakteristik özelliği ile çevresinde yer alan herkesi kendine bağlar.

  • Çocuklarla arası her zaman çok iyidir. Fakat bunaltılmaktan hiç hoşlanmazlar. Nazikçe sevilmekten hoşlanırlar.
  • Oyunbazdır. Yorulana kadar oyun oynamaya bayılır. İlgisizlikten hoşnut olmaz, sürekli kendisiyle alakadar olunmasını ister.
  • Çok hareketli bir kedidir. Yaramazlık yapmayı sever.
  • Van kedisi, eğitilebilme konusunda da oldukça iyidir. Bir eğitmenden yardım alınarak bu kedi ırkına birçok şeyi öğretmek mümkündür.

Van Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır?

Van kedilerinin tüy yapısının uzun olması bakım açısından korkutucu görünebilir. Fakat bu tüyleri taramak son derece kolaydır. Düzenli bir şekilde her hafta birkaç kez tüy tarama işlemi yapmak, Van kedisi için rahatlatıcı bir durumdur. Aynı zamanda tüylerinin dökülmesini engellemiş olur. Kedi yaşlıysa tarama sayısının arttırılması gerekir. Bunun sebebi ise yaşlı kedilerin daha yoğun tüylere sahip olmasıdır. Suyu çok seven bu kedi ırkının banyo yapmayla herhangi bir sorunu yoktur. 2 aylık kadar oldukları andan itibaren sıcak havalarda banyo ettirilebilirler. Çünkü bu kediler, soğuk havada çok üşürler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Nebelung Kedi Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme İhtiyacı
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.