Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yaşlı Köpek Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Abone Ol 
Yaşlı Köpek Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Yaşlı köpek beslenmesi önemli bir konudur. İnsanlarda olduğu gibi köpeklerde de yaşamın her aşamasında gıda ihtiyaçları değişir. Köpekler büyüdükçe kalori ve beslenme gereksinimleri farklılaşır. Yaşlı bir köpeği nasıl besleyeceğinizi bilmeniz, sevimli dostunuzun refahı, mutluluğu ve sağlığı açısından oldukça önem arz eder.

Yaşlı Köpek Beslenmesi

Yaşlı Köpek Beslenmesi

Köpeklerde beslenme, farklı aşamaların her birine doğru şekilde uyum sağlayacak biçimde değiştirilmelidir. Köpek yavrusu için yavru köpek mamaları uygun olurken, yetişkin köpekler için yetişkin köpek mamaları ve haliyle yaşlı köpekler için de yaşlı köpek mamaları uygundur.

Dikkate alınması gereken bir diğer husus da köpeğin cinsidir. Küçük cins köpeklerin genellikle büyük ırklardan daha uzun bir yaşam beklentisi vardır. Bu nedenle, yaşlı olarak kabul edilen durum köpeklere göre değişiklik gösterir. Genel olarak bir köpeğin ortalama 7-8 yaşlarındayken yaşlı sınıfına girdiğini söyleyebiliriz. Köpeğiniz 7-8 yaşını geçtiyse; artık yaşlı köpek beslenmesi ona uygundur.

Yaşlı Köpek Beslenmesi Konusunda Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yaşlı köpeklerde beslenme büyük bir dikkat ve özveri gerektirir. Köpek dostunuzun yaşamı süresince mutlaka tüketmesi gereken bazı bileşenler vardır. Öncelikle bu bileşenlerin farkında olmalı ve tüylü arkadaşınızın ihtiyaç duyduğu besinleri almasını sağlamalısınız. Yaşlı köpeklerin mutlaka tüketmesi gereken besin bileşenleri arasında hayvansal kaynaklı proteinler, pirinç, yulaf gibi karbonhidratlar, sağlıklı yağlar, mineraller ve vitaminler yer alır.

Köpeğiniz yaşlandıkça alması gereken besin bileşenlerinin miktarı değişir. Özellikle daha fazla hayvansal proteine ihtiyaç duyan köpeğiniz, aynı zamanda daha az yağ tüketmeye gereksinim duyar. Proteinler, köpeğimizin kemik ve kas yapısının düzgün gelişimi ve bakımı için gereklidir. Ayrıca normal bağışıklık ve hücresel işleve yardımcı olurlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  6 Maddede Beyaz Tüylü Köpek Irkları

Tüm bunlardan dolayı köpeğiniz için mama seçimi yaparken ürünün mutlaka yaşlı köpekler için formüle edildiğinden emin olmalısınız. Bunun için yaşlı köpek mamaları kategorimize göz atabilirsiniz. Yaşlı köpekleri beslerken yumurta, tavuk veya balık gibi proteinlere öncelik vermeliyiz. Bu tür bileşenler en yüksek miktarda esansiyel amino asit içerirler.

Dikkate alınması gereken bir diğer önemli husus, insanlarda olduğu gibi yaşlı köpeklerin de metabolizmalarının yavaşlamasıdır. Yaşlı köpek beslenmesi bu açıdan da önemlidir. Eğer yaşlı köpeğiniz fazladan kalori alır ise aşırı kilolu ya da obez olabilir. Bu sebeple de köpeğinizin kalori alımını takip etmeniz son derece mühimdir. Kalorisi sınırlandırılmış köpek maması ile dostunuzun beslenmesini sağlayarak, aşırı kilo almasını önleyebilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.