Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yavru Kedi İştahsız ve Mama Yemiyor Ne Yapılması Gerekir?

19.04.2021
4.796
Abone Ol 
Yavru Kedi İştahsız ve  Mama Yemiyor Ne Yapılması Gerekir?

Bugünkü yazımızda yavru kedi mama yemiyor ne yapmak gerekir detaylı olarak anlatacağız. Bebek kedilerin bakımının nasıl yapılacağını da bu yazı içerisinde bulabilirsiniz. Dünyaya yeni gelmiş olan bir kediyi herkes çok sever. Ama evinize giren bu sevimli canlının yaşamı süresince bakıma ihtiyacı olacağı her an aklınızda olmalıdır. Kediler hemen hemen on beş sene kadar yaşar. Bu nedenle bir kediyi sahiplenirken bunu bilmelisiniz. Onu her daim sevmeniz gerekir.

Yavru Kedi Mama Yemiyor… Bir Şeyler Yapmak Mümkün!

Yavru kedi mama yemiyor

Yavru Kedi ve Maması

Yapmanız gerekenler arasında en önemlisi elbette kedinizi bir veteriner hekime göstermektir. Herhangi bir hastalık nedeniyle de bebek kediniz iştahsız olabilir. Kedi sahibi olan herkes dönem dönem kedisinin kedi maması yememesi sorunuyla karşılaşır. Bu durumun kediden mi yoksa mamadan mı kaynaklandığını anlamak ise bir hayli zordur. Fakat bunu gözlemle anlamak da mümkündür.

Genel olarak bu durumu yaşayan ve panik olan kişiler yeni kedi sahibi olan kişiler olmaktadır. Deneyimli olan kişiler ise kedilerinin iştahsız, rahatsız ya da mamayı istemediğini anında fark eder. İştahsızlık da birçok hastalığın habercisidir. Ağızda bulunan diş enfeksiyonundan patolojik birçok hastalığın belirtisi de yine iştahsızlık olmaktadır diyebiliriz.

Bazen kızgınlık evresinde de iştahsızlık görülür. Bu da geçici bir durum olarak her daim dikkat çeker. En çok rastlanan mama yememe durumu ise mamadan kaynaklı olan durumdur. Yavru kedi mama yemiyor ne yapmalıyım sorusunun yanıtlarını öğrenmek için bu durumun sebeplerini de öğrenmek gerekir. İşte bu durumun tüm sebepleri:

  • Hatalı kedi maması seçmek
  • Kedilerin mama seçmesi
  • Bozuk mamalar
  • Oksitlenmiş mamalar
  • Kedinin kuru kedi maması alışkanlığı olmaması
  • Kedinin konserve kedi maması alışkanlığının olmaması
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evcil Hayvanı Olanlar Deprem Anında Ne Yapmalı?

Siz de veterinerin ek bir önerisi yoksa kedi maması satın alırken kedinizin yaş grubuna ve ırkına göre seçim yapmayı unutmayın. Bozuk ya da uzun bir zaman boyunca açıkta kalmış olan mamaları kediler hiçbir zaman tüketmek istemez. Böyle durumlarda mamayı yenilemeniz en mantıklı şeydir.

Şayet kediniz bir kedi mamasına alıştıysa ve siz bu mamayı değiştirdiyseniz çoğu zaman alışık olduğu tadı bekler. Bundan ötürü de mama değişiminde kademeli bir değişim yapmalısınız. Eskiyle yeniyi karıştırıp bir süre öyle verin. Yavaş yavaş yeni mamaya geçin. İşte bu kadar kolay!

Yavru Kedi Kuru Mama Yemiyor Ne Yapmak Gerekir?

Kedinizin eğer kuru mama yemek gibi bir alışkanlığı henüz yoksa, kuru mama ona tatsız tuzsuz gelir. Unutmamalısınız ki kuru mama hem lezzetsiz hem de çok sağlıklıdır. Bu nedenle her kedinin kuru mama tüketmesi zorunludur. Yavru kedinizi en iyi şekilde büyütmenin yolu her zaman kuru mama yedirmektir.

Buna dikkat etmeniz gerekir. Yavru kedi mama yemiyor ne yapılması gerekir sorusunu cevaplamış olduk. Kedinizin beslenme rutinine her daim dikkat ederseniz sağlıklı bir ömür geçirmesine katkı sağlamış olursunuz. Aksi takdirde hastalık kapabilir, ona gözünüz gibi bakmanız gerekir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.