Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yavru Kediye Sulandırılmış Süt Verilir mi? Yavru Kedi Bakımı Nasıl Olmalıdır?

18.04.2021
7.539
Abone Ol 
Yavru Kediye Sulandırılmış Süt Verilir mi? Yavru Kedi Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Bugünkü yazımızda yavru kediye sulandırılmış süt verilir mi sorusunun yanıtlarını arıyor olacağız. Birçok kişi kedilere sulandırılmış süt verip veremeyeceğini merak ediyor. Haydi gelin, bu konuya daha detaylı bir bakış atalım. İşte tüm ayrıntılar…

Yavru Kedilere Süt Vermek Doğru Bir Davranış mıdır?

Her kedi sahibi olan insanın aklında bu soru vardır: Yavru kediye sulandırılmış süt verilir mi? Sizi haklı buluyoruz. Bu soru genel olarak birçok bireyin kafasında yer etmiş durumdadır. Bizler de bu merakı sonlandırmak için bugünkü yazımızda bu konuya değinmek istedik.

Kedilere süt verme durumu tam olarak nereden çıktı bilemiyoruz. Fakat kedi dendiği an hepimizin aklına ilk gelen şey süt oluyor. Hatta sokak ortamında gezinmekte olan bir kedi gördüğümüzde onun karnını doyurabilmek için süt almayı düşündüğümüz de çok olmuştur.

Süt ve Kedi Her Zaman İyi Bir İkili Oluşturur mu?

Yavru kediye sulandırılmış

Kovadan Süt İçen Yavru Kediler

Yavru kediye sulandırılmış süt verilir mi konumuza devam ediyoruz. Yavru kedilere de yetişkin olan kedilere de süt vermek zararlı bir şey olmaktadır. Bu sebeple kedilere süt vermenin her daim zararlı olacağını söylememiz mümkündür. Sabahları kahvaltı ederken kediniz hiçbir şekilde yanınızdan ayrılmıyorsa ve siz de tam o esnada sütünüzü yudumluyorsanız yüksek olasılıkla size yanaşmaya başlayacaktır. Siz de doğal olarak kıyamayıp ona süt vermeyi düşünürsünüz.

Ama bu hareket her zaman için yanlış olacaktır. Kedinize süt vermeye kalkışırsanız onun ishal olacağını söylememiz gerekir. Kedi ödül mamasını kedinize vererek onu mükafatlandırabilirsiniz fakat asla onu süt ile mükafatlandırmayın. Yavru kedilere sulandırılmış süt verilir mi sorusunu cevaplamış olduk.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedilerin Doğum Süresi Hakkında Bilinmesi ve Yapılması Gerekenler

Kedilere süt verilememesinin en önemli nedeni, onların sindirim sisteminde laktoz enziminin bulunmamasıdır. Bu sebeple de sütün içeriğinde bulunan besleyici maddeleri öğütememektedirler. Tekrar aynı sebepten ötürü kendilerini bir şekilde kötü hissedip birkaç gün süresince ishal olmaktadırlar.

Yavru kediler süt içerlerse ishal olurlar. Çok küçük bir boyuta sahip oldukları için ishali kaldıramayarak ölebilirler. Bu konuda dikkatli olmanızda fayda vardır. Annesi vefat eden yavru kedileri tam olarak ne şekilde besleyeceğinizi de şu biçimde ifade etmiş olalım: Bu tarz bir durumda yavru kedi süt tozu kullanabilirsiniz. Bu gıda takviyesi aynen anne sütünde bulunan besin değerini içerdiğinden yavru kedinin tamamen daha sağlıklı büyümesini sağlar. Sadece süt değil süt içeren her gıda kedilerin sağlığına zarar vermektedir.

Kedinize dondurma veren biriyseniz bunu da acilen bırakmanızı öneririz. Ciddi bir hastalığa zemin hazırlama ihtimaliniz son derece yüksektir. Yavru kediye sulandırılmış süt verilir mi sorusunu her bir detayıyla yanıtlamış olduk. Kedinize çok iyi bakın ve onu her daim kedi maması ile besleyin!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.