Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yeni Doğmuş Kedi Bakımı Hakkında 5 Öneri

Abone Ol 
Yeni Doğmuş Kedi Bakımı Hakkında 5 Öneri
3430.00₺

2036.89₺

N&D Düşük Tahıllı Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
4905.00₺

2745.55₺

N&D Tahılsız Tavuklu ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 kg

Ürünü İncele
1989.00₺

1275.55₺

Felicia Az Tahıllı Sterilised Tavuklu HypoAllergenic Kedi Maması 12 kg

Ürünü İncele
396.75₺

336.53₺

Royal Canin Digest Sensitive Gravy Kedi Yaş Maması 85 gr 12 Adet

Ürünü İncele

Yeni doğmuş kedi bakmak hem büyük bir zevk hem de büyük bir sorumluluktur. Çünkü yavru kedi bakımı özel bilgi gerektirir. Bu yazıda yavru kedi bakımı hakkında 5 öneri sunuyoruz!

Bir yavru kedi, doğumdan dört aylık olana kadar yeni doğmuş bir bebek gibidir. Bu sürede annesi sütten kesilir, yavru kedi ise temel birkaç yaşam becerisini öğrenir.

1. Yavru Kedi Yatağı

Yeni doğmuş kedi, gözlerini doğumdan sonraki yedi ila on dört gün arasında açar. Bu nedenle her zaman güvenli ve sıcak bir fiziksel ortama ihtiyaç duyar. Annesiyle ve diğer yavru kedilerle kıvrılıp uyumayı tercih eder. Polar battaniyeler gibi katmanlı malzemelerden oluşan yumuşak bir yatak sağlarsanız, yavru kediniz rahat edecektir. Yatağı, yeni doğanların diğer evcil hayvanlar ya da çocuklar tarafından rahatsız edilmeyeceği konforlu ve hava akımı olmayan bir köşeye yerleştirin. Butterfly kedi yatağı ile kedinizin rahat etmesini sağlayabilirsiniz!

2. Yavru Kedi Beslenmesi

Yavru kedinizin annesi yoksa, yeni doğmuş kedi için özel formüle edilmiş süt ile onu beslemelisiniz. Besleme sırasında ideal bir kedi biberonu kullandığınızdan emin olun. Kediniz biraz büyüyünce, gözlerini ve kaslarını geliştirmesine yardımcı olmak için özel mamalardan verebilirsiniz.

yeni doğmuş kedi

Yavru Kedi

3. Yavru Kedi Tuvalet Eğitimi

Yeni doğmuş kedi bakımının önemli bir unsuru da tuvalet eğitimidir. Çünkü kediler, tuvalete nereye gideceklerini bilerek doğmazlar. Tuvalet materyalini, yavru kedinizin yakınına yerleştirin, amacını anlaması için incelemesine izin verin. Öğrenmeyi kolaylaştırmak için idrar kesesini ve bağırsaklarını uyarmanız gerekebilir. Bunun için sıcak bir bez veya pamuk topu alıp kedinizin karnına masaj yapabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kedi Göz İltihabı Neden Olur, Nasıl Geçer?

4. Yavru Kedi Bakımı

Tüylerini fırçalamak ve pençelerini düzeltmek, yavru kedi bakımının iki önemli adımıdır. Bu rutin uygulamalara ne kadar erken başlarsanız, ikiniz için de o kadar kolay olur. Düzenli fırçalama ve tarama, fazla tüyleri alır, tüylerin temiz ve parlak görünmesini mümkün kılar. Tırnaklarını düzeltmek ise kedinizin çeşitli yüzeylere takılmasını önler.

5. Yavru Kedi Sağlığı

Yeni doğmuş kedi için ilk veteriner kontrolü mümkün olan en kısa sürede gerçekleştirilmelidir. Hatta doğumdan ilk ya da iki hafta sonra kedinizi bir veterinere kontrol ettirmeniz doğru olacaktır. Yeni doğan kediler üst solunum yolu enfeksiyonları, kulak enfeksiyonu ve bağırsak parazitleri gibi hastalıklara eğilimlidir. Bu nedenle herhangi bir endişeniz varsa veterinerinize başvurmakta tereddüt etmeyin.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.