Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yorkshire Terrier Irkı Hakkında Daha Önce Duymadığınız 18 Bilgi

Abone Ol 
Yorkshire Terrier Irkı Hakkında Daha Önce Duymadığınız 18 Bilgi

Yorkshire Terrier ırkı, küçük köpek ırkları arasında yer alır. Ufacık boyuyla herkesin sevgisini kazanır. Peki bu güzel köpekler hakkında neler biliyorsunuz? Bugün size bilmediklerinizi açıklıyoruz o halde. Hadi başlayalım:

  1. Bu köpekler, sahiplerine ve ailelerine aşırı derecede bağlı olurlar. Ayrıca içgüdüsel bir koruma mekanizmasına sahiptirler.
  2. İnsanlara koşulsuz bir güven duyar. Apartman yaşantısı açısından son derece uyumlu bir köpektir.
  3. Yorkshire Terrier ırkı köpekler, İngiliz asıllıdır.
  4. İlk zamanlar iri bir boyuta sahip olan bu köpek cinsi, zamanla geliştirildi ve bugünkü görüntüsüne kavuşmuş oldu.
  5. Bu köpekler; Paisley Terrier, Skye Terrier ve Maltese Terrier ailelerine mensuptur.
  6. Tüyleri oldukça uzun bir yapıdadır. Tarama gerektirir.
  7. Çok cesur ve sevecen bir karakter yapısına sahiptir.
  8. Yorkshire Terrier köpekler, genel olarak siyah, kahverengi, ten ve bal renginde olurlar.
  9. Yabancı bir köpek gördüklerinde bu durumu tehdit olarak hissederler, saldırganlaşabilirler. Bu nedenle dışarda hiçbir zaman tasmasız bir biçimde gezdirmemeniz gerekiyor.
  10. Son derece kıvrak bir zekası vardır. Yanında herhangi bir şekilde kavga bile etseniz bunu hissedip bunalıma girebilir.
  11. Eğer evde ufak bir çocuk varsa, yavru bir Yorkshire Terrier Beraber büyürlerse herhangi bir sorun yaşanmaz. Fakat yetişkin bir Yorkshire Terrier’ın çocuklara saldırgan davranma olasılığı yüksektir.
  12. İpeksi tüylere sahip olurlar. Tüyleri ince ve uzundur. Her gün taramanız gerekir. Düğüm haline gelirlerse sorun oluşabilir. Aynı zamanda vücudunun hava alabilmesi için tarama işlemi yapmanız önemlidir.
  13. Bu köpeklerde uzun tüylü olduklarından ötürü deri hastalıkları ortaya çıkabiliyor.
  14. Özel bir egzersiz aktivitesi programı, Yorkshire Terrier için gerekli bir şey değildir. Çünkü son derece hareketli bir köpektir. Sadece dışarı çıkarıp yürüyüş yaptırmanız yeterli olacaktır diye düşünüyoruz.
  15. Soğuk havalardan asla hoşlanmazlar, bu havalarda kolayca hastalanabildikleri görülmüştür. Kışın dışarı çıkarken köpek kazağı giydirmeyi unutmayın.
  16. Hipoalerjik köpek türleri içerisinde yer alan Yorkshire Terrier ırkına mensup köpekler, birçok şeye karşı alerjik olabilir.
  17. Az tüy dökerler, bu harika bir özelliktir.
  18. Titiz bir köpektir. Eşyalarını sık sık temizlemeyi ihmal etmemeniz gerekecek.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Alaskan Malamute (Alaska Malamutu/Alaska Kurdu) Köpek Irkı Tüm Özellikleri

İlgili Başlıklar

Yorkshire Terrier Irkı, Eğitimi Nasıl Olmalıdır?

Yorkshire Terrier

Sarı Siyah Renkli Yorkshire

En akıllı köpek ırklarından biri olarak dikkat çekmeyi başaran Yorkshire Terrier cinsi köpekler, sahibinin tam olarak neler söylediğini anlayıp komutları zekice cevaplayabilir. Fakat biraz da inatçı olduğunu söylememiz gerekir. Bu durum, bu cinsin eğitimini biraz sekteye uğratabiliyor.

Bu köpeklerin eğitiminde özellikle başka köpek ve canlılarla iletişimi üzerinde durulması gerekir. Çünkü Yorkshire Terrier diğer köpeklerle çok sıkı dost olamayabiliyor. Ek olarak bir de tasma eğitimi verilmesi zorunludur. Tasma takmayı reddettikleri zaman başlarına kötü şeyler gelebilir.

 

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.