Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

10 Maddede En Güçlü Köpek Cinsleri

Abone Ol 
10 Maddede En Güçlü Köpek Cinsleri

En güçlü köpek cinsleri, köpek sahiplenmek isteyenlerin merak ettiği konulardan biri. İnsanlar geçmişten günümüze çiftçilik, avcılık, hayvancılık ve diğer zorlu işlerde köpeklerden destek almıştır. Bazı köpekler iş yapmak için gereken zekâ ve dayanıklılığa sahiptir. Güçlü yapıdaki birçok köpek, polislerle ve askerlerle beraber çalışmak için tercih edilir. Kimi ırkların doğal yetenekleri var ve yoğun bir eğitime yanıt verebiliyorlar. Peki, güçlü köpek ırkları hangileri?

En Güçlü Köpek Cinsleri

En Güçlü Köpek Cinsleri

Dünyanın en güçlü köpek cinsleri aşağıdaki gibi sıralanabilir:

1. Rottweiler Köpek Cinsi

Pek çok köpek cinsi gibi Rottweiler da ilk başta büyük hayvanları gütmek, arabaları çekmek ve güvenlik köpeği olarak hizmet etmek amacıyla yetiştirildi. Görevlerini yerine getirebilmeleri için büyük ve güçlü olmaları lazımdı. Günümüzde ise Rottweiler harika bir evcil hayvan olabilir. Özellikle çocuklu aileler için uygun bir köpektir. Tam, dengeli ve protein yönünden zengin olan köpek mamaları ile beslenmelidir.

2. Danua Köpek Cinsi

Danua köpekler devasa boyutları ile öne çıkarlar. Sakin kişilikleriyle de bilinen evcil köpeklerdir. Nazik, uysal ve oyuncu bir köpek ırkıdır. Esasen av köpeği olarak yetiştirilen Danua, zamanla evcil köpek olarak tercih edilmeye başlandı. Enerjisi yoğun olan Danua için besin bileşeni bakımından yüksek olan kuru köpek maması, yaş ve ödül mamalar gereklidir.

3. Sibirya Kurdu Köpek Cinsi

En güçlü köpek cinsleri arasında bulunan Sibirya kurdu, zorlu ve karlı arazide ağır kızakları çekmek için yetiştirildi. İnanılmaz bir güce sahip olan bu köpekler, yaklaşık 3000 sene önce ortaya çıktı. Güçlü vücuduna ek olarak Sibirya kurdu, samimi ve sadık olmasıyla da bilinir. Yoğun egzersize ihtiyacı olan ırklardan biridir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Kıyafet Seçimi

4. Alman Kurdu Köpek Cinsi

Güçleri ve dayanıklılıklarıyla bilinen Alman kurt köpekleri, Almanya’da av ve çoban köpeği olarak ortaya çıktılar. Günümüzde ise zekâ ve atletik vücutları nedeniyle hizmet ve arama kurtarma köpeği olarak kullanılıyorlar. Bununla beraber, evcil dost olarak da sıklıkla tercih edilen köpek cinslerinden biridir. Protein bakımından zengin olan kuru, ödül ve yaş köpek maması Alman kurtları için uygundur.

5. Bulldog Köpek Cinsi

En güçlü köpek cinsleri listesinde bir diğeri de Bulldog. Boyları kısa olmasına rağmen Bulldog köpekler, dövüş köpeği olarak yetiştirildi. 13’üncü yüzyılda İngiltere’de yetiştirilen bu köpekler, günümüzde tüm dünyada tanınan sevimli canlılardan biridir. Eskiden boğalarla bile dövüşen Bulldog köpekler, şimdilerde en sevilen evcil köpeklerden biri oluyor. Bu köpeklerin sağlıklı kalmaları adına egzersize ve beslenmeye çok dikkat edilmesi gerekiyor. Köpek tasması eşliğinde yürüyüşlere çıkarılmalı, kaliteli köpek mamaları ile beslenmesi sağlanmalıdır.

6. Saint Bernard Köpek Cinsi

Yumuşak tüyleri, samimi tavırları ve sadık olmasıyla bilinen bu köpekler, 1000 sene önce ortaya çıktılar. Keskin koku alma duyusuna sahip olan bu canlılar, arama kurtarma köpeği olarak tercih ediliyordu. Saint Bernard cinsi sadakat ve sevgi dolu bir ırk olmasından dolayı çoğu insanın favorisi.

7. Alaska Malamute Köpek Cinsi

En güçlü köpek cinsleri söz konusu olduğunda Alaska Malamute ırkı da bu listede bulunuyor. Köpek tarağı ile düzenli bakım gerektiren bu ırk, yumuşak tüyleri, sevimli halleri ve dost canlısı olmasıyla dikkat çekiyor. Eskiden kızak çekmek için kullanılsa da günümüzün en sevilen evcil canlılarından.

8. Doberman Pinscher Köpek Cinsi

1900’lerde Almanya’da ortaya çıkan cins, bekçi köpeği olarak kullanıldı. Orta boy refakatçi köpeği olarak da tercih edildi. Yüksek dayanıklılığı, kaslı vücudu ve iyimser mizacı ile bilinir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeğimin Ateşi Var Ne Yapmalıyım? Köpeklerde Ateş Problemi

9. Rhodesian Ridgeback Köpek Cinsi

Avrupalı köpeklerin Güney Afrikalı köpeklerle çaprazlanması sonucu elde edilmiş bir cinstir. 500 seneden uzun süre önce ilk kez yetiştirildi. Aslan ve yaban domuzu avlamak amacıyla tercih edilmiş olsa günümüzde popüler evcil köpeklerden biridir.

10. Chow Chow Köpek Cinsi

En güçlü köpek cinsleri listemizin sonuncu sırasında Chow Chow var. Bekçi köpeği olarak uzun bir geçmişe sahip olan Chow Chow, şimdilerde aile köpeği olarak son derece popüler. Kabarık tüyleri ile minik bir ayı görüntüsü sunan bu köpekler, çocuklarla da çok iyi anlaşıyor. Oldukça sadık ve oyuncu olduğunu da söylemeliyiz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.