Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

10 Maddede Evcil Tavşan Irkları

24.08.2022
753
Abone Ol 
10 Maddede Evcil Tavşan Irkları

Evcil tavşan ırkları oldukça fazladır. Tavşanlar, hepsi farklı renk, boyut, tüy ve şekle sahip olan canlılardır. Beyazdan kahverengiye, griden siyaha kadar çeşitli renk tonlarında olabilirler. İşte en popüler evcil tavşan türleri…

Evcil Tavşan Irkları

Evcil Tavşan Irkları

En bilinen evcil tavşan ırkları şu şekilde sıralanabilir:

1. Alaska Tavşanı

İsminden dolayı bu tavşanın Alaska eyaletinden geldiğini düşünebilirsiniz. Aslında bu siyah tavşanlar Almanya’ya özgüdür. Bu ülkede esasen tüyleri için geliştirilmiştir. Ancak günümüzde birçok ülkede evcil hayvan olarak tercih edilmektedir.

2. Amerikan Tavşanı

Çok nadir bir ırktır. Yaklaşık 12 kilogram ağırlığında olabilir. İri boyutludur. Genel olarak beyaz renklidir. Tatlı mizacı ve yumuşak tüyleri ile dikkat çeker. Sağlıklı kalabilmesi için besleyici tavşan yemleri tüketmesi gerekmektedir.

3. Amerikan Sable Tavşanı

Evcil tavşan ırkları arasında yer alan Amerikan Sable tavşanı, orta boyutlarda bir tavşandır. Benzersiz kahverengi tüy tonuyla bilinir. 1920’lerden beri varlığını korumaktadır. Son derece hareketli bir tavşandır. Tavşan oyuncakları ile oynamaktan hoşlanır.

4. Angora Tavşanı

İpeksi tüyleri ile bir adım öne çıkan tavşanlardan biridir. İngiliz, Türk, Fransız, Satin gibi çeşitli türleri vardır. Tüylerinin sağlıklı olması adına tavşan tüy tarağı ile düzenli bakım gerektirir.

5. Argente Tavşanı

Fransa’ya özgü bir tavşan cinsidir. Farklı renklerde olabilir. Yoğun, ipeksi ve parlak renkleri vardır. 5-12 kilogram ağırlığındadır. Oyuncu ve neşeli bir tavşandır. Kaliteli kemirgen otları ile beslenmesi önemlidir. Buna ek olarak beslenmesi sebze ve meyvelerle de çeşitlendirilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Tavşan Kaç Ayda Doğurur, Kaç Yavru Yapar?

6. Belçika Tavşanı

Evcil tavşan ırkları Belçika tavşanı ile devam ediyor. Dünya çapında en çok tercih edilen tavşan cinslerinden biridir. 1880’lerden bu yana varlığını sürdürmektedir. Uzun, ince gövdesi, kemerli sırtı ile karakterizedir. Görünüş olarak vahşi tavşanlara çok benzer. Nadir bir tavşan türüdür. 6-10 kg ağırlığında olabilir.

7. Hotot Tavşanı

Koyu renkli gözleri ve gözlerinin altındaki belirgin siyah çizgiler ile bilinir. On dokuzuncu yüzyılın başlarında Fransa’da geliştirilmiş bir ırktır. 8-11 kilogram aralığında olabilir. Genellikle beyaz renklidir. Gezmeyi, dolaşmayı sever. Tavşan tasması eşliğinde yürüyüşe çıkmaktan hoşlanır.

8. Britanya Tavşanı

Evcil tavşan ırkları arasında bir diğeri de Britanya tavşanıdır. Minyon bir tavşan cinsidir. Bu nedenle küçük ve orta boyutlarda tavşan kafesi bu tavşanlar için uygun olabilmektedir. Sevimli, enerjik ve oyuncu bir cinstir. Son derece hareketlidir. Gözleri mavi, siyah ve kestane tonlarında olabilir. Tüyleri genelde beyaz veya siyahtır.

9. Kaliforniya Tavşanı

En bilinen tavşan cinsleri arasındadır. Ülkemizde de sıklıkla tercih edilmektedir. Cins, 1920’li senelerde Güney Kaliforniya’da geliştirilmiştir. Gövdesi beyazdır. Burun, kulak, ayaklar ve kuyruk farklı renktedir. Kaliteli tavşan yemleri tüketmeli, kemirgen suluğu her daim temiz su içermelidir.

10. Hollanda Tavşanı

Klasik iki renkli tavşanlardır. Küçük bir ırktır. Genelde 3,5-5,5 ağırlığındadır. İsmine rağmen bu tavşanlar esasen İngiltere kökenlidir. 1850’lerde geliştirilmiştir. Arkadaş canlısı, aktif ve enerjik bir evcil hayvandır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.