Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

10 Maddede Kısa Tüylü Köpek Irkları

Abone Ol 
10 Maddede Kısa Tüylü Köpek Irkları

Kısa tüylü köpek ırkları, daha az bakım gerektiren bir köpek isteyenler için iyi bir seçimdir. Kısa tüylü olan köpeklerin uzun tüylü köpeklere oranla daha az bakım gereksinimi olur. Elbette kısa tüylü köpek dostlarımız da tüy dökerler ve rutin bakıma ihtiyaçları vardır. Ama diğer köpeklere göre daha az. Peki, bu köpek ırkları hangileri?

Kısa Tüylü Köpek Irkları

 Kısa Tüylü Köpek Irkları

İşte kısa tüylü köpek ırkları arasında en popüler olanlar…

1. Basenji Köpek Irkı

Afrika’ya özgü olan ırk, kokusuz, pürüzsüz ve doğal olarak temiz bir tüy katmanına sahiptir. Nadiren banyo ihtiyaçları olur. Kedilerin yaptığı gibi tüylerini kendileri bile tımarlayabilirler. Bu köpekler havlamayan köpek olarak bilinir. Ancak tüy dökmemesi de bu ırkın öne çıkan bir özelliğidir. Ailesiyle iyi geçinir ve yabancılara karşı biraz soğuk davranabilir.

2. Boksör Köpek Irkı

Kısa tüylü köpek ırkları arasında yer alan Boksör köpek, 1800’lerden bu yana varlığını sürdüren bir cins. Şık, pürüzsüz ve yumuşak tüylere sahiptir. Köpek fırçası ile haftada birkaç kez fırçalanması yeterlidir. Bu köpekler son derece temizdir ve ara sıra banyo yapmaları yeterlidir. Yoğun egzersize gereksinim duyar. Kaliteli köpek mamaları ile beslenmelidir.

3. Bull Terrier Köpek Irkı

Uzun yüzü ile benzersiz bir görüntü sunar. Kısa, düz ve parlak bir tüy katmanı vardır. Yumuşak bir köpek tarağı ile haftada 2 defa tımar yeterlidir. Kirlendiği zaman köpek temizlik ve banyo ürünleri ile bu köpeği güvenle temizleyebilirsiniz. Cins genellikle çocuklarla iyi anlaşır. Biraz hareketli bir köpektir. Egzersiz ihtiyacı muhakkak karşılanmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Bulterier (Bull Teriyer) Köpek Özellikleri ve Bakımı

4. Dalmaçyalı Köpek Irkı

Kısa tüylü köpek ırkları listesi Dalmaçyalı köpek cinsi ile devam ediyor. Orta Avrupa’ya özgü olan ırk, yoğun, kısa, parlak ve ince tüylere sahiptir. Haftalık olarak tüy bakımı yapılmalıdır. Köpek tüy ve deri bakım ürünleri kullanarak bakım yapılması, tüy ve deri sağlığını teşvik edecektir. Atletik ve kaslı bir köpektir. Çok fazla günlük egzersize gereksinimi olur. Protein bakımından yoğun olan kuru köpek maması, ödül ve yaş mama ile beslenmelidir.

5. Doberman Pinscher Köpek Irkı

Bu köpeğin pürüzsüz tüyleri vardır ve bakımı oldukça kolaydır. Yalnızca haftada birkaç defa köpeğinizin tüylerini taramanız yeterli olmaktadır. İri, atletik ve hareketli bir köpektir. Onun mutlu olması için düzenli olarak köpek oyuncakları ile oynaması, rutin egzersizler yapması gerekir. Sadık bir koruma köpeğidir. Çocuklara karşı sevecendir. Besin bileşenleri açısından yoğun olan yaş köpek maması, ödül mama ve kuru mamayla beslenmelidir.

6. Danua Köpek Irkı

Kısa tüylü köpek ırkları arasında bir diğeri de Danua köpekler. Büyük ırk köpeklerden biridir. Tüylerinin parlak kalması için haftada iki defa fırçalama yapmanız yeterlidir. Büyük boyutuna rağmen son derece nazik, sevecen ve sakin bir köpektir. İnsanlarla ve diğer evcil canlılarla arası çok iyidir. Çok fazla egzersize ihtiyacı yoktur. Orta düzeyli egzersizi ve köpek yatağı üzerinde dinlenmeyi sever.

7. Minyatür Pinscher Köpek Irkı

Doberman ırkının küçük bir versiyonudur. Pürüzsüz bir tüy katmanı içerir. Tüylerinin parlak kalması için düzenli tımar şarttır. Buna ek olarak tüy sağlığının teşvik edilmesi amacıyla kaliteli kuru, yaş ve ödül köpek maması tüketmesi önemlidir. Kendine güveni ve gururlu mizacı ile tanınır. Kolayca mutlu olan bir köpektir. Eğitimlere hızlı bir şekilde yanıt verir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede İrlanda Köpek Irkları

8. Weimaraner Köpek Irkı

Almanya’ya özgü bir av köpeği cinsidir. Kısa tüylü köpek ırkları arasındadır. Gümüş grisi tüyleri, hızlılığı ve dayanıklılığı ile popüler olan bir köpektir. Tüyleri çok sık bakım gerektirmez. Sadece haftada 1-2 defa tüy bakımı yapsanız yeterlidir. Oldukça aktif bir köpektir. Bu yüzden beslenmesine dikkat edilmeli ve kaliteli köpek mamaları ile beslenmesi sağlanmalıdır.

9. Mastiff Köpek Irkı

Saldırganlıktan yoksun, sevimli, uysal ve cana yakın köpeklerdir. Bu nazik köpekler çocuklar için de iyi bir arkadaş olurlar. Aileler için en ideal köpek cinslerindendir. Yukarıda saydığımız diğer ırklara oranla biraz daha fazla bakım gereksinimi olabilir. Orta derecede tüy döker. Sık olarak salya akıtabilir. Köpek tüyü alerjisi olanlar için pek uygun bir köpek olduğu söylenemez.

10. Boston Terrier Köpek Irkı

Eğlenceyi seven, enerji dolu ve samimi bir köpektir. Kısa, pürüzsüz ve yumuşak tüyleri vardır. Haftada bir kez tüylerinin taranması yeterli olacaktır. Tüy döken bir köpektir, fakat tüyleri aşırı dökülmez. Bu yüzden çoğu insan için ideal bir cinstir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.