Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

11 Maddede Melez Köpek Irkları

Abone Ol 
11 Maddede Melez Köpek Irkları

Melez köpek ırkları, köpek severlerin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Bazı yetiştiriciler iki farklı türü eşleştirerek melez bir köpek elde etmişlerdir. Melez köpekler arasında öne çıkanları sıraladık.

Melez Köpek Irkları

İki farklı türün çiftleştirilmesi sonucunda melez köpek elde edilir. Melez köpek ırkları şu şekilde listelenebilir:

1. Golden Lab (Goldador) Köpek Irkı

Melez Köpek Irkları

En sevilen iki ırkın birleşimi olan Golden Lab köpekler, Labrador ve Golden köpeklerin eşleştirilmesi sonucunda oluşturulmuştur. Golden Lab, genelde altın renginde olmakla beraber bazıları siyah ve kahverengi olabilir. Bu köpekler kuş avlamak için yetiştirilmiş olsa da evcil hayvan olarak da iyi bir seçimdir. Yüksek enerjiye sahip, uyumlu ve sadık bir köpektir.

2. Labradoodle Köpek Irkı

Melez Köpek Irkları

Melez köpek ırkları söz konusu olduğunda en bilinenlerden biridir. Labradoodle köpekler, Labrador ve Kaniş köpek cinsinin çiftleştirilmesiyle elde edilmiştir. Tüm dünyada popüler bir köpektir. Orta boylara sahiptir. Kıvırcık tüylerinin köpek tarağı ile düzenli şekilde taranması gerekir.

3. Goldendoodle Köpek Irkı

Melez Köpek Irkları

Golden ve Kaniş köpeklerin melezi olan Goldendoodle köpek, sevimli duruşu, yumuşak tüyleri ve dost canlısı olmasıyla dikkat çeker. Altın rengi tüylere sahiptir. Akıllı ve enerjik bir köpektir. Aileler için en doğru seçimlerden biridir.

4. Chusky Köpek Irkı

Melez Köpek Irkları

Melez köpek ırkları listesinde bir diğeri de Chusky diyebiliriz. Chow Chow ve Husky köpeklerin karışımı olan bu cins, kendine güvenen, bağımsız, eğlenceli bir köpektir. Erken dönemde eğitilmesi önerilir. Bu sayede uyumlu bir köpek olabilecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  St Bernard (Saint Bernard) Köpek Irkı Özellikleri

5. Chiweenie Köpek Irkı

Melez Köpek Irkları

Dachshund ve Chihuahua köpeklerin melezidir. Küçük bir köpek olan Chiweenie, bolca enerjiye sahiptir. Köpek oyuncakları ile oynamayı, dış mekan gezilerine çıkmayı pek sever. Apartman yaşamı için uygundur.

6. Puggle Köpek Irkı

Melez Köpek Irkları

Boksör ve Beagle cinslerinin çaprazlanmasıyla elde edilmiştir. Oyun oynamayı, çocuklarla ve diğer köpekler ile zaman geçirmeyi sever. Nazik ve anlayışlı bir köpektir. Kaliteli köpek mamaları ile beslenmesine özen gösterilmeli, bakım gereksinimleri en iyi şekilde karşılanmalıdır. Böylece sağlıklı ve uzun ömürlü olabilecektir.

7. Shorkie Köpek Irkı

Melez Köpek Irkları

Shih Tzu ve Yorkie ırklarının karışımı olan Shorkie köpekler, dünya çapında popüler olan köpek cinslerinden biridir. Sevimli yüzü, dost canlısı olması ve bakımının kolaylığı nedeniyle hemen herkese hitap eder. Sevimli olduğu kadar sadıktır da. Biraz fazla havlayabilir ve inatçı olabilir. Erken dönemde eğitilmesi oldukça önemlidir.

8. Valley Bulldog Köpek Irkı

Melez Köpek Irkları

Boksör ve Bulldog cinslerinin eşleştirilmesinin sonucudur. Valley Bulldog, sakin mizacı, uyumluluğu ve sadık oluşu ile bir adım öne çıkar. Egzersiz, bakım ve beslenme gereksinimi karşılandığı sürece sağlıklı olur. Eklem ve nefes alma problemlerinden muzdarip olabilir. Düzenli veteriner kontrolü şarttır.

9. Cockapoo Köpek Irkı

Melez Köpek Irkları

Melez köpek ırkları arasında en bilinenlerden biridir. Cocker Spaniel ve Kaniş köpeklerin çaprazlanmasıyla oluşturulan bu köpekler, eşsiz görünümleri, enerjileri ve yumuşak tüyleri ile çoğu insanın ilgisini çeker. Tüylerinin parlak ve sağlıklı kalması adına düzenli olarak fırçalanması gerekir. İnsanları memnun etmeyi, çocuklarla oyun oymamayı ve aile etkinliklerine dahil olmayı sever.

10. Frenchie Pug Köpek Irkı

Melez Köpek Irkları

Pug ve Fransız Bulldog karışımıdır. Tıknaz yapılı, zarif ve uyumlu bir köpektir. Oyun oynamaktan memnuniyet duyar ve özellikle de çocuklarla arası çok iyidir. Dolayısıyla çocuklu ailelere önerilen bir cinstir. Kısa tüylere sahip olmasına rağmen tüyleri biraz fazla dökülür. Düzenli fırçalama ile bu problemden kurtulmak mümkündür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  13 Maddede Dost Canlısı Köpek Irkları

11. Schnoodle Köpek Irkı

Melez Köpek Irkları

Schnoodle köpekler de melez köpek ırkları arasındadır. Schnauzer ve Kaniş birleşimi olan bu sevimli köpekler, zekası ve hareketliliği ile farkını ortaya koyar. Zeki, eğitilmesi kolay, eğlenceli ve koruyucu bir köpek cinsidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.