Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

4 Maddede Sessiz Evcil Kuşlar

Abone Ol 
4 Maddede Sessiz Evcil Kuşlar

Sessiz evcil kuşlar, özellikle apartmanda yaşayanlar için önem arz ediyor. Apartmanda yaşıyorsanız ve bir kuş sahiplenmek istiyorsanız; çok gürültü yapmayan kuş cinsleri ilginizi çekebilir.

Sessiz Evcil Kuşlar

Sessiz Evcil Kuşlar

Doğaları gereği kuşların çoğu seslidir. Yine de bazı kuşlar diğerlerine göre daha sessiz bir mizaca sahiptir. Sessiz evcil kuşlar şu şekilde sıralanabilir:

1. Hint Bülbülü

Popüler evcil kuşlar arasında yer alan Hint bülbülü, az sesli kuşlardan biridir. Gün boyunca minik sesler çıkarma eğiliminde olan bir kuştur. Birden fazla Hint bülbülü besleseniz dahi gürültü seviyesi çok yüksek olmayacaktır. Bu sevimli kuşlar aynı türden arkadaşları ile birlikte yaşamayı çok severler. Geniş bir kuş kafesi tam da Hint bülbüllerine göredir.

2. Kanarya

Sessiz evcil kuşlar listesinde bir diğeri de kanarya oluyor. Kanaryalar tek yaşamayı seven canlılardır. Böyle olsa da geniş bir kanarya kafesi tedarik edilmelidir. Küçük boyutlarda olan kanaryalar minimum düzeyde ses çıkarırlar. Erkek kanarya kuşları melodik ötüşleri ile dikkat çekse de esasen sesleri aşırı yüksek olmamaktadır.

3. Muhabbet Kuşu

Çoğu insanın favorisi olan muhabbet kuşları, papağan akrabaları gibi konuşma kabiliyetine sahip olan hayvanlardır. Olağanüstü yeteneği ile öne çıkan bu kuşlar gün boyunca ötmeye meyilli olsalar da çok fazla ses çıkarmadıkları için sessiz kuşlardan biri olarak kabul edilirler. Fiziksel olarak büyük bir kuş kadar sesli değiller.

Bu oyuncu ve zeki kuşlar, sahipleri ile zaman geçirmeyi, kuş oyuncakları ile oynamayı çok severler. Günlük birkaç saat kadar kafes dışı zamana gereksinim duyarlar. Ayrıca özel olarak üretilen muhabbet kuşu kafesi tam da bu canlılara göredir. Uzun ömürlü ve sağlıklı olabilmeleri için besin bileşenleri açısından yoğun olan muhabbet kuşu yemleri ile beslenmeleri önerilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Muhabbet Kuşuna Nasıl Banyo Yaptırılır? Nelere Dikkat Edilmeli?

4. Sultan Papağanı

Hint bülbülü ve muhabbet kuşundan biraz daha büyük boyutlu olan bu kuşlar, sessiz papağan arayanlar için harika bir seçimdir. Diğer kuşlar kadar sessiz olmasa da sultan papağanları da rahatsız edici bir ses seviyesine sahip değildir. Evdeki gürültüleri ve insanları taklit etmeyi seven sultan papağanı, öğrenme konusunda çok ustadır. Ek olarak ıslık çalmayı çok sever. Besleyicilik yönü kuvvetli olan papağan yemleri tüketmesi tavsiye edilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.