Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

5 Maddede Eğitimi Kolay Evcil Kuş Cinsleri

Abone Ol 
5 Maddede Eğitimi Kolay Evcil Kuş Cinsleri

Eğitimi kolay evcil kuş cinsleri, yeni bir kuş sahiplenmek isteyenlerin ilgisini çekiyor. Bazı kuşlar eğitime çok daha kolay yanıt veriyor ve böylece bakımı kolay, eğlenceli ve sosyal bir kuş oluyorlar. Bu kuşları sizler için sıraladık.

Eğitimi Kolay Evcil Kuş Cinsleri

Eğitimi Kolay Evcil Kuş Cinsleri

Bilindiği gibi kuş dostlarımız oldukça zeki hayvanlar. Bazı türler özellikle eğitilebilir olduğundan, insanlar tarafından daha sık tercih ediliyor. Çoğu kuş sahibi, kuş eğitim sürecinden keyif alıyor. Kuşun eğitime açık yönü ise bu süreci daha da eğlenceli ve verimli hale dönüştürüyor.

Eğitimi kolay evcil kuş cinsleri genelde büyük ırk kuşlardır. Yine de çok zeki ve eğitime açık olan küçük kuş ırkları da var. Kolay bir şekilde eğitebileceğiniz kuş cinsleri:

1. Amerika Papağanı

Eğitimi kolay evcil kuş cinsleri söz konusu olduğunda öne çıkan Amerika Papağanı, aslında Güney ve Orta Amerika’ya özgü olsa da dünyaca ünlü bir kuş türüdür. Son derece zeki bir kuştur. Bu renkli papağan türleri sosyal canlılardır. Sahipleri ile zaman geçirmeyi, konuşmayı, tünemeyi ve mimikler yapmayı çok severler. Amerika Papağanları biraz gürültülü olabilir. Ayrıca kanatlarını daha iyi açabilmek için geniş bir papağan kafesi gerektirirler.

2. Afrika Gri Papağanı

Kendine has gri tonlarıyla fark yaratan Afrika Gri Papağanı, eğitime hızlı yanıt veren, konuşmayı ve taklit yapmayı hızlıca öğrenen bir canlıdır. Biraz yoğun bir eğitime tabi olduklarında saymayı ve renklerin isimlerini söylemeyi dahi öğrenebilirler. Afrika Gri Papağanları sosyalleşmeye ve zihinsel uyarıma gereksinim duyarlar. Kafeslerinde kuş oyuncakları muhakkak yer almalıdır. Eğitim seansları eğlenceli ve ödüllendirici şekilde tamamlanmalıdır. Bu sayede daha verimli bir eğitim deneyimi elde edilebilecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Muhabbet Kuşunun Ömrü,Bakımı ve Hastalıkları

3. Amazon Papağanları

Bu kuş cinsinin çeşitli alt türleri vardır. Hemen hepsi de eğitimi kolay evcil kuş cinsleri arasında yer almaktadır. Bu canlılar zor kişiliklere sahip olsalar da iyi bir eğitim ile uyumlu ve sosyal kuşlar olabilirler. Aynı zamanda Amazon Papağanları oldukça zeki kuşlardır. Sahiplerinden rutin olarak ilgi ve sevgi beklerler.

Düzenli olarak ilgi talep eden kuşlar oldukları için onlara vakit ayıracak sahipler, bu kuşlar için en iyisidir. Böylece ruhsal açıdan da mutlu olabilirler. Sağlıklı kalmaları için besleyicilik yönü kuvvetli olan kuş yemleri tüketmeleri önem arz eder. İyi bakıldıkları taktirde uzun seneler boyunca yaşayabilirler.

4. Kakadu Papağanı

Eğitimi kolay evcil kuş cinsleri arasında Kakadu Papağanları da var. Karakteri ile öne çıkan Kakadu, pek sevimli ve popüler bir evcil kuştur. Bakımı kolay olmasına ek olarak; eğitimi de oldukça basittir. Çünkü bu kuşlar zekidir ve eğitime hızlı bir şekilde yanıt verebilirler. Eğer iyi bir eğitimden geçmezlerse, korku, heyecan ve saldırganlık gibi özellikler ile öne çıkarlar. Bundan dolayı Kakadu Papağanları için eğitim çok önemli bir etkinliktir.

5. Muhabbet Kuşları

Bu kuşların anavatanı Avustralya olsa da dünyaca ünlü ve en çok tercih edilen evcil kuşlar arasındadır. Küçük boyutları nedeniyle çok yer kaplamazlar. Kendilerine uygun bir muhabbet kuşu kafesi gerektirirler. Aynı şekilde, bu kuşlar için özel olarak imal edilmiş muhabbet kuşu yemleri ile beslenmeleri gerekir. Kuş krakerleri gibi yiyeceklerle de beslenmeleri çeşitlendirilmelidir. Bazı sebze ve meyveler de bu kuşların beslenme düzenine dahil edilmelidir. Böylece sağlıklı beslenme teşvik edilmiş olunacaktır.

Muhabbet kuşları zeki olduklarından ötürü eğitim süreçleri başarılı ve kolay bir şekilde tamamlanır. İyi bir eğitim ile muhabbet kuşları iki yüz kadar kelimeyi öğrenebilirler. Gürültülü olmayan ve bakımı nispeten kolay olan bu hayvanlar, herkes için çok uygun bir seçim olarak öne çıkar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Muhabbet Kuşu Tırnak Kesimi Nasıl Olmalı?
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.