Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kakadu Yaşam Süresi Nedir?

14.03.2022
2.145
Abone Ol 
Kakadu Yaşam Süresi Nedir?

Kakadu yaşam süresi nedir? Papağan türlerinden biri olan kakadu, son zamanlarda evcil hayvan sahiplenmek isteyenler için oldukça ilgi görmektedir. Peki, kakadular ne kadar yaşar?

Kakadu Yaşam Süresi

İnsanlara karşı çok cana yakın özellikleri ile bilinen kakadu papağanlarının kökeni Pasifik Adalarının güneyine ve Avustralya’ya dayanmaktadır. Kakadu papağanlarının yaklaşık 17 türü bulunmaktadır ve en çok bilinen ve tercih edilenleri ise Sultan papağanlarıdır. Diğer papağanlara göre konuşmaları daha azdır. Yeterli ilgi ve sevgiyi gösterdiğiniz takdirde yaklaşık 20 kelime öğrenmeleri oldukça mümkündür. Yaşam süreleri 25 ile 50 yıl arasında değişiklik göstermektedir.

Kakadu Papağan Kafesleri Nasıl Olmalıdır?

Kakadu yaşam süresi ne kadar açıkladık. Şimdi de kakaduların gereksinim duyduğu kafes düzeninden söz edelim. Zira kakadunun yaşam koşulları ve beslenmesi, onun ömrünü uzatacak faktörler arasında yer almaktadır.

Kakadu papağanlar; birçok hayvanlar gibi oldukça samimi, cana yakın ve sevecen varlıklardır. Bulundukları ortama son derece neşe ve sevgi katarlar. Bu sayede en çok tercih edilen kuş türlerinden biridir. Kakadu papağan kafesleri rahat hareket edebilmeleri açısından oldukça geniş ve oyuncaklarla dolu olmalıdır.

Kakadu papağanlarınız için alacağınız kuş oyuncakları hem sizin hem de papağanınız için oldukça faydalı olacaktır. Papağanlarınız enerjilerinin bir kısmını oyuncaklara harcayacakları için size ya da eşyalara zarar verme olasılığı da bir miktar azalacaktır. İlgiyi çok sevdiklerinden dolayı her gün en az 2 saat kadarlık vaktinizi papağanınıza ayırmanız gerekmektedir. Aksi takdirde sıkılmaları oldukça yüksek olacağı için strese girebilirler ve bu yüzden psikolojik rahatsızlıkları oluşabilmektedir.

Kakadu papağanlarının strese girme belirtileri genellikle huysuz davranış ve tüy koparma olarak bilinmektedir. Oldukça özgürlüklerine düşkün ve meraklı yapıları dolayısıyla kafeste kalmak istemeyeceklerdir. Bu yüzden kakadu papağanlarınızın evin içinde rahat hareket edebilmelerini sağlamanız s0n derece önemli olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evcil Çin Hamsterı Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Kakadu papağanları çiğnemeyi çok sevdiklerinden dolayı eğer şans verilirse bulundukları kafesi yok etme özelliğine sahiptirler. Kakadular diğer kuşlara göre daha hareketli ve hırçın oldukları için ısırdıklarında diğer kuşlara göre daha fazla can acıtabilmektedirler. Bu yüzden Kakadu besleyecek kişilerin bunları göze alıp sahiplenmeye karar vermesi oldukça önemlidir.

Kakadu Papağanı Beslenme İhtiyacı

Kakadu yaşam süresi uzun olması adına sevimli kuşunuza kaliteli ve besleyici yemlerden vermeniz gerekir. Papağanlar için özel olarak üretilen bu papağan yemleri, kuşunuzun tüy, bağışıklık ve sindirim sağlığını en iyi şekilde destekleyecektir. Kakadu papağanınıza tanınan ve güvenilir bir markanın ürününü sunmanız şarttır. Aynı zamanda ona besleyici kuş krakerleri de verebilirsiniz.

Kakadu Papağanlarının Kaç Türü Bulunmaktadır?

Kakadu yaşam süresi aslında kuşun türüne göre de değişiklik gösterir. Kakadu papağanların yaklaşık 21 türü bulunmaktadır. Bunlara; çıplak gözlü kakadular ve sitron kakaduları gibi örnekler verilebilir. Kakaduların 21 türü de Okyanusya’ya özgüdür. Özellikle de Yeni Zelanda, Yeni Gine, Avustralya’ya özgü kuşlardır. Solomon Adaları’nda ve Endonezya’da da bu türleri görmek mümkündür.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.