Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

5 Maddede En Sakin Evcil Kuş Cinsleri

Abone Ol 
5 Maddede En Sakin Evcil Kuş Cinsleri

En sakin evcil kuş cinsleri, yeni bir kuş sahiplenmek isteyenler tarafından merak edilir. Bütün kuş türlerinin ısırma ve gürültü yapma özelliği olmasına karşın bazı cinsler, diğerlerine oranla daha nazik, sakin ve arkadaş canlısıdır. Şimdi bu sakin kuşları sıralayalım…

En Sakin Evcil Kuş Cinsleri

En Sakin Evcil Kuş Cinsleri

İyi bir şekilde evcilleştirildiğinde ve bakım ihtiyaçları karşılandığında çoğu kuş şefkatli, nazik ve sakindir. Hatta ısırma eğilimi de göstermezler. Bazıları son derece aktifken diğerleri daha rahat bir yapıya sahiptir. Her kuşun kendine has özellikleri bulunur. En sakin evcil kuş cinsleri ise şunları içerir:

1. Pionus Papağanı

Sevimli ve tatlı dilli Pionus papağanı, nazik ve sakin olmasıyla ünlüdür. Oldukça zeki bir kuştur. Sosyal ve aktif ortamlarda gelişir. Diğer türlere göre biraz daha bağımsızdır. Pionus aktif ve oyun düşkünü bir kuş cinsidir. Kaliteli papağan yemleri tüketmeli, kafesinde yeterince kuş oyuncağı ve aksesuarı yer almalıdır. Bu sayede mutlu ve sağlıklı bir kuş olabilecektir.

2. Güvercin

En sakin evcil kuş cinsleri arasında elbette güvercin de var. Bakımı bir hayli kolay olan güvercinler, çoğu insanın favori evcil hayvanıdır. Barış ve sevginin sembolü olan güvercin, dünya çapında ünlüdür. Ayrıca sakin ve uyumlu bir kuş cinsidir. Sakin doğası nedeniyle apartman yaşamına dahi uyum sağlar.

3. Muhabbet Kuşu

Bakımı kolay evcil kuş arayanların bir numaralı tercihi olan muhabbet kuşu, sakin, sevecen ve çok uyumlu bir kuş türüdür. Pek çok farklı renk seçeneği bulunur. Rengarenk görünümü, konuşma yeteneği ve arkadaş canlısı halleri ile çoğu insanın sevgisini kazanır. Kaliteli ve besleyici muhabbet kuşu yemleri tüketmesi sağlanmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Lutino Sultan Papağanı Özellikleri ve Bakımı

4. Sümbül Papağanı

En sakin evcil kuş cinsleri söz konusu olduğunda öne çıkan Sümbül Papağanı, göz alıcı renkleri ve sevimli davranışları ile bilinir. Macaw papağanların en büyüğü olan Sümbül, tatlı ve dengeli bir kişiliğe sahiptir. Gagaları biraz büyüktür ve nispeten korkutucudur. Uygun bir şekilde yetiştirilen Sümbül Papağanı, ısırma eğilimi göstermez. Büyük boyutlara sahip olduğu için geniş bir papağan kafesi gerektirir.

5. İspinoz

Bu sevimli kuşlar çok kırılgan canlılardır. Nazik, sakin ve zeki kuş olarak dikkat çeken İspinoz, dünya çapında en çok tercih edilen evcil kuşlardan biridir. Birden fazla İspinoz kuşunun aynı yerde tutulması tavsiye edilir. Bu sayede kuşunuz sıkılmaz ve mutlu bir yaşam sürer.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.