Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

5 Maddede Popüler Evcil Kuşlar

Abone Ol 
5 Maddede Popüler Evcil Kuşlar

Popüler evcil kuşlar, sizlere iyi bir şekilde arkadaşlık edebilir ve evinize neşe getirebilir. Eğer bir kuş sahiplenmeyi düşünüyorsanız; en popüler olanları bu yazımızda listeledik.

Popüler Evcil Kuşlar

Popüler Evcil Kuşlar

Evcil bir arkadaş arıyorsanız ve evinizin havasını değiştirecek bir dosta ihtiyacınız varsa; aralarından seçim yapabileceğiniz pek çok farklı kuş cinsi var. Her biri benzersiz özelliklere sahip ve her birinin kendine özel gereksinimleri bulunuyor. Bilindiği gibi arkadaşlık iki yönlü bir yoldur. Siz papağanınızla ilgilenir ve ihtiyaçlarını optimal düzeyde karşılarsanız; evcil kuşunuz da size en iyi şekilde arkadaşlık edecektir. Popüler evcil kuşlar şöyle sıralanabilir:

1. Muhabbet Kuşu

Muhabbet kuşları, çocuklar ve kuş beslemeye yeni başlayanlar için ideal bir kuştur. Bu canlılar akıllı ve oyuncudurlar. Büyük kuş cinslerine oranla daha az bakım gerektirirler ve daha az yer kaplarlar. Muhabbet kuşu yemleri ile beslenmeleri ve muhabbet kuşu kafesi içinde yaşamaları önem arz eder.

Bu sevimli canlılar iri akranlarına oranla daha küçük olsalar da aynı özen ve dikkati gerektirirler. Muhabbet kuşları zeki canlılardır. Pek çoğu ıslık çalmayı, şarkılar mırıldanmayı ve çeşitli kelimeler söylemeyi öğrenebilirler. Çok farklı renklerde muhabbet kuşu vardır. Ortalama yaşam süreleri ise 12-14 senedir.

2. Sultan Papağanı

Popüler evcil kuşlar arasında yer alır. Bu orta boy kuşlara bakmak oldukça zevklidir. Papağan ailesinden gelen bu kuşlar, aslen Avustralya’ya özgüdür. Şaşırtıcı derecede ıslık çalma ve şarkılar söyleme yeteneğine sahiptir. Sultan Papağanları konuşmayı öğrenebilirler. Bazıları ise iyi bir eğitim ile taklit yapmayı bile başarır. Farklı renklerde Sultan Papağanı bulmak mümkündür. Yaklaşık olarak 15-20 sene yaşayabilirler. Kaliteli papağan yemleri ile beslenmeleri önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kuşlar İçin Zehirli Olan Bitkiler

3. Kanarya

Her zaman en çok tercih edilenler arasındadır. Boyutu küçüktür ve az bakıma ihtiyacı olur. Diğer birçok kuş ırkına oranla daha az alana gereksinimi vardır. Kanarya kafesi bu kuşlar için yeterli olacaktır. Birden çok kanaryanın aynı yerde tutulması doğru olacaktır. Çünkü kanaryalar kendi arkadaşları ile zaman geçirmeyi severler. Ayrıca kuş oyuncakları ile oynamaktan da zevk alırlar. Meşgul insanlar için harika bir seçenek olarak öne çıkar. İyi koşullarda bakıldığı zaman on seneye kadar yaşayabilir.

4. Güvercin

Popüler evcil kuşlar listesinde yer alan güvercinler, tatlı ve nazik mizaca sahip olan canlılardır. Gagalarıyla ısırmaya ve zarar vermeye çalışmazlar. Çocuklar için de çok idealdir. Bu kuşlarla sakin bir şekilde iletişim kurmak ve sosyalleşmek gerekir. Aksi durumda strese girebilirler.

5. Afrika Gri Papağan

Çok geniş kelime dağarcığına sahip olabilen bu hayvanlar, en zeki kuşlar arasındadır. Afrika Gri Papağanları akıllı, uyumlu ve bakımı kolay olan kuşlardır. Ayrıca gün içinde kafes dışı zamana ihtiyaç duyarlar ve sıkılmamaları çok önemlidir. Depresyona yatkın bir kuştur. Olumlu pekiştirme ve edimsel koşullandırma eğitim yöntemleri ile kolay bir şekilde eğitilebilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.