Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Sultan Papağanları Nasıl Eğitilir?

07.04.2023
9.135
Abone Ol 
Sultan Papağanları Nasıl Eğitilir?

Sultan papağanları nasıl eğitilir? Bu papağanların eğitim süreci, yeni kuş sahipleri tarafından merak edilmektedir. Küçük bir uygulama ve güzel bir eğitim sonucu sultan papağanlarını güzelce eğitebilir ve ona harika numaralar öğretebilirsiniz. Sultan papağanlarının eğitimiyle ilgili bilinmesi gerekenleri ele aldık.

Sultan Papağanları Nasıl Eğitilir? Nelere Dikkat Edilmeli?

sultan papağanı nasıl eğitilir

Sultan papağanlarını eğitmenin pek çok yolu vardır. Uzman papağan eğiticileri, eğitime başlamanız için basit bir numara öneriyor: Sultan papağanına kendi ekseni etrafında dönmesini öğretmek için kuş krakeri veya ödülünü dairesel bir hareketle hareket ettirin. Hayvan dönüşü takip etmeye başlar ve işin sonunda ödülünü alır. Yani işin özeti, alıştırmak için ödüller vermeniz gerekmektedir.

Sultan papağanları nasıl eğitilir diyenler için şunlardan da söz edelim: Kuş severler, sultan papağanı ile daha fazla numara yapabilirler. Başlangıçta sultan papağanını hedefi takip etmesi, ayağını veya kanadını kaldırması için eğitebilirsiniz. Zamanla eğitime kuş oyuncakları ekleyebilir ve onlarla sürece devam edebilirsiniz. Sultan papağanı bu şekilde küçük, hafif nesneler getirmeyi veya nesneleri kuş kafesi içinden dışarı itmeyi öğrenir. Elbette bunun gibi birçok aktivite gerçekleştirebilir.

Sultan Papağanı Eğitiminde Unutulmaması Gerekenler

Sultan papağanları nasıl eğitilir? Tüm kuşlar ve küçük hayvanlarda olduğu gibi stres faktörü onlar için önemli bir rol oynar. Yüksek sesler, başka evcil hayvanlar, kötü bakım koşulları gibi faktörler, sultan papağanının zaten hassas olan stres seviyesini zorlar. Aynı zamanda av hayvanlarıdır ve uygun inziva seçeneklerine ihtiyaç duyarlar. Genellikle evlerinde çalılık isterler ve çalılıklarında favori bir yer ararlar. Bu noktada kuşun davranışlarını, hangi tercihlere sahip olduklarını ve hatta hoşlanmadıklarını yakından gözlemlemek önemlidir.

Deneyimli eğiticiler, bir tıkırtı ile sultan papağanı eğitimindeki başarıyı defalarca bildirirler. Köpeklere benzer şekilde, tıklama sesi bir ödülle ilişkilendirilir ve davranış onaylanır, pekiştirilir ve istenirse geri çağrılır. Büyük bir sabır ve özveri ile hayvanların güvenini kesinlikle kazanabilir, onlara melodiler öğretebilir, çağrıldığında omzunuza inmelerini sağlayabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Beyaz Muhabbet Kuşu (Albino Muhabbet Kuşu) Hakkında Bilgiler

Sahibi sultan papağanına karşı belirli bir derecede empati göstermelidir. Sultan papağanları oyuncak değildir, yani sadece güzel ve eğlenceli şeyler yapsın diye var değiller. Biz insanlarla kesinlikle bağdaştırılabilecek, güçlü bir şekilde gelişmiş bir sosyal davranışa sahipler. Baş tüyleri çok önemlidir. Utangaçlık veya isteksizliğin bir işaretidir. Tepe kaldırılmışsa ve tüyler dağılıyorsa, bu merak, açık fikirlilik ve esenlik anlamına gelir. Çalan bir müzik hoşlarına giderse, kafalarını dahi sallarlar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.