Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Muhabbet Kuşlarının Ömrü Ne Kadar?

Abone Ol 
Muhabbet Kuşlarının Ömrü Ne Kadar?

Muhabbet kuşlarının farklı türlerinin ömürleri de değişiklik gösterebilir. Ortalama olarak ele alındığı zaman tüm muhabbet kuşlarının ömrü ise 5 – 10 yıl arasında değerlendirilir. Bakım koşulları, beslenme ve bulunulan alan şartları pek çok şekilde muhabbet kuşlarının ömrünü etkileyebilir. Bu nedenle de muhabbet kuşlarının ömrünü uzatabilecek doğru bakımı sağlamak oldukça önemlidir. Peki, muhabbet kuşlarının ömrü ne kadar? Farklı türlerin ömürleri nedir?

Muhabbet Kuşlarının Ömrü Kaç Sene?

Muhabbet kuşlarının genel ömrü ortalama 5 – 10 yıl olarak belirlenmiştir. Bu elbette ki kuşların bakım durumuna ve türüne göre de değişiklik gösterebilmektedir. Bağışıklık sistemi genel anlamda diğer muhabbet kuşu türlerine göre daha sağlam olan açık yeşil muhabbet kuşlarının ortalama ömrü de diğer muhabbet kuşlarına göre daha uzundur. Açık yeşil muhabbet kuşları doğru bakım sağlanırsa ortalama 15 yıla kadar yaşayabilmektedir. Bu sürenin uzatılması elbette ki doğru bakıma ve sağlığın elverişli oluşuna bağlıdır.

Muhabbet Kuşlarının Ömrü

Gri muhabbet kuşlarının ortalama ömrü 7 yıl olarak belirlenmiştir. Eğitimi daha zor olan bu muhabbet kuşlarının ömürlerinin daha kısa olmasının nedeni, sahip oldukları genlerdir. Diğer pek çok muhabbet kuşu türünün de ortalama 5 – 10 yıl arası bir ömre sahip olduğu söylenebilir.

Muhabbet Kuşlarının Ömrüne Etki Eden Unsurlar Nelerdir?

Muhabbet kuşlarının ömürlerinin uzatılması için bakımın ve ilginin doğru ve eksiksiz şekilde sağlanması gerekir. Muhabbet kuşlarının soğuk ortamda bakılması, kafeslerinin çok küçük olması, yetersiz ve dengesiz beslenmeleri onların ömürlerini etkileyebilir. Yaşayabilecekleri farklı sağlık sorunları da genel olarak yaşam kalitelerini düşürür. Ayrıca muhabbet kuşlarının daha uzun ömre sahip olması için stresten de uzak olması gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Lori Papağanı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Stres, muhabbet kuşlarında büyük etki yaratabilir. Özellikle de ev değişimi, taşınma, araç ile sallantılı şekilde yolculuk etmek, sahiplerin değişmesi gibi farklı pek çok durum muhabbet kuşlarında strese neden olabilir. Ayrıca evde farklı bir evcil hayvanın olması da muhabbet kuşlarında stres yaratabilir. Saldırıya uğrama ve tehdit altında hissetme gibi durumlar muhabbet kuşlarının stres hissetmesine neden olacağı için onların ömürlerine de olumsuz etkide bulunacaktır.

Muhabbet kuşlarının vitaminlerinin ve minerallerinin eksik edilmemesi gerekir. Mamaya karıştırılan ya da suyuna damla olarak eklenen vitamin desteklerini tercih ederek bağışıklık sistemini korumanız mümkündür. Ayrıca pek çok hastalıktan korunmak için doğru mamanın tüketimi de oldukça önemlidir. En besleyici muhabbet kuşu yemleri için TIKLAYINIZ!

Muhabbet kuşlarının kafesinin rüzgar alan bir alanda bulunmaması gerekir. Ayrıca kafesin bulunduğu ortam ılık olmalıdır. Rüzgarlı ve soğuk ortamlarda bakılan muhabbet kuşları hastalanabilir ve bu durum bağışıklık sistemleri zayıfsa ölümcül sonuçlar doğurabilir.

Muhabbet kuşunuzu sağlığını desteklemek ve ömrünü uzatmak için gereksinim duyduğunuz en kaliteli ürünleri online pet shop sayfamızda bulabilirsiniz!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.