Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Kuş Vitaminleri Neden Önemli?

Abone Ol 
Kuş Vitaminleri Neden Önemli?

Kuş vitaminleri ve kuş gıda takviyeleri kuşunuzun sağlıklı kalması ve uzun ömürlü olabilmesi için çok önemli. Kuş vitamini hakkında bilinmesi gereken diğer detaylardan söz edelim.

Kuş Vitaminleri ve Gıda Takviyeleri Neden Önemli?

Muhabbet kuşlarının sularına doğal takviye adına birkaç damla limon damlatabilir ya da özel kuş vitaminleri koyabilirsiniz. C vitamini açısından oldukça faydalı olan limon, muhabbet kuşlarınızın kış aylarında hastalığa yakalanma riskini azaltacak ve sağlıklı büyüme ve gelişmelerine yardımcı olacaktır.

Ayrıca içme sularına birkaç damla kadar bal ya da pekmez de ilave edebilirsiniz. Bu takviyeler de oldukça sağlıklı besinlerdir. Hastalıklara karşı vücudun direncini yüksek oranda arttırır. Ancak bu takviyeler düzenli ve yeterli oranda verilmelidir ve aşırıya kaçılmamalıdır.

Bu takviyeleri kullanmadan önce mutlaka bir veteriner hekime danışmanız en doğrusu olacaktır. Kuşunuzun her türlü vitamini doğru oranda almasını sağlamak adına, kuşlar için özel olarak formüle edilen kuş vitaminleri ve gıda takviyeleri tercih etmeniz çok daha doğru bir uygulamadır.

Kuşlar İçin Vitamin Kullanımı Nasıl Olmalı?

Muhabbet kuşları için kullanılan ya da kullanılmakta olan vitaminler, kuşlarınızın günlük besin ihtiyacını karşılamaktadır. Bu duruma ilave olarak üreme ya da gelişme çağı zamanlarına da olumlu yönde katkı sağlamaktadır. Vitaminler, sağlıklı ve uygun koşullarda gelişmiş yumurtalar üretmeye yardımcı olur. Yavru muhabbet kuşlarının gelişim ve büyümelerinin daha sağlıklı olabilmesi adına sularının içerisine takviye olarak da eklenebilmektedir.

Muhabbet kuşları için kuş vitaminleri çeşitlerinin suya ne kadar miktarda ilave edilmesi gerektiği vitaminlerin kutusunda yazmaktadır. Haftada kaç gün ve ne kadar süre aralıklarla ilave edilmesi gerektiğine vitaminlerin kutusunun üzerindeki talimatlara bakarak anlayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Gökkuşağı Muhabbet Kuşu Özellikleri ve Bakımı

Muhabbet kuşlarınıza vitaminleri verirken ilave edilecek takviyenin dozunu iyi ayarlamanız oldukça önemlidir ve çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Eğer vitamin dozunu fazla kaçırırsanız muhabbet kuşunuza zarar verebilirsiniz ve hatta ciddi sağlık sorunlarının oluşmasına da neden olabilirsiniz. Fazla vitamin verilmesi durumunda genellikle kalp krizi riski ile karşılaşılmaktadır.

Kafes kuşları ve güvercinlerin kullanımına uygun olarak, vitamin içeren tüy ve bakım malzemeleri üretilmektedir. Bu ürünler ise muhabbet kuşlarınızın kene, bit ve pirelere karşı koruma görevini üstlenmektedir. Aynı zamanda bitlerin, kenelerin ve pirelerin vücudun belli bölgelerinde ciltte oluşan tahrişleri gidermeye yardımcı olur.

Muhabbet kuşlarının bazı zamanlarda sindirim ile alakalı problemleri oluşabilmektedir. Böyle bir durumla karşılaşıldığında muhabbet kuşlarınız için sindirim düzenleyici gıdalar ve kuş vitaminleri kullanmanız en doğrusu olacaktır. Bu ürünlerin içerisinde çeşitli oranlarda sindirim düzenlemek adına yararlı bakteriler yer alır. Aynı zamanda kuş yemi ve mama değişiminde ortaya çıkan belli sorunları gidermeye yardımcı olur.

Muhabbet kuşlarınızın daha parlak ve canlı bir dış görünüşe sahip olmasına büyük ölçüde destek olur. Bilinen bir diğer en önemli faydası ise oluşacak alerji semptomlarının azalmasına katkı sağlamasıdır diyebiliriz.

Kuş Beslenmesi ve Hijyenin Önemi Nedir?

Kuş vitaminleri ve kuş yemlerinin sağlıklı ve hijyenik şekilde tüketilmesi, kuş kafesinin temiz olmasıyla yakından ilgilidir. Her canlıda olduğu gibi muhabbet kuşları da beslenmeye ve düzenli su tüketimine ihtiyaç duyarlar. Muhabbet kuşlarının kafeslerinin içerisinde mutlaka su bulunmalıdır. Suların düzenli olarak değiştirilmesi, son derece taze ve temiz olması gerekmektedir. Muhabbet kuşlarının sularının her gün düzenli olarak yenilenmesi önerilmektedir. Suyu değiştirdiğiniz esnada suyun bulunduğu kabın da fırçalanıp temizlenmesi daha sağlıklı ve uygun olacaktır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.