Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

5 Maddede Tüysüz Köpek Cinsleri

Abone Ol 
5 Maddede Tüysüz Köpek Cinsleri

Tüysüz köpek cinsleri, özellikle de tüye alerjisi olan insanların ilgisini çekiyor. Bir köpek sahiplenecekseniz, tüysüz köpek ırkları listesine göz atmak isteyebilirsiniz.

Tüysüz Köpek Cinsleri

Tüysüz Köpek Cinsleri

Kendine has görünümü ile öne çıkan tüysüz köpek cinsleri, popüler evcil hayvanlar arasındadır. Bu köpeklerin kimilerinde hiç tüy bulunmazken kimileri de biraz tüylüdür. İşte o köpekler:

1. American Hairless Terrier

Rat Terrier ile benzer bir görünüme sahiptir. Tek farklı ise tüylerinin olmamasıdır. Bu ırk köpekler olağanüstü özellikler içerir. Son derece zeki olan American Hairless Terrier, aynı zamanda kibar, sevecen ve arkadaş canlısıdır.

Alerjisi olan insanlar için bu tüysüz köpek ırkı muazzam olabilir. 1972’de Josephine isminde tüysüz bir dişi köpeğin bir çöpte doğmasıyla keşfedildi. Bir başka ayrıntı da bu köpeklerin tüyleri olmadığından ötürü senenin farklı mevsimlerinde renk değiştirmeleridir.

2. Pila Argentino

Tüysüz köpek cinsleri arasında yer alan Pila Argentino, Pelado Peruano ve Pelado Mexicano köpekleri ile akrabadır. Bu üç ırkın da menşei Latin Amerika olmaktadır. Her birinin de tüyleri bulunmaz. Pila Argentino evcil olarak daha popülerdir. Ayrıca iyi bakıldığı taktirde ve kaliteli köpek mamaları ile beslendiğinde 20 seneye dek yaşayabilir.

3. Xoloitzcuintle

Bir Aztek inancı, Xoloitzcuintle köpek ırkının, yaşayanları korumak ve ölülerin ruhlarını yeraltı dünyasında yönlendirmek amacıyla bir tanrı tarafından yaratıldığını söyler. Xoloitzcuintle, farklı boyut ve tonlarda olabilir. Hijyen gereksinimlerine dikkat edilmelidir. Köpek deri ve temizlik ürünleri ile bakımı yapılmalıdır.

4. Tüysüz Peru Köpeği

Tüysüz köpek cinsleri listesinde yer alan Tüysüz Peru Köpeği, Peru’nun ulusal mirası olarak tanınan dünyanın en eski köpek ırklarından biri olarak kabul edilir. Bu köpekler esnek, pürüzsüz bir cilde sahiptir. Bazılarının kafalarının üzerinde bir tutam tüy olabilir. Köpek banyo ve temizlik ürünleri ile rutin olarak temizlenmesi önerilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  8 Maddede İskoçya Köpek Irkları

5. Tüysüz Çin Köpeği (Çin Tepeli Köpek)

Adına rağmen, Çin Tepeli Köpeği Afrika kıtasına özgüdür. Bu evcil hayvanın iki versiyonu vardır: biri tamamen tüysüz, diğeri ise başında, patilerinde ve kuyruğunda biraz tüy bulundurur. Varyasyonu her ne olursa olsun bu köpekler çok zarif canlılardır. Sadık, sevecen ve zeki olduklarını da söyleyebiliriz. Herkes için çok ideal bir evcil hayvandır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.