Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpeklerde Ağız Kokusu Nedenleri Nelerdir?

Abone Ol 
Köpeklerde Ağız Kokusu Nedenleri Nelerdir?

Köpeklerde ağız kokusu birçok farklı nedenden kaynaklanmaktadır. Bu durum yanlış ya da yetersiz hijyenin bir belirtisi olabilir. Ayrıca sebeplerden biri kötü beslenme alışkanlığı ve hatta sağlıksız beslenme de olabilmektedir. Ağız kokusu, ağız enfeksiyonları, diyabet, diş eti sorunları ya da sindirim bozuklukları gibi daha ciddi problemlere sebep olabilir.

Köpeklerde Ağız Kokusu Nedenleri

Köpeklerde Ağız Kokusu

Köpeklerde ağız kokusu nedenleri çok farklı şekillerde karşımıza çıkar. Genel olarak bu duruma yol açan nedenler:

  • Diyabet
  • Böbrek enfeksiyonları ya da bozuklukları
  • Rinit ya da sinüzit gibi solunum sistemi rahatsızlıkları
  • Sindirim sistemi sorunları
  • Farenks enfeksiyonları
  • Diş çürüğü
  • Diş eti iltihabı
  • Tartar
  • Bulaşıcı hastalıklar

Köpeğin beslenmesi, yaşam tarzı ve sağlığındaki bozulmalar, ağız kokusunu teşvik edebilir. Köpek diş bakım ürünleri kullanılarak köpeğin ağız bakımı yerine getirilmesi ve aksatılmamalıdır. Problem devam ederse veteriner hekimden destek almak önemlidir.

Köpeklerde Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?

Köpeğinizin sağlık durumunun kontrolü için veterinere gitmeniz önem arz eder. Ayrıca veterinere, köpeğinizin ağız kokusunun hangi nedenlerden kaynaklandığını da sorabilirsiniz. Böylece sorunun sebebini doğru şekilde tespit ederek, gerekli önlemleri alabilirsiniz.

Köpeklerde ağız kokusunun sebebi bir hastalık olmadığı sürece, bunu önlemek veya ağız kokusunu hafifletmek kolaydır. Bunun için şu ipuçlarından yararlanabilirsiniz:

1. Köpeklerde Ağız Temizliği

Düzenli diş fırçalama ile sevimli dostunuzun ağız hijyenini teşvik edebilir ve ağız kokusunu önleyebilirsiniz. Köpeğinizin dişlerini haftada en az bir defa köpek diş macunu ve fırçası eşliğinde fırçalamanız önerilir. Kötü ağız hijyeninin diğer diş bozukluklarını tetikleyebileceğini ve hatta üç yaşından itibaren köpeklerde enfeksiyonların ortaya çıkmasına neden olabileceğini unutmayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Norwich Terrier Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

2. Köpeklerde Beslenmeye Dikkat Edin

Evcil dostunuza sağlıklı besinler ve kaliteli köpek maması sunmanız gerekir. Sağlıksız beslenme nedeniyle köpeklerde ağız kokusu ve diğer çeşitli komplikasyonlar meydana gelebilir. Bu nedenle beslenmeye özellikle dikkat etmenizde yarar var.

3. Dişlerin Doğal Yollarla Temizlenmesini Teşvik Edin

Kereviz, havuç ve elma gibi bazı yiyecekler doğal diş fırçası görevi görerek dişlerdeki kirle savaşır ve köpeklerde ağız kokusunu önler. Bu besinler, ağızdaki plak bakterileriyle savaşmak ve diş etlerini temizlemek için çok doğal bir yöntemdir.

4. Sağlıklı Yaşam Tarzı Alışkanlıklarından Kaçının

Hareketsiz bir yaşam sürmek, köpeğin ağız sağlığını da etkiler. Sağlıklı ve aktif bir vücuda sahip olan evcil hayvan, hareketsiz bir köpeğe oranla daha az ağız kokusu geliştirme eğilimindedir. Bundan dolayı köpeğinizin aktif kalmasını sağlamalı, ona köpek oyuncakları sunmalı ve köpek tasması eşliğinde yürüyüşlere çıkmasını teşvik etmelisiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.