Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

6 Maddede Az Bakım Gerektiren Köpek Irkları

Abone Ol 
6 Maddede Az Bakım Gerektiren Köpek Irkları

Az bakım gerektiren köpek ırkları, özellikle yoğun çalışma temposuna sahip olan kişiler tarafından tercih ediliyor. Eğer köpeğinizin bakımı için çok fazla vaktiniz yoksa, az bakıma gereksinim duyan köpek cinsleri ilginizi çekecektir.

Az Bakım Gerektiren Köpek Irkları

Az Bakım Gerektiren Köpek Irkları

Bakımı kolay ve az bakım gerektiren köpek ırkları şu şekilde sıralanabilir:

1. Dachshund Köpek Irkı

Almanya’ya özgü Dachshund Köpek ırkı, sevecen ve arkadaş canlısı halleriyle öne çıkar. Genel olarak sakin bir köpektir. Tüyleri kısadır ve çok bakım gerektirmez. Haftada birkaç kez köpek tarağı ile fırçalama yapmanız yeterlidir. Bu cinsin inatçı bir tarafı vardır. Ancak iyi bir eğitim alırsa uyumlu bir köpek olacaktır. Bu süreçte köpek eğitim ürünleri işinize yarayacaktır.

2. Fransız Bulldog Köpek Irkı

Az bakım gerektiren köpek ırkları arasında yer alan Fransız Bulldog Köpek ırkı, mükemmel bir aile arkadaşıdır. Bütün köpek cinsleri arasında en neşeli olanlardan biridir. Çok fazla enerjiye sahip olmasına rağmen biraz dayanıksız bir köpektir. Orta derecede günlük egzersiz ihtiyacı vardır. Köpek tasması eşliğinde yürüyüşlere çıkmaktan hoşlanır. Bu köpekler eğitime hızlı yanıt verirler. Uslu davranışları ve uyumluluğu ile fark yaratan bir köpektir.

3. Chihuahua Köpek Irkı

Küçük bir köpek arıyorsanız; Chihuahua en iyi seçimlerden biridir. Bu mükemmel köpekler ara sıra enerji patlaması yaşasa da genel olarak çok fazla egzersize gereksinim duymamaktadır. Chihuahua köpekler genellikle sağlıklıdır. Bakım ihtiyaçları minimum seviyededir. Bu cins köpekler için sınırlar belirlenmelidir. Aksi durumda baskın olmaya çalışabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Canaan Dog Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

4. Cavalier King Charles Spaniel Köpek Irkı

Az bakım gerektiren köpek ırkları listesindedir. Sevimli görünecek bir köpek istiyorsanız; Cavalier King Charles Spaniel tam size göre! Bu küçük köpekler oldukça sevecen ve uyumlu hayvanlardır. İnsanlarla ve diğer köpeklerle zaman geçirmeyi severler. Eğitimi kolaydır. Kulak enfeksiyonundan muzdarip olabilir. Bu nedenle köpek kulak temizleme ürünleri ile rutin bakıma ihtiyacı olur. Çok az tüy döker. Bu sebeple de çoğu insanın favorisidir.

5. Mastiff Köpek Irkı

Düşük enerji seviyesine sahip ve aşırı dayanıklılığı olan köpeklerdir. Genelde çok uysaldır. Oyuncu bir köpek olduğunu söyleyebiliriz. Yaşlandıkça daha hareketsiz hale gelebilir. Bu nedenle doğru köpek mamaları ile beslenmesine özen gösterilmelidir. Aile üyelerine karşı çok şefkatli bir köpek cinsidir.

6. Kaniş Köpek Irkı

Pek sevimli Kaniş Köpek ırkının, dünya çapında popülaritesi bir hayli yüksektir. Zeki ve aktif bir köpektir. İnsanlarla çok iyi anlaşır. Aynı zamanda diğer evcil hayvanlarla da arası iyidir. Çok bakım gerektirmeyen bir köpektir. Bununla beraber, tüylerinin özel bakıma ihtiyacı olabilir. Köpek banyo ürünleri kullanılarak düzenli şekilde yıkanmalıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.