Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

6 Maddede Beyaz Tüylü Köpek Irkları

Abone Ol 
6 Maddede Beyaz Tüylü Köpek Irkları

Beyaz tüylü köpek ırkları çoğu insan tarafından merak ediliyor. Dünya çapındaki köpek cinslerinden çok azı sadece beyaz tüylere sahip. Peki, beyaz tüylü köpekler hangileri?

Beyaz Tüylü Köpek Irkları

Beyaz tüylü köpek cinsleri şu şekilde sıralanabilir:

1. Samoyed Köpek Irkı

beyaz tüylü köpek ırkları

Muhteşem görünümü ile dikkat çeken Samoyed köpekler, beyaz tüylü köpek ırkları arasında yer alıyor. Baştan sona beyaz kürk ile kaplı olan bu cins, orta boyutlu bir köpektir. Sibirya’ya özgü olan ırk, kalın, yoğun ve kabarık tüy dokusuna sahiptir.

Bu canlılar esasen ren geyiği gütmek için kızak köpeği olarak yetiştirildiler. Çoğu beyaz renkli olsa da kimileri krem tonlarında olabilir. Mevsimsel olarak tüy dökülmesi yaşarlar. Düzenli olarak köpek tüy bakım ürünleri ile tımara gereksinim duyarlar. 12-14 sene kadar yaşarlar.

2. Maltese Köpek Irkı

Beyaz Tüylü Köpek Irkları

Beyaz tüylü köpek ırkları listesinde yer alan Maltese köpekler, uzun ve ipeksi tüyleri ile öne çıkar. Sevimli bir duruş sergileyen cins, son derece sadık ve oyuncu olmasıyla da bilinir. Hareketli, canlı, oyun oynamayı seven, arkadaş canlısı bir köpektir. Yüksek enerjiye sahip olduğundan kalorisi yoğun olan köpek mamaları ile beslenmesi gerekir. İyi koşullarda bakıldığı sürece 12-15 sene kadar yaşayabilir.

3. West Highland White Terrier Köpek Irkı

Beyaz Tüylü Köpek Irkları

Çift katlı kürke sahip olan cins, beyaz tüylü köpek ırkları arasında oldukça popüler. Irk, İskoçya’ya özgü sağlam bir teriyerdir. İlk etapta haşarat avlamak için yetiştirilmiştir. Günümüzde en çok tercih edilen evcil köpeklerden biridir. Zeki ve oyuncudur. Beyaz tüylerinin iyi görünmesi için rutin bakım ve kaliteli köpek temizlik ve banyo ürünleri kullanımı şarttır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpek Karma Aşı Nedir? Yan Etkisi Var mı?

Hareketli köpek ırklarından biridir. Enerjisi boldur. Çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarla vakit geçirmekten hoşlanır. Köpek oyuncakları ile oynamayı sever. Kaliteli kuru köpek maması, yaş mama ve ödül maması ile beslenmelidir. İyi bakılırsa 12-16 sene kadar yaşar.

4. Bichon Frise Köpek Irkı

Beyaz Tüylü Köpek Irkları

Beyaz tüylü köpek ırkları arasında bulunan Bichon Frise, kabarık tüyleri ve sevimli görüntüsü ile kolayca fark edilir. Bu cins Fransa’da ortaya çıkmıştır. Aktif ve maceracı bir köpektir. Yürüyüş yapmayı, oyunlar oynamayı ve sahibi ile vakit geçirmeyi sever.

Sağlıklı beslenmesi diğer ırklarda olduğu gibi bu köpek cinsinde de önemlidir. Protein bileşeni açısından yoğun olan konserve köpek maması, kuru mama ve ödül mamalarla beslenmelidir. Bakımına, beslenmesine ve sağlık gereksinimlerine dikkat edildiği taktirde 12-15 yıl kadar yaşayabilir.

5. Coton de Tulear Köpek Irkı

Beyaz Tüylü Köpek Irkları

Coton de Tulear köpekler de beyaz tüylü köpek ırkları arasındadır. Bu küçük ve sevimli cins, Madagaskar’a özgüdür. Bu ırkın ilk atalarının denizcilere eşlik eden köpekler olduğu biliniyor.

Coton de Tulear ırkı son derece sadık ve arkadaş canlısıdır. Çocuklarla ve diğer köpeklerle uyumludur. Tüylerinin iyi bir görüntü sergilemesi adına köpek tüy ve deri bakım ürünleri ile düzenli bakım uygulamalarının yerine getirilmesi gerekir. Aksi taktirde tüyleri kolayca karışabilir. Protein, vitamin, mineral ve diğer besin maddeleri açısından zengin olan yaş mama, kuru mama ve köpek ödül maması ile beslenmesi önem arz eder. 14-16 sene kadar yaşam süresi bulunmaktadır.

6. Bichon Bolognese Köpek Irkı

Beyaz Tüylü Köpek Irkları

Bu dost canlısı köpek cinsi, uzun, kabarık ve beyaz tüyleri ile tüm dikkatleri üzerinde toplar. İtalya’nın Bologna kentine özgü olan ırk, tüm dünyada tanınan ve evcil hayvan olarak tercih edilen bir köpek cinsidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Scottish Terrier Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Bichon ırkına göre daha doğal görünen tüylere sahiptir. Bichon cinsinin cesur kişiliğine kıyasla daha sakin ve utangaç bir mizacı vardır. Sahibine karşı çok bağlı olan bu köpekler, aynı zamanda çocuklu aileler için de ideal bir seçimdir. Hem çocuklarla hem de diğer köpeklerle uyumludur. Sağlıklı kalması adına kaliteli köpek maması ile beslenmesine dikkat edilmelidir. Ortalama ömür süresi 12-14 senedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.