Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

7 Maddede Bakımı Zor Köpek Irkları

Abone Ol 
7 Maddede Bakımı Zor Köpek Irkları

Bakımı zor köpek ırkları vardır. Bazı köpek cinslerinin diğerlerinden daha çok bakım gereksinimi olur. Bu nedenle, eğer bir köpek sahiplenmeyi düşünüyorsanız ve çok fazla vaktiniz yoksa, yüksek bakım ihtiyacı olan bir köpek sizin için uygun olmayabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=xvJ1mTPtYLs

Bakımı Zor Köpek Irkları

Genel olarak bakımı zor köpek ırkları, enerjisi yüksek ve sık olarak hareket etmeye ihtiyaç duyan köpeklerdir. Kimileri ise kendine özel tüy yapısından dolayı ayrı bir bakım gereksinimine sahiptir. Bu köpekleri sıralayalım:

1. Belgian Malinois Köpek Irkı

Bakımı Zor Köpek Irkları

Bu köpekler oldukça akıllı ve azimli canlılardır. Genelde arama kurtarma köpeği ve polis köpeği olarak çalışırlar. Belgian Malinois köpeklere dürtülerini kullanma olanağı verilmezse, evcil hayvan sıkılabilir, stres yaşayabilir ve aşırı heyecanlı hale gelebilir. Köpek sporları, bu cinsin enerjisi ve iş ahlakı için idealdir.

2. Puli Köpek Irkı

Bakımı zor köpek ırkları arasında yer alır. Puli köpekler inanılmaz derecede farklı bir görünüm sunarlar. Eşsiz çift katlı tüyleri, onun özgün bir görüntü elde etmesini sağlar. Şeritler halindeki tüyleri, özel bakıma ihtiyaç duyar. Köpeğin tüy bakımı biraz zorlayıcı olduğu için profesyonel yardım almak önemlidir. Düzenli şekilde köpek temizlik ve bakım ürünleri ile temizliği yapılmalıdır.

3. Tazı Köpek Irkı

Uyumlu ve sevecen köpekler olan tazılar, güçlü av sürüşüne sahiptir. Köpek tasması eşliğinde yürüyüşe çıktığında bile avlanma güdüsü devreye girebilir. Küçük evcil hayvanlarla aynı ortamı paylaşamayabilir.

4. Border Collie Köpek Irkı

Border Collie

Çoban köpeği olma konusunda başarılı bir hayvandır. Bu gütme dürtüsü ise olumsuz bir şekilde kendini gösterebilir. Aile üyelerinin peşine takılabilir, hatta bisiklet ve arabaların dahi peşinden gidebilir. Bu içgüdüyü yönetebilmesi adına bolca zihinsel ve fiziksel egzersize ihtiyaç duyar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Border Collie Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalıdır?

5. Sibirya Kurdu Köpek Irkı

Bakımı zor köpek ırkları listesindedir. Son derece dayanıklı olan bu köpekler, aslen kızak çekmek için yetiştirilmiş canlılardır. Sibirya Kurdu köpekler bolca gezip dolaşmak isterler. Eve geri dönme konusunda inatçı olabilirler.

6. Akita Köpek Irkı

Akita

Dünya çapında en ünlü ve en çok tercih edilen köpeklerden biridir. Japonya’ya özgü bu cins köpekler, cesur, sadık ve koruyucu hayvanlardır. Akita köpeklerin yabancılara karşı temkinli olduklarını söyleyebiliriz. Bununla beraber diğer köpeklere karşı hoşgörüsüz olabilirler ve saldırgan davranışlar geliştirebilirler. Erken dönemde iyi bir şekilde sosyalleştirilmesi önemlidir. Bu sayede uyumlu ve problemsiz bir köpek olabilecektir.

7. Beagle Köpek Irkı

Bakımı zor köpek ırkları söz konusu olduğunda Beagle köpekler de bu listede bulunmaktadır. Bu hayvanlar çok sesli olabilirler. Fazlasıyla uluyabilirler. Bundan dolayı apartman yaşamı için uygun oldukları pek söylenemez. Uluma, sızlanma ve havlama nöbetleri rahatsız edici olabilir. Çok fazla zihinsel uyarım ve egzersiz ile bu gürültülü davranışları yok edilebilir. Tutarlı eğitim ise bu noktada çok önemlidir. Eğitim aşamasında köpek ödül mamaları da işe yarayacaktır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.