Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpek Kaç Yıl Yaşar?

Abone Ol 
Köpek Kaç Yıl Yaşar?

Köpeklerin yaşam süresi söz konusu olduğunda bu durum köpeğin ırkına, bakım koşullarına ve beslenme düzenine bağlığıdır. Daha büyük hayvanlar, küçük olanlardan daha uzun yaşama eğilimindedir. Peki, köpek kaç yıl yaşar? Konuyla ilgili merak edilenleri açıklayalım.

Köpeklerin Yaşam Süresi

Köpek kaç yıl yaşar? Köpeklerin anatomik yapıları tamamen farklıdır ve yaşam süreleri bunu yansıtır. Büyüklüğün ötesinde, ırka ya da diğer faktörlere bağlı olarak köpeklerin ortalama yaşam süreleri değişiklik gösterir. Genel olarak köpekler, yaklaşık 10-13 senelik yaşam ömrüne sahiptir. Irklara göre bazı köpeklerin yaşam süreleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Fransız Mastiff: 5-8 yıl
  • Bernese dağ köpeği: 6-8 yıl
  • İrlanda kurt köpeği: 6-10 yıl
  • Napoliten Mastif: 7-9 yıl
  • Saint Bernard: 8-10 yıl
  • Alman çoban köpeği: 9-13 yıl

Köpeklerin Ömrünü Etkileyen Faktörler

Köpekler kaç yıl yaşar sorusuna net bir cevap vermek mümkün değildir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi köpeğin yaşam koşulları bu süreyi direkt olarak etkiler. Fakat köpeklerin ömürlerini etkileyen bazı faktörler de söz konusudur.

Yavru köpeğinizin daha uzun ve daha mutlu bir hayat yaşamasına nasıl yardımcı olabileceğinizi bilmek ister misiniz? Aşağıda, bir köpeğin ömrünü belirlemeye yardımcı olan bazı faktörler bulunmaktadır.

Köpek Kaç Yıl Yaşar

Köpek Bakımı: Uygun, besleyici bir diyete ve egzersiz programına sahip bir köpek, uzun yaşayacaktır. Ek olarak, tüylü arkadaşınızı veterinerde yıllık sağlık muayenelerine götürmek ve güçlendirici aşıları yaptırmak, onun daha uzun yıllar yaşamasına destek olabilir.

Köpeğinize iyi koşullarda bakmak için köpek maması seçimine de özen göstermeniz gerekir. Köpeğiniz için en iyi mamaları online mağazamızda keşfedebilirsiniz. Aynı şekilde köpeğinize düzenli olarak egzersiz yaptırmalı, köpek deri ve tüy bakımına özen göstermelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Labrador Köpek (Labrador Retriever) Irkı Hakkında Bilgiler

Köpek Boyutu: Araştırmalar, büyük köpeklerin daha küçük olanlara kıyasla daha kısa bir süre yaşadığını gösteriyor. Örneğin, bir İrlanda Kurt Köpeğinin ortalama ömrü yedi yıl iken Russell Terrier 13-16 yıla kadar yaşayabilir.

En Uzun Yaşayan Köpek Cinsleri Nelerdir?

Köpekler kaç yıl yaşar sorusunun cevabını açıkladığımız yazımızda, en uzun yaşayan köpek cinslerinden de bahsedelim. Chihuahualar bir diğer ismi ile Şivava köpek, genellikle en uzun ömürlü cins olarak adlandırılır. Yaşam süreleri ortalama 15-20 yıldır ve en küçük köpek ırklarından biridir.

Avustralya sığır çobanı köpeği, en uzun yaşayan köpek ırklarından bir diğeridir. 20 yaşını doldurmuş Avustralya sığır köpeklerinin kayıtları var. Aslında, kaydedilen en uzun yaşayan köpek, 29 yıl beş ay yaşayan Bluey adlı bir Avustralya sığır köpeğidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.