Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Saint Bernard Beethoven Köpek Cinsi Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Saint Bernard Beethoven Köpek Cinsi Özellikleri ve Bakımı

Saint Bernard diğer adıyla Beethoven köpek cinsi özellikleri ve renkleriyle ön plana çıkan ırklar arasındadır. İz sürücü bir köpek cinsi olan Saint Bernard Beethoven bakımı ile de sahibine zorluk çıkarmayan, İsviçre kökenli bir köpektir.

Saint Bernard Beethoven Köpek Cinsi Özellikleri Nelerdir?

Saint Bernard’ın koku alma özelliği çok gelişmiştir. Doğru bir eğitim ile özellikle arama, bulma konularında kısa sürede uzmanlaşabilir.

Saint Bernard Beethoven cinsi köpeklerin özellikleri fiziksel ve karakter bakımından, şu şekilde sıralanabilir;

Saint Bernard Beethoven Fiziksel Özellikleri

Saint Bernard diğer adıyla Beethoven köpek cinsinin fiziksel özellikleri şu şekildedir;

  •       Erkekleri ortalama olarak 69 santim boyunda ve 50-81 kilo arasında olurlar.
  •       Dişi Saint Bernard Beethoven köpeklerinin ortalama boyları 63 santimetre, kiloları ise 48 ile 79 arasında değişmektedir.
  •       Saint Bernard cinsinin yaşam süresi 8 ile 10 yıl arasında değişmektedir.
  •       Aşağıya doğru sarkmış görünümdeki dudakları ve gözleri, türe ait en belirgin özellikler arasında yer alır.
  •       Büyük kafa yapısına sahip olan cins, orta uzunlukta ve yuvarlak hatlı bir burun yapısına sahiptir.
  •       Kulakları uzun ve düşük olup, kulaklarındaki tüy yoğunluğu birçok köpek cinsine göre daha fazladır.
  •       Ön ayakları kısa olan Saint Bernard Beethoven köpeklerinin arka ayakları ise öne doğru eğimli ve biraz daha uzundur.
  •       Kaslı sayılabilecek bacak ve göğüs yapıları bulunur. Kendi sınıfında yer alan köpeklere göre biraz kısa sayılsalar da güçlü bir fiziksel yapıya sahiplerdir.
  •       Boyun yapılarının ise gerdan kısmından omuz kısmına kadar kalın olması ve büyük kafa yapısıyla uyum sağlaması, Saint Bernard Beethoven fiziki özellikleri arasında yer alır.
  •       Çok salya akıtmaya meyilli, belki de Saint Bernard Beethoven köpek cinsi karakteristik özellikleri arasında en olumsuz olanıdır.
  •       Tüy yapıları, cinsin yaşadığı ortama ve beslenme şekillerine göre biraz farklılıklar gösterebilir. Orta sıklıkta ve uzunlukta tüylere sahip olabildikleri gibi, kısa ve sıkı kürk yapısında olan türleri de bulunmaktadır. Bu yüzden bakım zorluk derecesi farklılık gösterebilir.
  •       Fazla salya üreten köpeklerden oldukları için apartman veya ev içi yaşama uygun olmayan köpeklerdendir. Dış alanda bakılmaları daha uygundur.
  •       Soğuk iklime sahip yerler, onlar için ideal yaşama alanlarıdır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Labrador Cinsi Köpek Irkı Hakkında Bilgiler

Saint Bernard Renkleri: Renk yapıları genellikle kızıl, siyah, beyaz ve ten renk tonlarının kombinasyonları şeklindedir ve kaplan desenini andırır. Kulak ve göz çevreleri siyah olup, sırt yapıları kahve, kızıl veya koyu gri renklerde, karın kısımları ise krem ve beyaz ağırlıklıdır.

Saint Bernard Beethoven Karakter Özellikleri

Saint Bernard Beethoven

Sarı Beyaz Saint Bernard Irkı Köpek

Saint Bernard Beethoven köpek cinsi karakter özellikleri arasında en fazla dikkat çekenleri şunlardır;

  •       Sabırlı yapıda bir karaktere sahip olmaları, onları harika bir iz sürücü ve arama köpeği kılmaktadır. Kendilerine verilen arama, iz sürme ve kurtarma gibi görevleri, büyük bir sabır ve gayret ile yerine getirmeye çalışırlar. Onların bu özelliklerini ortaya çıkarmak ve bu amaçla kullanmak için, iyi bir eğitim verilmesi şarttır.
  •       Doğru şekilde eğitim almadıkları ve dominant türde eğitim uygulandığı takdirde agresif hale dönüşebilirler.
  •       Sadık ve itaatkâr olmaları, Saint Bernard Beethoven karakter özellikleri arasında fazlasıyla dikkat çeker. Çünkü, sahiplerine inanılmaz derecede itaatkâr ve sadık yapıdadırlar.
  •       Çok genç yaşlardayken sahiplerinin dışında farklı insanlarla da kolaylıkla sosyalleşebilirler.
  •       Çocuklar ile araları oldukça iyidir fakat büyük yapıda köpeklerden olmaları nedeniyle çok küçük çocuklar ile yalnız bırakılmamaları gerekmektedir.
  •       Eğitimleri genellikle kolaydır ve rahat kontrol edilebilir köpekler arasında yer alırlar. Doğru taktikler uygulandığında, eğitim başarı oranları yüksek olmaktadır.
  •       Pozitif yapıları ile her ortamda dikkat çekmeleri, Saint Bernard Beethoven köpek cinsi özellikleri arasındadır.

Saint Bernard Beethoven Bakımı

Orta sıklıkla ve uzunlukta tüy yapısına sahip olan Bernard bakımı, diğer türlere nazaran biraz daha özen istemektedir. Haftada birkaç defa fırçalanmaları gerekebilir. Kısa ve daha sıkı kürk yapısına sahip olanların ise, haftada bir kez fırçalanması yeterli olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Pomeranian Boo Köpek Özellikleri

Köpeğinizi ara sıra evde yapabileceğiniz mamalar ile besleyebileceğiniz gibi, köpeğin yaşına ve cinsiyetine uygun olarak özel hazırlanan besleyici özelliği yüksek sağlıklı hazır mamalar ile beslemeniz daha faydalı olacaktır. Bu tür köpekler hantal yapıda olduklarından ve hareketi çok sevmezler. Cüssesine bakarak köpeğin fazla beslenmeye ihtiyaç duyduğunu düşünerek beslenmesi sağlık problemlerine neden olabilir.

Saint Bernard Beethoven cinsi köpeklerin banyo ihtiyaçları fazla olmayıp, ortalama ayda bir kez yıkanmaları aşırı kirlenmedikleri durumlarda yeterli olacaktır. Köpeğin kulak ve diş temizliklerinin ise ayda veya bir buçuk ayda bir defa yapılması yeterli olabilir.

Uzun yürüyüşlerle egzersiz yaptırmak Saint Bernard köpekleri için gereklidir. Bu şekilde hem formlarını hem de sağlıklarını koruyabilirsiniz.

Yavru Saint Bernard yavru köpeklerinin bakımı ve beslenmesi daha fazla hassasiyet gerektirmekte olup, yavrulara özel olarak hazırlanmış hazır mamalar ile yetişkinlik dönemlerine kadar beslenmeleri daha sağlıklı olacaktır.

Saint Bernard Beethoven Cinsi Köpeklerde Sık Görülen Hastalıklar

Bu türden köpeklerde rastlanan hastalıklar; kalp rahatsızlıkları çeşitleri, deri rahatsızlıkları, mide dönmesi problemi, kalça problemleri olarak sıralanmaktadır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.