Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Tüy Dökmeyen Köpek Irkları

Abone Ol 
Tüy Dökmeyen Köpek Irkları

Tüy dökmeyen köpek ırkları merak ediliyor. Neredeyse bütün köpekler tüy dökerken bazı ırklar diğerleri kadar tüy dökmez. Tüy köklerinin dokusu, uzunluğu ve büyüme oranı, dökülme sıklığını belirler.

Tüy dökmeyen köpek ırkları hangileri açıklayalım:

1. Afgan Tazısı Köpek Cinsi

Göz alıcı tüy bukleleri ile öne çıkan bir cinstir. Uzun ve ipeksi tüylere sahiptir. Tüylerinin sağlıklı kalabilmesi adına düzenli bakım önemlidir. Tüy dolaşıklığını gidermek için köpek tarağı ile günlük bakım yapmak gerekir.

Afgan Tazısı’nın tüy ve deri sağlığını desteklemek adına kaliteli köpek temizlik ve banyo ürünleri kullanılmalıdır. Çoğu insan bu köpeklerin tüy bakımını minimuma düşürmek için köpeğin tüylerinin düzenli olarak kesilmesini tercih eder. İyi koşullarda bakılırsa ömür süresi 12-18 senedir.

2. Bedlington Terrier Köpek Cinsi

Tüy dökmeyen köpek ırkları arasında yer alan Bedlington Terrier, son derece popüler bir köpek ırkı. Kuzu gibi bir görüntüye sahip olan cins, yumuşak ve kaba tüyleri ile dikkat çekiyor.

Bu ırkın tüyleri zar zor dökülür ve tüyler çok hızlı büyür. Bundan dolayı sık olarak tüylerin kırpılması gerekir. Tüylerin karışmasını önlemek için haftada en az iki defa tüy bakımı yapılmalıdır. Bu ırkın ömür süresi 11-16 senedir.

3. Bichon Frise Köpek Cinsi

Tüy dökmeyen köpek ırkları listesinde bir diğeri de Bichon Frise olmaktadır. Neşeli bir kişiliğe sahip, oyuncu bir köpek ırkıdır. Beyaz tüylerini bakımlı tutmak için haftada birkaç kez tüy bakımı yapılmalıdır. Buna ek olarak her 4-6 haftada bir de tüyleri kırpılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Saint Bernard Köpek Irkı Özellikleri Nelerdir?

Kaliteli köpek mamaları ile beslenmesi, bu köpeklerin sağlığı açısından son derece önemlidir. Ortalama yaşam süresi 14-15 senedir.

4. Boston Terrier Köpek Cinsi

Tüy dökmeyen köpek ırkları arasında bulunan Boston Terrier, arkadaş canlısı ve enerjik bir köpektir. Hoş görünen kısa tüyleri çok az dökülme eğilimindedir. Yılda iki defa mevsimsel dökülmeler meydana gelir.

Yumuşak kıllı köpek fırçası ile haftada en azından bir kez tüy bakımına gereksinim duyar. Bu sayede gevşek tüyler yok edilir ve köpeğin tüy sağlığı desteklenmiş olur. Protein, vitamin ve mineraller yönünden yoğun olan kuru köpek maması, yaş ve ödül mamalar ile beslenmesi, genel sağlığını ve tüy sağlığını teşvik edecektir. Ömür süresi ortalama 11-13 yıldır.

5. Lhasa Apso Köpek Cinsi

Lhasa Apso, yabancı kişilere karşı biraz mesafeli olsa da sahibine karşı eğlenceli ve sevecen bir köpektir. Diğer evcil hayvanlarla ve çocuklarla da çok iyi anlaşır. Köpek oyuncakları ile oynamaktan zevk alır. Enerjisi boldur. Bundan dolayı köpek tasması takarak uzun yürüyüşlere çıkmak için idealdir.

Bu ırkın tüyleri uzun tutulabilir ya da isteğe göre kısaltılabilir. Tüyleri çok az dökülür. Tüylerinin sağlığını desteklemek adına rutin olarak haftada bir bakım gereklidir. Düzenli şekilde yıkanması tavsiye edilir. Yaşam beklentisi 12-15 yıldır.

6. Maltese Terrier Köpek Cinsi

Tüy dökmeyen köpek ırkları söz konusu olduğunda bu ırklar arasında Maltese Terrier de yer alır. Oyuncu, cesur ve korkusuz bir köpektir. Tüyleri karışmaması için günlük olarak bakım gerektirir. Düzenli olarak köpek şampuanı ile banyo yaptırılmalıdır. Köpek tüy ve deri bakım ürünleri kullanımı da önem arz eder.

Bazı sahipler bu köpeklerin tüylerinin kısa tutulmasından yanadır. Böylece bakım gereksinimi azalabilir. Bu köpekler iyi bakılırsa 12-15 yıl kadar yaşayabilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpek Bağırsak Enfeksiyonu Nedir? Neden Olur?

7. Kaniş Köpek Cinsi

Bütün Kaniş çeşitleri düzenli bakım gerektiren kıvırcık tüylere sahiptir. Tüyler uzun bırakılırsa karışmayı önlemek için günlük fırçalama şarttır. Kısa tüylü Kaniş köpeklerin ise haftada bir defa fırçalanması yeterli olacaktır. Her dört veya altı haftada bir tüylerinin kısaltılması ve banyo yapmaları gerekir. Ömür süresi 10-18 senedir.

8. Shih Tzu Köpek Cinsi

Tüy dökmeyen köpek ırkları listesinde yer alan Shih Tzu, mükemmel bir evcil hayvandır. Hareketli, sevecen ve oyuncu bir köpektir. Enerji seviyesi yüksektir. Tüy dökmemesi için günlük fırçalama gerektirir.

Tüyleri kısa ise haftada bir defa bakım yapılması yeterlidir. Tüylerinin uzunluğuna bağlı olarak ayda bir kez banyo yaptırılması önerilir. Protein yönünden zengin olan konserve köpek maması, kuru mama ve ödül mamalarla beslenmelidir. Böylece hem genel vücut sağlığı hem de tüy sağlığı korunacaktır. Ömür süresi yaklaşık olarak 10-18 yıldır.

9. Yorkshire Terrier Köpek Cinsi

Korkusuz, enerjik ve sevimli bir köpek ırkıdır. Evcil köpek cinsleri arasında oldukça popülerdir. Tüyleri çok az dökülür. Bu yüzden de insanların ilk tercihlerinden biri olur. İpeksi tüylerinin dökülmemesi ve tüy sağlığının korunması için düzenli fırçalama yapılmalıdır.

Tüyleri kısa ise haftada bir defa fırçalama gerçekleştirilebilir. Her altı veya sekiz haftada bir tüyleri kısaltılmalıdır. İyi koşullarda bakılırsa 11-15 sene kadar yaşayabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.