Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Tilkilere Benzeyen Köpek Irkları Hangileri?

Abone Ol 
Tilkilere Benzeyen Köpek Irkları Hangileri?

Tilkilere benzeyen köpek ırkları, köpek sahiplenmek isteyenlerin ilgisini çekmektedir. Bugünün köpekleri, tilkinin yakın bir akrabası olan kurtların soyundan geldiği için bazı köpek cinslerinin tilkiler ile karıştırılması normaldir. Çünkü bazı köpekler, tilkilere benzerliği ile dikkat çeker. Bu köpekleri sizler için sıraladık.

Tilkilere Benzeyen Köpek Irkları

Tilki gibi görünen pek çok ırk var. Tilkilere benzeyen köpek ırkları şu şekilde sıralanabilir:

1. Shiba Inu Köpek Irkı

Tilkilere Benzeyen Köpek Irkları

Başlangıçta avlanmak için yetiştirilen bu köpekler, Japonya’ya özgüdür. Zeki, bağımsız ve biraz inatçıdır. Eğitimi zorlayıcı olabilir. Bu süreçte köpek eğitim ürünleri kullanılması önerilir. Yabancılara karşı temkinli olduklarını söyleyebiliriz. Ailelerine karşı ise son derece sevecen ve sadık olurlar.

2. Akita Köpek Irkı

Büyük boyutlu Japon köpeklerinden biridir. Sessiz sakin olduğu bilinir. Sadık olan bu köpek cinsi, uzun seneler boyunca av köpeği olarak tercih edilmiştir. Günümüzde ise tüm dünyada tanınan popüler bir evcil hayvandır. Yüksek enerjiye sahip olan Akita köpekler, protein ve vitaminler yönünden zengin olan köpek mamaları ile beslenmeliler. Aynı şekilde köpek mama kapları da her daim temiz su içermelidir.

3. Amerikan Eskimo Köpek Irkı

Amerikan Eskimo Köpek Irkı

Tilkiye benzeyen köpek ırkları arasındadır. Kar beyazı görünümü ile kutup tilkisini andırır. Sevecen, koruyucu ve sadık bir köpektir. Bekçi köpeği olarak da tercih edilen ırklardandır. Kalın tüylere sahiptir ve çok tüy döker. Bundan dolayı düzenli olarak köpek tarağı ile tımar edilmesi şarttır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  13 Maddede Dost Canlısı Köpek Irkları

4. Schipperke Köpek Irkı

Cesur ve bağımsız Schipperke ırkı, minik bir siyah tilkiye benzer. Bu köpekler genel olarak sevgi dolu ve sadıktır. Fakat havlamaya meyilli olduklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Aileleri ile beraber günlük aktivitelere dahil olmayı sever. Köpek tasması eşliğinde rutin yürüyüşlere bayılır. Meraklı ve oyuncu bir köpektir.

5. Samoyed Köpek Irkı

Amerikan Eskimo Köpek Irkı

Tilkiye benzeyen köpek ırkları söz konusu olduğunda öne çıkan cinslerden biridir. Rusya’ya özgü olan bu köpekler, sağlamlıkları ve zeki oluşlarıyla bilinirler. Aynı zamanda tilkiye benzer bir görünümleri vardır. Kızak çekmek için yetiştirilen Samoyed, güçlü içgüdülere sahiptir. Sevecen ve eğlencelidir. Çocuklarla ve diğer hayvanlarla arası çok iyidir.

6. Norveç Elkhound Köpek Irkı

Sadık bir evcil hayvan ve iyi bir bekçi köpeğidir. Oyuncu ve koruyucu olması, onun öne çıkan özellikleri arasındadır. İnsanlarla zaman geçirmeyi sever ve ayrılık kaygısına yatkındır. Enerjik bir köpektir ve bolca egzersiz gerektirir. Çocuklar ve diğer köpeklerle çok iyi anlaşır.

7. Alaska Klee Kai Köpek Irkı

Tilkiye benzeyen köpek ırkları listesinde bir diğeri de Alaska Klee Kai köpek cinsi olur. Bu hayvanlar oyuncu, oldukça enerjik ve zeki canlılardır. Genellikle sevgi doludur ve ailesine sadıktır. Farklı renklerde görülebilir. Ağırlıklı olarak beyazlı-kırmızılı tonlardadır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.