Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

8 Maddede Enerjik Köpek Irkları

Abone Ol 
8 Maddede Enerjik Köpek Irkları

Enerjik köpek ırkları, aktif insanlar için en doğru seçeneklerden biridir. Hiçbir köpek birbirine tam olarak benzememektedir. Fakat köpeğin cinsi, enerji düzeyinin belirlenmesinde çok önemli bir faktördür. Örneğin, birçok çoban köpeği aktif olmak eğilimi gösterir. Bu yüksek enerjili hayvanların gelişmek adına yeterince fiziksel ve zihinsel egzersize gereksinimleri vardır.

Enerjik Köpek Irkları

En enerjik köpek ırkları şunlardır:

1. Border Collie Köpek Irkı

Enerjik Köpek Irkları

İyi bir dayanıklılığa sahip çok çevik bir köpektir. Son derece zeki ve enerjiktir. Köpek yarışmalarında doğal yetenekleri ile farkını ortaya koyar. Mükemmel evcil hayvanlar olabilirler. Köpek oyuncakları ile oynamayı, dışarıda zaman geçirmeyi çok sever.

2. Avustralya Çoban Köpeği Irkı

Çok zeki ve aktif olan Avustralya Çoban Köpeği, enerjik köpek ırkları arasında yer alır. Zeki ve aktif olan bu köpekler, köpek sporlarında üstün başarı gösterirler. Hayvancılık işleri için yetiştirilen bu köpekler, ilerleyen zamanlarda evcil hayvan olarak tercih edildiler. Bu köpeklerin enerjilerini bir şekilde atmaları gerekir. Bu sebeple de günlük egzersizler çok önemlidir.

3. Avustralya Sığır Köpeği Irkı

Enerjik köpek ırkları arasındadır. Çalışkan, yüksek enerjili bir köpektir. Bu sevimli canlılar, her gün uzun mesafelerde sığır gütmek için yetiştirilmiştir. Bu görevlerini başarı ile yerine getirecek güce ve dayanıklılığa sahipler. Bol miktarda egzersiz ve zihinsel uyarım gerektirir. Protein açısından yoğun olan köpek mamaları ile beslenmesi önem arz eder.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpek İhtiyaç Listesi

4. Jack Russell Terrier Köpek Irkı

Enerjik Köpek Irkları

Birçok teriyer ırkı oldukça enerjiktir. Jack Russell Terrier köpekler de bu enerjik köpek sınıfına dahildir. Yoğun günlük egzersizlere gereksinim duyar. Aksi durumda kazma, aşırı havlama ve diğer istenmeyen davranışlar ortaya çıkabilir. Köpek sporlarında başarılar elde edebilir.

5. Weimaraner Köpek Irkı

Enerjik köpek ırkları söz konusu olduğunda öne çıkan bir cinstir. Avlanmak için yetiştirilen bu köpekler, uzun mesafelerde hızlı bir şekilde koşar. Arkadaş canlısı ve sevecen bir köpektir. Fakat bazıları hiperaktif olabilir. Yapılandırılmış bir eğitim ve düzenli egzersiz ile davranışları kontrol altına alınabilir.

6. Belgian Malinois Köpek Irkı

Bu köpekler genel olarak kolluk kuvvetleri için çalışır. Gelişmek adına bu tür bir göreve ihtiyaçları olur. Evcil hayvan olarak da tercih edilebilir. Düzenli olarak egzersiz yapılması sağlandığı zaman çok iyi bir evcil hayvan olabilir. Bol miktarda fiziksel egzersiz haricinde zihinsel uyarım da bu köpekler için önem arz eder.

7. Sibirya Kurdu Köpek Irkı

sibirya kurdu yavru

Enerjik köpek ırkları arasında öne çıkan Sibirya Kurdu, uzun mesafelerde kızak çekmek için yetiştirilmiştir. Bu yüzden de çok fazla egzersize ihtiyacı olur. Sibirya Kurdu köpekler uzun günlük yürüyüşler, koşular ve doğa yürüyüşleri gerektirir.

8. Dalmaçya Köpek Irkı

Yüksek dayanıklılığa sahip olan Dalmaçya köpekler, çeşitli görevler üstlenme kabiliyetine sahiptir. Enerjilerini atması için her gün yoğun harekete ihtiyaç duyarlar. Eğer bu sağlanmazsa davranış sorunları meydana gelebilir. Özellikle de aşırı havlama sorunu ortaya çıkabilir. Aktif insanlar için mükemmel bir arkadaştır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.