Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpeklerde Ağız Sağlığı ve Hijyeni Nasıl Sağlanır?

Abone Ol 
Köpeklerde Ağız Sağlığı ve Hijyeni Nasıl Sağlanır?

Köpeklerde ağız sağlığı ve hijyeni, köpeklerin genel sağlığı ve refahı bakımından çok önemli bir konudur. Dişler düzenli olarak fırçalanmalı ve dişlere gereken özen gösterilmelidir. Aksi durumda köpeklerin sağlığı riske girebilir.

Köpeklerde Ağız Sağlığı Konusunda Unutulmaması Gerekenler

Köpeklerde Ağız Sağlığı

Köpeklerde ağız sağlığı dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer alır. Tartar birikimi gibi durumlar köpeklerde oldukça yaygındır ve özellikle de küçük cins köpekleri daha fazla etkiler. Evcil hayvanlarımızı yavruluk zamanından itibaren ağız bakıma alıştırmak gerekir. Bu sayede sorunsuz bir bakım süreci elde etmek mümkün olabilecektir. Bebeklerde olduğu gibi köpekler de sağlıkları konusunda bizlere bağımlıdır. Ancak bu aşamada rahatsızlık duymamaları gerekir.

Diş bakım işlemlerini iyi uyaranlarla ilişkilendirmek, bu deneyimi evcil dostunuz için daha olumlu hale getirebilir. Onu rahatlatan köpek oyuncakları sunmak, okşamak, ihtiyaç duyduğunda durmak ve dayanıklılığını köpek ödül maması ile ödüllendirmek, evcil hayvanınızın rahatsız olduğu bir anı olumlu bir rutine dönüştürmek için bazı ipuçlarıdır.

Köpeklerde tartar ve ağız kokusu oluşumu ile mücadele etmek için özel olarak formüle edilen yiyecekler ve diş kaşımaya olanak tanıyan oyuncaklar ve ipler bulunmaktadır. Bu tür materyalleri edinerek, süreci iyileştirebilirsiniz.

Köpeklerde Ağız Sağlığı Uygulamaları Nelerdir?

Köpek ağız sağlığı için köpek ağız ve diş bakım ürünleri kullanılarak bir bakım rutini oluşturmak gerekir. Bunun için bazı önemli detaylar:

  • Periyodik ağız temizliği: Köpeğinizin ağız bakımını yerine getirmek için rutin durulamalar yapmalısınız ve diş macunları ve antiseptikler kullanmalısınız. Köpekler için hoş tatlara sahip ve sonradan durulama gerektirmeyen, diş rahatsızlıklarının önlenmesi için çok faydalı olan macunlar vardır. Bunları kullanarak evcil hayvanınızın ağız bakımını destekleyebilirsiniz.
  • Uygun diş kaşıma oyuncakları: Köpeklerin çiğnemeleri için tasarlanmış sert oyuncaklar ve ipler edinmek önemlidir. Bunların dişler üzerindeki aşındırıcı etkisi diş plağı oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
  • Yıllık veteriner kontrolü: Köpeğinizin diş etlerinin ve dişlerinin durumunu kontrol etmek için veterinere gitmeniz önem arz eder. Yetişkin köpeklerin sürekli olarak gözden geçirilmeleri gerekir. Bu oldukça önemlidir.
  • Köpekler için diş aperatifleri: Köpeğinize, tadını çıkarırken diğer yandan da diş hijyenine katkı sağlayacak özel yiyecekler verebilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Norwegian Elkhound Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.