Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

En Popüler Küçük Irk Köpekler

Abone Ol 
En Popüler Küçük Irk Köpekler

Küçük ırk köpekler, sıklıkla tercih edilen köpekler arasında yer alır. Özellikle de apartman yaşantısında kendisini çok daha rahat hissedebilmesi adına küçük ırk köpekler ev yaşantısına daha rahat adapte olabilmektedir. Bu sebeple de günümüzdeki apartman hayatına adapte olabilmesi ve küçük evler içerisinde kendisini daha rahat hissedebilmesi için küçük ırk köpeklerin daha sık tercih edilmesi mümkündür.

En Popüler Küçük Irk Köpekler Hangileridir?

Minyatür ya da oyuncak ırk olarak bilinen küçük ırklardan da küçük köpeklerin ve aynı zamanda küçük ırk köpeklerin apartman hayatında sıklıkla tercih edilmesi olasıdır. Bu köpek ırkları, genellikle ev yaşamında çok daha uyumlu olabilirler. Bu sebeple de küçük ırk köpeklerin sıklıkla tercih edildiği görülmektedir. Ayrıca bakımları daha kolay olarak düşünülür ve bu köpeklerin yıkanma ve benzeri bakım özellikleri, büyük ırklara göre daha kolay olabilmektedir.

Toy Poodle

Küçük ırk köpekler içerisinde en popüler olanlardan biri, Toy Poodle ırkıdır. Minyatür ırklardan biri olan bu köpekler, 3 – 4 kilogram arasında olabilir. Kıvırcık ve uzun tüyleri ile tam bir pelüş oyuncağa benzeyen bu köpekler, sevimli ve ilgi çekici görünümleri ile sık sık tercih edilmektedir.

Pomerian

Pomerian ırkı köpekler, sadık ve cesur bir ırk olarak bilinir. Bekçi köpeği olarak da bilinen Pomerian ırkı köpeklerin çok az tüy döktüğü de bilindiğinden dolayı bu ırk köpekler genellikle bakım koşulları açısından daha kolay olarak düşünüldüklerinden sıklıkla tercih edilebilir. Özellikle de yabancılara karşı son derece saldırgan olabilen bu köpekler, sahiplerini korumak adına tüm hünerlerini gösterebilirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ayıcığa Benzeyen Köpek Cinsi Hangisidir? Özellikleri Neler?

Chihuahua

Küçük köpek ırkları arasında en sık tercih edilen köpeklerden biri olan Chihuahua köpeklerinin enerjisi çok yüksektir ve bu köpekler genellikle sıcakkanlı yapıları nedeniyle sahipleriyle uyumlu bir yaşam sürebilirler. Yabancılarla ya da diğer köpeklerle pek iyi anlaşamayan bu köpekler, sahipleri ile çok iyi şekilde dostluk kurabilirler ve sahiplerine son derece sadık olduklarından dolayı ev içerisinde iyi bir dost olabilirler.

Yorkshire Terrier

Uzun tüyleri, sıcakkanlı tavırları ve dost canlısı yaklaşımları ile Yorkshire Terrier köpeklerinin bekçilik güdüleri; sahipleri ile bu köpekler arasında daha samimi bir bağın gelişebilmesine olanak tanır. Fazla tüy dökmeyen köpek ırkları arasında yer alan Yorkshire Terrier ırkları, korumacı yapılarına ek olarak sahipleri ile vakit geçirmekten de keyif almaktadır.

Maltese

Ufak ve sevimli görünümleri ile Maltese köpek ırkları, az tüy döken ve bakımı diğer pek çok köpeğe nazaran daha kolay olan köpeklerden biridir. Bu köpek ırkı, haftada bir köpek fırçası ile tüy bakımı gerektirir. Çocuklarla ve evcil hayvanlarla iyi şekilde anlaşabilen Maltese köpeklerinin yabancılar ile iyi şekilde anlaşamaması, bu köpekleri iyi bir koruyucu köpek yapmaktadır. Küçük boyutlarına rağmen sahiplerini korumak için son derece cesur olabilen Maltese köpeklerinin bekçi köpeği olarak farklı pek çok alanda tercih edildiği görünmektedir.

Pug

Üzgün bakışları ile kendilerini hemen sevdirebilen Pug ırkı köpekler, evcil hayvanlar ve çocuklar ile çok iyi anlaşabilen uysal hayvanlardır. Yine de korumacı tavırları nedeniyle yabancılara karşı daha tutucu olmaları mümkündür. Sahipleri ile vakit geçirmekten çok hoşlanan Pug ırkı köpekler, ilgi ve oyunu çok sevmektedir. Bu nedenle de sahiplerinin yoğun ilgisi bu köpekleri sıkmaz ve keyifli şekilde vakit geçirebilirler.

Apartman Yaşamında Neden Küçük Irk Köpekler Tercih Edilir?

Küçük ırk köpeklerin apartman yaşantısında tercih edilmesinin en önemli nedeni, küçük ırk köpeklerin küçük evler ve apartmanlar içerisinde çok daha rahat hissedebilmesidir. Büyük ırk köpekler genellikle apartman hayatına adapte olamazlar ya da ev içerisinde büyük ırk köpekler uzun süre vakit geçirmesi pek mümkün olamayabilir. Bu tip durumlarda küçük ırk köpekler ev içerisinde çok daha rahat şekilde yaşamlarını sürdürebilirler. Her köpeğin ev içerisinde rahat etmesi mümkün olmadığından dolayı geniş bir ev alanı olmadığı durumlarda küçük ırk köpeklerin tercih edilmesi olasıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  70 Maddede Köpekler Hakkında Her Şey

Genellikle küçük ırk köpekler üşüyebilir çünkü vücut yağ oranları büyük ırk köpeklere göre daha düşüktür. Bu durumda da üşüyebilen küçük ırk köpeklerin ev içerisinde bakımı çok daha kolaydır. Küçük ırk köpeklerin ev içerisinde üşümeden günlerini geçirmesi daha mümkün olabilecektir. Bu sebeple de küçük ırkların ev yaşamı içerisinde daha kolay adaptasyon sağlaması olasıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.