Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Pomeranian Boo Köpek Özellikleri

Abone Ol 
Pomeranian Boo Köpek Özellikleri

Bugünkü yazımızda Pomeranian Boo köpek ırkından söz ediyor olacağız. Köpek ırkları içerisinde son dönemde fazlasıyla öne çıkan Pomeranian köpekler, ilk olarak 1700 ila 1800’lü senelerde Pomeranya adlı bir bölgede kendilerini göstermeye başlamıştır.

Fiziksel açıdan bakıldığında ufacık bir duruşa sahip olan bu özel köpek türü, geçmiş zamanlarda İngiliz Kraliçesi olan Charlotte ve Victoria aracılığı ile bütün dünyaya tanıtılmıştır. Pomeranian Boo ırkını dış görünüş olarak pelüş ve sevimli ayıcıklardan ayırt etmeniz son derece zor olmaktadır.

Bu denli şirinliğin elbette kötü yönleri de oluyor. Bu köpek türünün bakımı konusunda yaşanabilecek en büyük zorluk da tüy dökümü olmaktadır. Bu köpekler öyle çok tüy döker ki, bazı Boo köpek sahipleri bu durumdan son derece şikayetçi olmaktadır.

Pomeranian Boo Köpek Irkı Fiziksel Özellikleri ve Çevresiyle İlişkisi

Bu sevimli dostlarımız en fazla 15 sene yaşayabiliyor. Elbette istisnai durumlar yaşanabiliyor fakat kaide bozulmuyor. Ağırlıkları ise 1 ila 3 kilo arasında değişiklik gösteriyor. Boyları en az 18, en fazla 30 cm oluyor. Tam bir kucak köpeği olduğunu ifade edebiliriz.

Son derece yüksek bir enerji seviyesine sahip olması ile herkes tarafından bilinen bu tatlı köpekler, düşük seviyede bir egzersiz ihtiyacına sahip olmalarıyla dikkat çekmektedir. Boo köpek ırkı çok oyuncu bir ırktır. Hiç yorulmadan saatlerce sizinle oynayabilirler. Zor yorulurlar.

Başka köpeklerle araları çok iyi değildir. Nadiren iyi anlaştıkları görülür. Çocuklarla aşırı derecede iyi anlaşırlar ve onlarla oyun oynarken resmen kendilerinden geçerler. Yabancılara karşı her daim mesafelerini korurlar. Alıştıkça duvarlarını indirmeye başlarlar.

Pomeranian Boo Köpek Irkı Karakter Özellikleri

Boo köpek

Tatlı bir Boo Köpek

Bu sempatik dostumuz yabancılara karşı biraz çekingen davranır. Kolayca bağ kuramaz. İlgi bağımlısıdır, ilgisiz kalırsa küsebilir. Her zaman onunla alakadar olunmasını ister. Eğitilebilirlik seviyesi ortalamadır diyebiliriz. Her şeyi ama her şeyi oyun olarak algılarlar. Bu nedenle eğitim esnasında da eğlenmelerini sağlamalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Manchester Terrier Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Koruma içgüdüsü yüksek olan Pomeranian Boo köpek ırkının buna rağmen koruma konusunda son derece geri bir planda kaldığını görebiliyoruz. Yani bu köpeklerden bir tane sahiplenme niyetindeyseniz kesinlikle koruma köpeği olarak algılamamanız gerekir. Oyun köpeği olarak düşünebilirsiniz. Yapı açısından sürekli eğlenceli bir yüz ifade sergilerler.

Ufacık bedenleri ile ortamın maskotu haline gelmeleri bir saniyelerini bile almaz. Öyle sevimlidirler ki herkes onlara hayran kalır. Bu ilgiyi de her zaman için kendi avantajlarına kullanmasını bilirler. Oyuncu köpeği oldukları için ilgi onların nezdinde vazgeçilmez derecede önemli bir şey olarak simgelenir. Tüy yapıları da son derece kusursuzdur.

Boo köpek dostlarımız son derece meraklı bir karakter yapısına sahiptir. Bu merakları bazen yaramaz olmalarına bile yol açabilir. Onları çok şımartmamalısınız. Hafif de olsa disiplininizi her daim hissettirmelisiniz. Aksi halde sürekli olarak yaramazlık yaparak itaatkar olmayı reddedebilirler. Bu nedenle daha temkinli olmakta kesinlikle fayda var diye düşünüyoruz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.