Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Köpekler Adet Görür mü? Köpekler Adet Döneminde Acı Çeker mi? Bakımları Nasıl Yapılmalıdır?

Abone Ol 
Köpekler Adet Görür mü? Köpekler Adet Döneminde Acı Çeker mi? Bakımları Nasıl Yapılmalıdır?

Bugünkü yazımızda köpekler adet görür mü sorusunun cevaplarını arıyor olacağız. Eğer siz de bu konu hakkında bir şeyler öğrenmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. Doğada yer alan her canlının türünü devam ettirme içgüdüsü vardır. Bu içgüdü her daim olacaktır.

Bu durum insanlar için geçerli olduğu gibi köpekler için de geçerlidir. Bu nedenle adet sürecini yaşayan dişi köpekler konusunda birkaç bilgi vermek istedik. Regl döneminde köpeğinizin hangi tavırları sergileyeceğini de bu yazıda derlemiş olduk. Keyifli okumalar dileriz.

Dişi bir köpeği sahiplendiğinizde senede en az iki kez köpeğin vücudundan insanların algılayamayacağı sadece erkek köpekleri hissedebileceği bir koku yayılır. Köpeklerde adet sürecinin birçok aşaması da vardır. Bunları öğrenirseniz köpeğinizin reglinin ne zaman başlayıp ne zaman biteceğini de anlarsınız.

Köpeklerin Regl Dönemi Nasıl İlerler?

Köpekler adet görür mü

Yemek Yiyen Köpekler

Köpeğinizin ilk kez regl yaşayacağı dönem 6-18 aylıkken olduğu döneme denk gelmektedir. Bu aşamada yer alan zaman farkı da köpeğin ırkına göre değişiklik göstermektedir. Köpeğinizin ırkı büyük bir ırksa cinsel olgunluğa varma süreci de hayli uzun zaman alacaktır. Köpeklerin adet döngüsü insanlardaki gibidir. Köpekler adet görür mü sorusunu köpeklerde adet dönemlerini anlatarak daha iyi ifade edebiliriz. İşte o dönemler ve detayları…

Köpeklerde İlk Regl Dönemi: Proestrus Dönemi

Bu dönem sırasında köpeğinizin hareket ve davranış edimlerinde değişimler görmeniz normaldir. Bunu garip bir şey gibi algılamanıza hiç mi hiç gerek yok. Kanama, Proestrus döneminde başlar. Herhangi bir dişi köpeğin en sık hormonal değişim yaşadığı dönem de yine bu dönemdir. Proestrus, 6-11 gün kadar sürer.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Havanese Terrier Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Sağlık ve Bakım

Köpeklerde Reglin Östrus Dönemi

Bu dönem, köpeğinizin hamile kaldığı dönemdir. Kısa sürer. Köpek genel olarak sevgi dolu, agresif davranabilir. Köpeğiniz kararsız hareketler yapabilir. Bu süreçte sabırlı olun. Onu her zaman destekleyin. Onu sevdiğinizi hissettirmeyi ihmal etmeyin. Köpekler adet görür mü sorusunun yanıtlarını aramaya devam ediyoruz.

Köpeklerde Reglin Diestrus Dönemi

Diestrus dönemi ise bir önceki döneme göre değişiklik gösteren önemli bir süreçtir. Köpeklerde regl süreci konusunda en dikkat çeken yer de aslında burasıdır. Köpeğiniz hamile kalırsa bu dönem, regl döneminin son bölümü olur. Aksi halde süt bezleri büyür. Köpeğiniz hamile değilse, yalancı süt verme sürecine girer. Bu süreçte onu kaliteli köpek maması ile beslemeniz gerekir.

Köpeklerde Anestrus Dönemi

Köpeğiniz hamile kalmamışsa, bu dönem adet döngüsünün son kısmıdır diyebiliriz. Dört ay boyunca devam eden hormonal bazlı dinlenme süreci, Anestrus dönemi adıyla anılır. Bu dönemde daha az hormonal yönlü değişimlere rastlanır. Bu nedenle kısırlaştırma konusunda ideal bir süreç olduğunu söyleyebiliriz. Köpekler adet görür mü konumuzun son başlığı ile devam ediyoruz. Bu başlık dikkatinizi çekecek diye düşünüyoruz. İşte tüm detaylar…

Köpeklerde Adet Dönemi Nasıl Gelişir?

Sahiplendiğiniz güzeller güzeli köpeğiniz adet sürecine girince onu kısırlaştırmanızı tavsiye ediyoruz. Günümüze baktığımız zaman kısırlaştırmanın bir kimyasal bir de fiziksel yolu olduğunu görebiliriz. Her iki yöntem de aynı amaca hizmet ediyor diyebiliriz kesinlikle. Bu işlem sonucunda köpeğiniz bir daha gebe kalamayacak. Birçok hastalıktan da otomatikman korunmuş olacak.

Köpekler adet görür mü sorusunu yanıtlamış olduk. Herhangi bir köpeğin kısırlaştırılabilmesi, meme kanseri ve benzer enfeksiyonları önleme konusunda her zaman için etkili bir uygulama olmaktadır diyebiliriz. Bu nedenle köpeğinizi kısırlaştırma konusunda önyargılarınızı yıkmanızı öneriyoruz. Çünkü bu her daim çok sağlıklı bir işlem olmaktadır. Köpeğinizi hastalıklara karşı koruyabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  King Charles Spaniel Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.