Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Yorkshire Terrier Özellikleri ve Bakımı

Abone Ol 
Yorkshire Terrier Özellikleri ve Bakımı

Bugünkü yazımızda Yorkshire Terrier özellikleri ile ilgili birçok önemli bilgi veriyor olacağız. Yorkshire Terrier cinsine mensup olan köpekler, en ufak köpek ırkları arasında yer alır. Ufacık bir boya sahiptirler. Koruma içgüdüsü gelişmiş olan bir köpektir. Sahibine çok bağlıdır.

Dünya genelinde en çok beslenen köpeklerden biridir. İnsanlara her daim güvenir, apartman yaşamına bayılan bir köpektir. Görünümü nedeniyle herkesin kalbini kazanan bir köpektir diyebiliriz. İngiliz asıllı bir köpektir. İlk başlarda iri bir köpekti. Zamanla geliştirildi ve bugünkü haline geldi.

Yorkshire Terrier köpekleri Skye Terrier, Paisley Terrier, Maltese Terrier ailesinden geliyor. Dünya genelindeki en ufak köpeklerden biri olan bu ırk, uzun olan tüyleri ile herkesin ilgisini çekiyor diyebiliriz. Sahibinin yaşamının merkezinde yer almak isteyen bu sevimli dost, son derece sosyal bir yapıdadır.

Yorkshire Terrier Köpek Irkı Özellikleri ve Fiziksel Yapısı Hakkında Bilgiler

Yorkshire Terrier özellikleri ile ilgili yazımıza devam ediyoruz. Bu köpeklerin kökeni İngiltere’dir. Karakteri ise cesur, sadık ve sevecen kelimeleri ile ifade edilebilir. Tüy rengi kahve, bal, siyah ve ten rengidir. Küçük ve kısa bir gövdesi vardır. Uzun, yumuşak tüylü bir kuyruğu vardır.

Yorkshire Terrier Köpek Irkı Karakter Özellikleri

Yorkshire Terrier köpek ırkı, şimdiye dek görebileceğiniz en cesaretli köpeklerden biridir. Tabiri caizse boyuna bakmadan herkese karşı sahibini koruyabilen bir köpek olmaktadır. Dış görünüşe baktığınız an ufak bir köpek görürsünüz fakat bu köpekler sahiplerine öyle sadıktırlar ki onu hep korumaya çalışır. Yabancı bir köpeği tehdit olarak görür ve saldırgan davranabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Diyabet Belirtileri, Nedenleri, Tedavisi

Yorkshire Terrier özellikleri bununla da bitmiyor. Bu nedenle başı genelde belaya girebilir. Bu nedenle dışarda onu asla tasmasız gezdirmemeniz gerekiyor. Bu köpeklerin bu yaşamda en çok önem verdiği şey yine sahibidir. İnsanlara son derece düşkün olan bir köpektir. Sadakatini sürekli bir şekilde göstermek için adeta çırpınan bir hayvandır diyebiliriz.

Akıllı bir yapıları vardır. Söylediklerinizi anında kavrarlar. Ufak çocuklarla pek bir arada kalmayı sevmezler. Bazen saldırırlar. Şayet evde ufak bir çocuk varsa yavru bir Yorkshire Terrier sahiplenmenizde sorun yoktur. Beraber büyüyecekleri için sakin olurlar. Uyum sağlamayı bilirler. Bunda sorun yoktur. Başka bir evcil hayvanla beslemek için ise onu da yavru halde sahiplenmelisiniz.

Yorkshire Terrier Bakımı Nasıldır?

Yorkshire Terrier Bakımı Nasıldır?

Fincanın İçinde Yorkshire Terrier

Bu köpeklerin bakımı ilk önce zor gelebilir. Ama alışırsanız rutine bindirirsiniz ve sorun kalmaz. Tüyleri ipek gibidir. Yumuşaktır. İnce bir yapısı vardır ve uzun olur. Bu nedenle tüylerini her gün taramalısınız. Aksi şekilde tüyleri düğüm haline gelerek sorun yaratmaya başlar.

Bunun haricinde taranmasının başka bir önemi ise cildinin hava alma gereksiniminin olmasıdır. Tüyleri uzun olduğu için bu köpeklerde bazı deri hastalıkları oluşabilir. Yorkshire Terrier özellikleri içerisinde en çok bilinen de budur. Bu köpekler ev yaşantısı konusunda kusursuz köpekler olarak dikkat çeker.

Bu nedenle özel bir egzersiz rutini istemez. Günlük olan tuvalet gereksinimi için dışarı çıkması kafidir. Bu köpek ırkının uzun yapıda tüyleri olsa dahi soğuk havalara karşı ne yazık ki dayanıksızdır. Bu yüzden eğer onu dışarıya gezintiye götürecekseniz üzerine köpek kazağı giydirin.

Bunlara ek olarak Yorkshire Terrier köpeklerin hipoalerjik köpekler olduğunu da eklemek istiyoruz. Uzun tüyleri olmasına rağmen az tüy döken bu köpek ırkı, köpek tüyü alerjisi olan kişiler için harika bir tercihtir diyebiliriz. Bu köpeklerin her daim titiz bir köpek olduğunu da belirtmeliyiz. Mama ve su kabını sık sık değiştirin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Evcil Hayvan İlk Yardım Çantası Nasıl Hazırlanır?

Yorkshire Terrier Köpek Irkı Vücut Yapısı Nasıldır?

Yorkshire Terrier köpek ırkı görünümü ile ilk kısımda herkesin oyuncak sandığı bir köpektir. Öyle tatlıdır ki Yorkshire Terrier özellikleri hakkında bilgi verirken bu sempatiklikten söz etmezsek olmaz. Gülen bir suratı vardır. Yumuşacık tüyleri uzundur. Ufacık boyuyla her daim herkesi kendine aşık eder.

Dünya genelindeki en ufak ikinci köpek ırkı olmaktadır. Sadece üç buçuk kiloluk bir ağırlığa sahiptir. Boyu ise on sekiz santimetre kadardır. En önemli özelliği ise uzun ve ipek kıvamındaki tüyleri olmaktadır. Bu tüylere düzenli şekilde bakım yapılması gerekir. Gövde renkleri ise genelde ten ve bal renginden oluşmaktadır.

Kuyruk kısımları genel olarak çelik mavisi rengindedir. Bazı Yorkshire Terrier köpeklerinin boyun kısımlarında siyah tüyler de görebiliriz, bu normal bir şey olmaktadır. Bu siyahlık bir tasmayı andıracak görünüme sahiptir. Bu köpekler dost canlısı olurlar ve her daim de sevgi doludurlar.

Yorkshire Terrier Hayvanlarla ve Çocuklarla Olan İletişimi Nasıldır?

Yorkshire Terrier özellikleri arasında en çok merak edilen konu başlıklarından biriyle devam ediyoruz. Bu köpekler, öteki hayvanlarla çok sağlıklı ilişki kuramaz. Bunun temel nedeni ise bu köpeklerin sahiplerine aşırı derecede bağlı olmasıyla alakalıdır. Bu nedenle dışarda gördükleri her hayvan onlar için tehdittir.

Bu nedenle bu cins köpekleri kesinlikle tasmasız biçimde dışarı salmamak gerekiyor. Aksi şekilde Yorkshire Terrier köpek cinsi agresifleşmeye başlar. Agresif büyümemesi için onu daha ufakken sahiplenmeniz iyi olacaktır. Böylece daha uyumlu bir köpek haline gelerek kimseye hiçbir zaman rahatsızlık vermez.

Yorkshire Terrier Sağlık Durumu Hakkında Bilgiler

Bu köpekler birçok ufak tipli köpek cinsi gibi kalıtsal hastalıklara sahiptir. Bu nedenle şayet bu cins olan bir köpeği sahiplenme planı yapıyorsanız, sağlık taraması ve veteriner kontrolü gibi durumlara dikkat etmenizi öneririz. Bu köpeklerin yatkın olduğu hastalıklar ise Patello Lukasyonu, Trake Çökmesi, Progresif Retinal Atrofi, Portosistemik Şant, Hipoglisemi ve Ters Hapşırma olmaktadır. Yorkshire Terrier özellikleri konumuz hız kesmeden devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Norfolk Terrier Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Bunun haricinde bu köpekler çok sağlıklıdırlar. Beslenme rutinlerine ve bakımlarına özen gösterildiği takdirde herhangi bir problemle karşılaşmazsınız. Kaliteli bir köpek maması ile beslediğiniz zaman bu köpeklerde kolay kolay bir rahatsızlıkla karşılaşmazsınız. Cilt rahatsızlığı veya tüyleriyle ilgili problemler yaşamamak adına her gün ama her gün tüylerini taramanız gerekiyor. Soğuğa karşı dayanıksız köpeklerdir. Bu nedenle bir kazak giydirmenizde fayda vardır.

Yorkshire Terrier Irkı Köpeklerin Eğitimi Nasıl Olmalıdır?

Birçok kişi Yorkshire Terrier sahiplenmeden evvel bu soruyu soruyor: Yorkshire Terrier eğitilmesi mümkün olan bir köpek midir? Bu köpek çok akıllıdır. Her dediğinizi anlar ve emirlerinize cevap verir. Yorkshire Terrier özellikleri arasında en çok dikkat çeken de aklıdır.

Fakat inatçı da bir köpektir. Bu da bu köpeğin eğitim sürecini bazı zamanlar sekteye uğratabilir. Bu köpekler sahibini çok sevdiği için onu sinirlendirecek hareketleri yapmaz. Fakat sahibini başka bir köpekle görürse köpeği tehdit olarak görür ve etrafı talan eder.

İlgi delisidir. Herkesin kendisi ile ilgilenmesini ister. Alakayı kaybederse depresyona bile girebilir. Bu nedenle bu kısımda size düşen görev, her daim köpeğinizi sevmek ve onunla alakadar olmaktır. Bunları uyguladığınız sürece Yorkshire Terrier her an sizinle olmak ister. Sözünüzü dinler ve sizi çok sever.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.