Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

English Bulldog Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Abone Ol 
English Bulldog Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

Tam bir aile köpeği olan English Bulldog ırkı, dünyada en yaygın türlerden biridir. Çok sevecen olmasının yanı aile dostu olmasıyla köpek sahiplenmek isteyen bireylerin tercihlerinden biridir. Sakin bir tür olmasına rağmen çoğu zaman köpek dövüşlerinde kullanılmıştır.

English Bulldog Köpek Karakter Özellikleri

İngiliz Bulldog ırkının özellikle de dövüşlerde adı duyulmuştur. Eskiden köpek dövüşlerinde kullanılan bir köpek türüdür. Ancak her ne kadar bu tarz bir iş için kullanılsa da çok naif bir türdür. Sadece eğitim ile hırçın ve saldırgan olabilirler. Doğru eğitim alan Bulldoglar çocuklar ve diğer hayvanlarla iyi şekilde geçinir. Özellikle çocuklar karşısında tabiri caiz ise bir mum gibi olurlar. Ona zarar veren bir çocuk ise hırçınlaşmaz ve saldırıya geçmez. Özellikle yavru döneminde inanılmaz hareketli olur. Adeta yerinde duramayan bu tür yaş aldıkça sakinleşir ve daha az oyun oynamaya hareket etmeye başlar. Yine de oyun oynamayı çok sever. Bu nedenle ona köpek oyuncakları mutlaka sunulmalıdır.

Bu türü diğer türlerden ayıran en önemli özelliği yüzüdür. Sarkık bir yüze sahip olduğu için salyası oldukça fazladır. Her ne kadar sakin olsa da bağlılığı daha fazladır. Ailesine karşı herhangi bir tehlikeli durum olması halinde koruma iç güdüsü ile hareket eder. Ve saldırganlaşmaya başlayabilir. Minnoş görüntüsünün altında çok sert bir kimliği vardır. Saldırganlara karşı çok tehditkar olmaktadır. Bu sayede bir dönem bekçi köpeği olarak da görev almıştır. Birçok türün aksine evde durmayı sevmektedir. Bahçeli bir evin dışında değil de evin içerisinde durmayı tercih eder.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Border Collie Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalıdır?

English Bulldog Köpek Tarihçesi

Oldukça eski bir türdür. Tam olarak hangi türler ile oluştuğu belli değildir. Eski adı Bandogge olan bu tür tarihe göre 1610 yıllarından sonra bulldogg ismi ile anıldığı düşünülse de 1976 yılında resmi adı English Bulldogg olmuştur. Özellikle 2008 yılından itibaren popüler olmaya başlayan bu cins, 2008 yılında en popüler 10 köpek arasına girmeyi başarmıştır.

Gerek fiziksel özellikleri gerek karakter özellikleri sayesinde zamanında birçok farklı işte görev almıştır. Bekçi köpeği, av köpeği ve dövüş köpeği olarak yıllarca kullanılmıştır. 12-13. yüzyıllarda hayvan dövüşleri çok popülerdir. Bu vahşet zamanında spor olarak biliniyordu. Ve özellikle köpeklerin karşısına başka hayvan türleri çıkarılarak birbirlerini öldürmeleri veya yemeleri söz konusuydu. Zamanla bu tür olaylar popülerliğini yitirmiştir. Ve Bulldoglar artık bekçi köpeği, av köpeği gibi işlerde görev almışlardır.

English Bulldog Köpek Fiziksel Özellikleri

Kaslı olarak görünen bu tür eski dönemlerde hayvan dövüşlerinde kullanıldığı için zaman içerisinde bu durum genetik olarak aktarılmıştır. Ve kaslı bir görünüşe bürünmüştür. Sarkık yanaklar, küçük burun, sağlam bir çenesi ile diğer türlerden ayrılmıştır. Kuyrukları kıvrımlıdır. Bacakları kısadır.

Yetişkin Bulldoglar ortalama olarak 35 cm boy ve 25 kg ağırlıkta olur. Ayrıca fiziksel özellikleri olarak şunlardan da söz etmeliyiz; tüy renkleri krem, benekli, beyaz, kahverengi, çikolata gibi tonlarda olur. Gövdesi gereği kaslı bir görüntüsü vardır, orta iriliktedir. Kürk yapısı ise sık tüyler, kısa ve ince tüylerden oluşmaktadır.

English Bulldog Köpek Bakımı

Oldukça temiz bir tür olduğu için bakımları çok zahmet gerektirmez. Yine de düzenli olarak bakım yapılması gerekir. Tüyleri kısa ve ince olduğu için haftada 1 veya 2 kez köpek tüy fırçası ile temizlenmesi şarttır. Bulldog türünün en zor bakımı ağız bakımıdır. Çünkü salyası oldukça fazladır. Günlük olarak nemli bir bez ile ağzı temizlenmesi gereken bir türdür. Özellikle yetişkin Bulldoglarda bu durum daha fazladır. Günde 1 kere yetmeyebilir. Bu yüzden yetişkinlerde günde 2 veya daha fazla kez nemli bez ile temizlenmesi gerekir. Bu türün derisi oldukça buruşuk ve gevşektir. Sık sık yıkanmaması önemlidir. Biraz doymak bilmeyen bir tür olduğu için beslenmesine de dikkat edilmesi gerekir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  8 Maddede Tüy Dökmeyen Büyük Köpek Irkları

Güvenilir, sağlıklı ve kaliteli köpek bakım ürünleri için TIKLAYINIZ!

English Bulldog Köpeklerde Beslenme

Kilo almaya meyilli bir türdür. Beslenmeleri bir liste halinde olması gerekir. Verilebilecek besinler şunlardır; kırmızı et, tavuk eti, meyve, yeşillikler, peynir ve yoğurt gibi süt ürünleri, tahıl, köpek yaş mama, kuru mama gibi besinler verilebilir. Bu besinler verilirken mutlaka az porsiyon sunulmalıdır. Kırmızı et olarak dana eti tercih edilebilir. Kıkırdak kemikleri verilebilir. Ancak sert kemikler verilmemesi gerekir. Köpek mamasının ise kaliteli olması son derece önemlidir. Taze ve besleyici köpek mamaları için online petshop mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

English Bulldog Köpek Eğitimi

Eğitilen bir türden çok sadık ve bağlı bir türdür. Otur, yat, kalk gibi komutlar ile eğitmek mümkün olsa da zor bir şekilde yapılmaktadır. Eğitimde soğuk davranan bu tür sahibine bağlı olduğu için sürekli sahibinin yanı başında durmayı sever. Eğitimi küçük yaşlarda yapılmaya başlanırsa daha rahat bir eğitim olmaktadır. İlerleyen yaşlarda eğitimi oldukça zor yapılmaktadır.

Yetişkin bir hale geldiği zaman gününün çoğunu yatarak geçirmeyi sever. Tuvalet eğitimi, davranış eğitimi gibi eğitimler vermek kolaydır. Örneğin yapmaması gereken bir şeyi yaptıktan sonra ona hafif bir şekilde kızarsanız bunu anlar ve tekrarlamaz. Oldukça zeki bir tür olduğundan ötürü, eğitimine yavruluktan itibaren başlanabilir.

English Bulldog Köpeklerin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Özellikle çocuklu ailelerin tercihi olan bir türdür. Çocuklara karşı daha fazla bir nazik davranır. Eğitim verilmemiş olsa bile çocuklarla oyun oynamaya bayılır. Çocuklu ailelerin köpek türü olarak yavru Bulldoglar en iyi seçeneklerden biridir. Sadık ve aşırı koruma bir tür olduğu için ailesine karşı yapılan herhangi bir tehlikeli tutumda, karşısındaki hayvan veya insana karşı saldırgan olabilir. Bunun, eğitim ile önüne kısmen geçilebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Standart Schnauzer Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Beslenme

English Bulldog Köpekler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bu cins köpeklerle ilgili merak edilenler:

English Bulldog Köpeklerin Egzersiz İhtiyacı Ne Kadar?

Her ne kadar uyuşuk bir tür olsa da başta çocuklar olmak üzere herkesle oyun oynamayı sever. Aynı zamanda kilo almaya meyilli bir tür olması nedeniyle egzersizler ile kilosu kontrol altına alınabilir. Bu sebeple günlük 30 dakikalık yürüyüşler dahi onun sağlığı ve gelişimi açısından yeterli olacaktır.

English Bulldog Köpekler Çok Havlar Mı?

Bu ırkın aşırı havlamadığı bilinmektedir. Orta derecede havlar.

English Bulldog Köpekler İçin Uygun İsimler Neler?

Bu köpekler için Apache, Apollo, Bear, Bossk, Boston, Colonel, Coddy, Tank, Sully gibi isimler popülerdir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.