Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Victorian Bulldog Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Sağlık

Abone Ol 
Victorian Bulldog Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Sağlık

Victorian Bulldog, orta ila büyük bir köpek ırkıdır. Eski zamanlardan bir dizi Bulldog’u tekrar ortaya çıkarmak için yetiştirilmiştir. Bununla birlikte, bugün birçok Bulldog’un sahip olduğu sorunların daha azını içeriyor.

Victorian Bulldog Köpek Karakter Özellikleri

Victorian Bulldog, sadık ve cesur bir köpektir ve bulldog ırklarını seven ve daha sağlıklı ve daha büyük bir versiyon isteyenler arasında çok popüler hale gelmiştir. Doğru bakımla güvenilebilecek bir köpektir, güvenilirdir ve ailesiyle birlikte sevecen, sakin ve özverili olur. Bir bulldogun tipik mizacına sahiptir, sosyaldir, kararlıdır, insan arkadaşlığını sever ve uzun süre yalnız bırakılmayı sevmez. Dikkat çekmekten hoşlanır ve iyi yetiştirildiğinde daha korkutucu görünümüne rağmen aslında uysal ve güvenilirdir.

Bu köpekler koruyucudur ve tetiktedir. Bu nedenle iyi bir bekçi köpeği olarak da bilinir. Yabancılarla sosyalleşme, temkinli olduğu için önemlidir ve bunun şüpheye dönüşmesini istemezsiniz. Birisinin içeri girip girmediğini size bildirmek ve evi ve aileyi savunmak için harekete geçmek için havlayacaktır. Ağırlıklı olarak nazik ve mutludur. Fakat horlama, salya ve gaz gibi olağan şeylere hazırlıklı olun!

Bu köpeğin doğru yaklaşımla eğitilmesi kolaydır, zekidir ve en iyi şekilde olması için basit, olumlu ve nazik eğitim tekniklerine ihtiyaç duyar. Bu, deneyimli sahiplerin elinde olduğunda, köpekler oldukça hızlı öğrenecek ve sahipleriyle etkileşimin tadını çıkaracaktır. Seansları ilginç tutun ve sık yapılan kısa seanslar, daha az sıklıkta yapılanlardan daha iyidir. Sağlam ve tutarlı olun ama aynı zamanda cesaretlendirin, motive edin ve ödüllendirin. Köpek ödül maması ve eğitici köpek oyuncakları ile onu destekleyin. Eğitime erken başlamanın yanı sıra sosyalleşmesine de özen gösterin. Farklı bir yer, insanlar, sesler, durumlar, hayvanlar vb. şeylerle nasıl başa çıkacağını öğrenmesine izin verin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde İç Parazit Nedir?

Victorian Bulldog Köpek Tarihçesi

Victorian Bulldog, 1980’lerde, özellikle Bulldog’u seven ve Viktorya dönemine özgü bulldog’u geri getirmek isteyen Ken Mollett tarafından yetiştirildi. 1985 yılında Mollett, daha uzun ve kötü yetiştirme uygulamaları sorunlara neden olmadan önce daha sağlıklı bir bulldog elde etmek amacıyla bir üreme programı başlattı. Onunla çalışan Graham Woods ve Mollett’in kardeşi Derek Mollett’ti. Üremenin ilk yıllarında Ken Mollett yoluna tek başına devam etti.

Ken Mollett, yalnızca Kennel Club’a kayıtlı köpekleri tercih etti. Sadece bulabildiği en sağlıklı bulldogları kullandı. Mollett, Victorian Bulldog’un nasıl görüneceği konusuna karar vermek için heykeller, resimler, fotoğraflar, gravürler, yazılar vb. gibi tarihten çeşitli kaynaklar kullandı. Ona Victorian Bulldog adını verdi, fakat onu geliştirilmekte olan diğer bulldoglardan ayırmak için Mollett Victorian Bulldog olarak isimlendirdi.

Victorian Bulldog Köpek Fiziksel Özellikleri

Victorian Bulldoglar orta boyda, kalın kemikli, kaslı gövdeli, geniş göğüslü ve büyük kafalı bir cinstir. Köpeğin kafası büyük bir kas boynuna dayanır ve kıvrık, kısa, geniş bir ağzı vardır ve çenesi kare şeklindedir. Gözler koyudur ve yüzün yanı sıra alçaktadır. Tüy ceketi orta miktarda tüy tutar. Köpeğin kuyruğu ya düzdür, tirbuşondur, ancak sırtından taşınmaz ya da aşağı döner.

Bu köpek ırkının kürkünde geniş bir renk yelpazesi vardır ve çeşitli kombinasyonlar bulunur. Tüy renkleri kırmızı, katı beyaz, alaca ve kahverengi olabilir. Ayrıca tüylerinin rengi, köpeğin görünüşünü tamamlar.

Victorian Bulldog Köpek Bakımı

Cins, ortalama bir miktar tüy döker, bu nedenle haftada birkaç kez sert kıllı bir fırça ile fırçalayın. Ayrıca cilt enfeksiyonunu önlemek için cildinin kıvrımlarını nemli bir bezle düzenli olarak silmelisiniz ve bu kıvrımlar çok ıslandığında kuru kalmalıdır. Yüzünü her gün silin ve temizlenmesi gereken salyalar da olacaktır! Sadece gerçekten ihtiyacı olduğunda banyo yaptırın. Çünkü çok sık şampuanlamak aslında onun için kötüdür, doğal yağlarına zarar vererek daha fazla cilt sorununa yol açabilir. Bu, banyo zamanı geldiğinde yanlış ürünü kullanırsanız da geçerli olduğundan, yalnızca uygun bir köpek şampuanı aldığınızdan emin olun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  7 Maddede Mavi Gözlü Köpek Cinsleri

Diğer tımar ihtiyaçları arasında dişlerini bir köpek diş macunu ile iyice temizlemek ve haftada iki veya üç kez, hatta size izin veriyorsa her gün fırçalamak sayılabilir. Ardından kulakları haftada bir kontrol edilmeli ve enfeksiyon belirtileri olan şişlik, koku veya büyük kulak kiri birikimi olmadığından emin olunmalıdır. Temizlerse ve herhangi bir tedaviye ihtiyaç duymazlarsa, nemli bir bezle silerek, asla kulaklarına bir şey sokmadan bakım yapabilirsiniz. Çok uzadıklarında kesilmesi gereken tırnaklarını da unutmamalısınız.

Victorian Bulldog’lar süper aktif köpekler değildir, sağlıklı ve formda kalmak için orta derecede egzersize ihtiyaç duyar. Daha büyük bir daireye uyum sağlayabilir, ancak yine de bir bahçeli ev onun için harikadır. Ayrıca, sizinle birlikte biraz oyun oynamanın yanı sıra günlük yürüyüşe de gereksinim duyar. Haftada birkaç kez güvenli bir yerde tasmasız zaman geçirmelidir. Fiziksel egzersizle birlikte bol miktarda zihinsel uyarı aldığından emin olun. İngiliz Bulldog kadar kolay ısınma eğilimi göstermez, fakat yine de ılıman iklimlere uyum sağlar.

Victorian Bulldog Köpeklerin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Bu köpekler, sosyalleşme sayesinde çocuklarla iyi anlaşma eğilimindedir ve onlarla birlikte büyürse daha da iyidir. Onlara karşı sevecen ve koruyucudur ve içeride daha az aktif olmasına rağmen dışarıdayken oyun oynamak ister. Çocuklara, onlara nasıl dokunacakları ve onlarla nasıl doğru bir şekilde oynayacakları gösterilmelidir. Bazı cins köpeklerin etrafında daha dikkatli olabileceğinden, diğer köpeklerle sosyalleşme önemlidir. Onlarla birlikte yetiştirildiğinde diğer evcil hayvanlarla anlaşabilir, ancak bazıları daha yüksek bir av sürüşüne sahip olabilir ve yine sosyalleşmeye ihtiyaç vardır.

Victorian Bulldog Köpeklerde Beslenme

Victorian Bulldog, günde yaklaşık 2 ila 3 fincan kaliteli kuru köpek maması yiyecektir. Bu maması en az iki öğüne bölünmeli, hepsini bir oturuşta yememelidir. Miktar, sevimli dostunuzun boyutuna, ayrıca aktivite düzeyine, metabolizmasına, yaşına ve genel sağlığına bağlı olarak değişir. Her zaman su bulundurduğundan ve suyun mümkün olduğunca taze tutulduğundan emin olun. Kaliteli ve sağlıklı köpek maması çeşitleri için TIKLAYINIZ!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Schnauzer Miniature Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Sağlık ve Bakım

Victorian Bulldog Köpekleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Irkla ilgili merak edilen soru ve cevaplar:

Victorian Bulldog Köpekler Kaç Yıl Yaşar?

Irkın ömrü ortalama 10-14 senedir.

Victorian Bulldog Köpekler Çok Havlar Mı?

Bu ırka mensup olan köpekler orta düzeyde havlar.

Victorian Bulldog Köpekler Hipoalerjenik Mi?

Bu cins köpekler hipoalerjenik değildir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.