Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Skye Terrier Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Sağlık

Abone Ol 
Skye Terrier Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Sağlık

Skye Terrier çoğu teriyerden daha ciddi, daha ağırbaşlı ve daha içe dönüktür. Ufak görünse de bu ırk köpekler tahmin edilenden daha ağır ve güçlüdür.

Skye Terrier Köpek Karakter Özellikleri

Skye tipik bir teriyerdir: havlamaya ve kazmaya meyilli, sert ve inatçıdır. Bakımı nispeten kolay olan uzun, ipeksi, gri bir tüy ceketi var ve büyük kulakları dik durabilir veya sarkabilir. Skye yabancılara karşı temkinlidir ve çoğunlukla yetişkinleri çocuklara tercih eder.

Doğru evde canlı ve eğlencelidir. Skye Teriyer’in egzersiz yapması kolaydır, sadece yürüyüş ve oyun seansları gerektirir. Ancak, yıldırım reflekslerine sahip, korkusuz, çevik bir avcıdır ve güvenli, kapalı bir alan olmadığı sürece asla tasmasız bırakılmamalıdır. Ailesine son derece sadık olan bu köpek ırkı, çok fazla kişisel ilgiye ihtiyaç duyar. Skye Teriyerleri yabancılara karşı temkinlidir ve ihtiyatlarının şüpheye dönüşmemesi için gençken kapsamlı bir şekilde sosyalleştirilmelidir.

Diğer köpeklere karşı baskın davranır ve kediler, tavşanlar ve kemirgenler gibi daha küçük hayvanlara karşı nazik olmayabilir. Büyük bir karakter derinliği vardır ve kendi kararlarını vermeyi tercih eder. Ancak aynı derecede güçlü bir karaktere sahip ve ona nasıl liderlik edeceğini bilen bir kişiye saygı duyacaktır.

Skye Terrier, sevmeyi seçtiği kişilere karşı sevgi dolu, sevecen ve her şeyden önce sadıktır. Ancak, bu köpek herhangi bir kişiye böyle bir bağlılık bahşetmez. Ailesini ve saygı duyduğu başkalarını memnun etmeye istekli olacaktır; insanlığın geri kalanıyla birlikte, soğukkanlı olması muhtemeldir.

Skye Teriyerlerinin biraz inatçı oldukları bilinmektedir. Genellikle itaatkar, çekingen veya korkak değildir. Halklarına ve bölgelerine karşı tetikte ve koruyucudur ve havlamayı sever.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpek Aşıları Hakkında Önemli Bilgiler

Skye Terrier Köpek Tarihçesi

Yüzyıllar önce İskoç Hebrides’teki Skye Adası’nda ortaya çıktı. Irk, çiftçiler tarafından, esas olarak haşarat avlamak için yetiştirildi. 1800’lerin ortalarında, Kraliçe Victoria’nın cinse olan düşkünlüğü, Skye’ı İngiliz aristokratları arasında bir favori haline getirdi. İlerleyen yıllarda ırk, tüm dünyada tanınır oldu.

Skye Terrier Köpek Fiziksel Özellikleri

Uzun sırt, dik veya sarkık kulaklar ırkın temel fiziksel özellikleridir. Düz, çift katlı ve sert katmana sahiptir. Skye teriyeri yumuşak bir astara ve uzun, sert, düz bir dış kaplama içerir. Tüy renkleri, aradaki tüm gri tonları ile siyahtan platine kadar değişir. Tüyleri siyah, mavi, gri, gümüş ve krem tonlarında olabilir.

Skye Terrier Köpek Bakımı

Skye’ın uzun çift katı çok bakım gerektiriyormuş gibi görünür, haftalık fırçalama ile kolayca bakımı yapılabilir. Bazı kaynaklar günlük fırçalamayı önerir ve sıklık gerçekten de köpeğin tüy yapısına ve yaşam tarzına ve ayrıca bakıcının yeteneğine bağlıdır. Dışarıda çok fazla zaman geçirmeyen ve aşırı kirlenmeyen bir evcil köpek için tek gereken, deriye kadar derinlemesine bir fırçalama olabilir. Düzenli fırçalama, tüyleri yerden, mobilyadan ve giysilerden uzak tutmaya yardımcı olacaktır.

Banyo sıklığı da önemli bir meseledir. Avlanmayı ve kazmayı içeren bir yaşam tarzına sahip olmayan ve düzenli taranan bir köpek, dışarıda daha aktif olan veya kirli şehir sokaklarında yürüyen bir köpekten muhtemelen daha az banyoya ihtiyaç duyacaktır. Bununla birlikte düzenli diş fırçalama da önemlidir. Kaliteli köpek bakım ürünleri için TIKLAYINIZ!

Skye Terrier Köpeklerin Çocuklar ve Hayvanlar ile İletişimi

Skye Teriyerinin yabancılardan şüphelenme eğilimi, tercihen yavruyken, mümkün olduğunca fazla sosyalleşme ile yumuşatılmalıdır. Skye’ı mümkün olduğu kadar çok farklı kişiye, yere ve duruma maruz bırakarak, yeni durumlardaki huzursuzluğunu azaltabilirsiniz. İyi eğitilen Skye Terrier, hem diğer hayvanlar hem de çocuklar ile iyi anlaşır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Bedlington Teriyeri Köpek Irkı Bakımı Nasıl Olmalı?

Skye Terrier Köpeklerde Beslenme

Diğer tüm köpek ırklarında olduğu gibi bu cins için de sağlıklı, kaliteli ve dengeli beslenme önemlidir. Bu yüzden konserve köpek maması ve kuru köpek maması gibi yiyecekler, köpeğinizin sağlığını destekleyecektir. Kaliteli ve besleyici köpek mamaları için online petshop mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

Skye Terrier Köpekler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Irk hakkında merak edilen soru ve cevaplar şunlar:

Skye Terrier Kaç Yıl Yaşar?

İyi bakılan ve sağlıklı beslenen Skye Terrier ortalama 15 sene kadar yaşar.

Skye Terrier Köpeklerin Yatkın Olduğu Hastalıklar Var Mı?

Skye Teriyerleri, göz problemleri ve hipotiroidizm rahatsızlığına yatkındır. Bazıları alerjiler ve ülseratif kolit gibi çeşitli tıbbi durumlardan etkilenebilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.