Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

10 Maddede Küçük Süs Köpeği Cinsleri

Abone Ol 
10 Maddede Küçük Süs Köpeği Cinsleri

Küçük süs köpeği cinsleri yazımızla sizlerleyiz! Bir köpek sahiplenmek istiyorsanız en popüler süs köpeklerini inceleyebilirsiniz. İşte o sevimli köpek ırkları…

Küçük Süs Köpeği Cinsleri

Tüm köpeklerin dost canlısı ve oldukça sevimli olduklarını hepimiz biliyoruz. Özellikle de sevimlilikleri açısından oldukça fazla tercih edilen ve çok sevilen süs köpekleri gerek küçük boylarının oluşu gerekse hareketli oluşları sayesinde çocukların da en iyi oyun arkadaşı olabiliyor. Oldukça şirin, sevimli ve sempatik hareketleri sayesinde bulundukları ortamda tüm dikkatleri üstlerine çekmeyi başarabilirler.

Ancak süs köpekleri her ne kadar sevimli ve tatlı gözükseler de bazı durumlarda bakımları oldukça masraflı ve zor olabiliyor. Eğer bir süs köpeği sahiplenmek istiyorsanız gerekli bakımları karşılayıp karşılamayacağınızı hesaba katmanız ve ona göre hareket etmeniz en doğrusu olacaktır. Bakımları oldukça sorumluluk ve ilgi gerektirir. Yeterli ilgi gösterilmediği takdirde birtakım hastalıklar meydana gelebilir. Bu köpeklerin bakımları genellikle tür ve cinslerine göre farklılık gösterebilmektedir. Sizlere kolaylık sağlaması açısından belli başlı süs köpeği cinslerini bir araya getirdik. Dilerseniz yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

1. Beagle Köpek Irkı

Küçük süs köpeği cinsleri arasında ilk sırada Beagle yer alıyor. Türkçe anlamı küçük olan ”beag” kelimesinden türemiş bir isimdir. Bu köpekler tıpkı diğer süs köpekleri kadar sevimli olmalarının yanı sıra çocuklarla en iyi anlaşan köpekler olarak da bilinmektedirler. Son derece hoşgörülü canlılardır.

Ayrıca çok iyi bir ev arkadaşı, yakın bir dost olabilmektedirler. Her türlü ortama ayak uydurabilirler ve diğer köpek türleriyle de oldukça iyi anlaşabilmektedirler. Saldırgan özellikleri yoktur ve her ne kadar çoğu canlılarla iyi anlaşsalar da ne yazık ki kedilerle araları pek iyi değildir. Kısacası bu köpekler oldukça hareketli, ortama uyumlu ve meraklı canlılardır.

2. American Cocker Köpek Irkı

Küçük süs köpeği cinsleri listesinde cocker köpek de var. Kökeni İngiltere’ye dayanmaktadır. Amerika’da ki İngiliz Cockerların, bulundukları ortamdaki iklim ve av koşulları sebebiyle tüylerinde kısalma oldukları görülmüştür. Bu köpekler oldukça hareketli ve meraklı canlılardır. Diğer köpeklere oranla biraz daha saldırgan özellikleri olabilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yaş Köpek Maması Önerileri 2024

3. Dachshund Köpek Irkı

Bir diğer ismiyle sosis, porsuk ya da av köpeği olarak da adlandırılabilmektedir. Almanya’da porsuk avı için yetiştirilmesi sebebiyle bu ismi almaktadır. Toprağı sürekli kazmak gibi alışkanlıkları vardır. Çocuklarla çok iyi anlaşırlar ve oyun oynamayı çok seveler.

4. Pomeranian Köpek Irkı

Pomeranian köpekler de küçük süs köpeği cinsleri listesinde. Bu köpek türü en çok tercih edilen süs köpeği sıralamasında yerini almaktadır. Oldukça sevimli ve küçük boyutları sayesinde çoğu kişi tarafından tercih edilmektedir. Genellikle çocuklu ailelerin tercih etmesinin asıl sebebi ise bu köpek cinslerinin çocuklarla çok iyi anlaşmasıdır. Bir diğer ismiyle Pom olarak da adlandırılmaktadır.

Bu köpek türleri isimlerini Polonya ve Almanya’dan almıştır. Ortalama yaşam süreleri 12 ile 15 yıl arasında değişebilmektedir. Yetişkinlik dönemlerinde boyları genellikle 20 cm’ye kadar uzayabiliyor. Ortalama ağırlıkları ise yetişkinlik dönemlerinde yaklaşık olarak 1,9 kilogram ile 3 kilogram arasında değişebilmektedir.

5. Toy Poodle Köpek Irkı

Kaniş cinsinin en küçükleri olarak adlandırmak mümkündür. Ancak diğer türleriyle aynı özellikleri taşımaktadırlar. Düzenli ve rutin bir bakıma ihtiyaç duyan ve sosyalleşmeyi çok fazla seven canlılardır. Bu tür Avustralya, ABD ve İngiltere’de üç farklı şekilde karşımıza çıkmaktadır. Bunlara; Standart kanişler, oyuncak kanişler ve Minyatür kanişler isimlerini verebilmemiz mümkündür.

Bu üç isim her ne kadar birbirinden bağımsız farklı ırklardan olsa da aynı cinsin alt kategorileri olarak bilinmektedir. Oyuncak ve Minyatür kanişler, standart kanişlerin daha küçük hali olarak bilinmektedir. Oyuncak ve Minyatür kanişler ilk olarak av görevleri amacıyla yetiştirilmeye başlanmıştır. Kanişler, tarih boyunca en sevilen köpekler olarak adlandırılmaktadır. Özellikle de Kraliyet ailesi tarafından sahiplenildikleri için kısa zaman içerisinde daha fazla popüler olmuş ve ilgi görmeye başlamışlardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  English Springer Spaniel Köpek Irkı Tüm Özellikleri, Genel Bakım ve Sağlık Tüyoları

6. Maltese Köpek Irkı

Maltese köpekler de en popüler küçük süs köpeği cinsleri arasındadır. Bu cinsin en büyük avantajlarından biri oldukça küçük boyutta olmalarıdır. Ancak bazı durumlarda oldukça meraklı ve inatçı oluşları sebebiyle sahipleri açısından zorluk oluşturabiliyor. Bakımı biraz zor olduğundan dolayı bu cinsi sahiplenmeden önce mutlaka iyi ve detaylı bir şekilde araştırmak gerekebilmektedir. Ayrıca oldukça sevimli olduklarından dolayı kısa bir sürede alışabileceksiniz. Kaliteli köpek mamaları ile beslenmeleri şarttır.

7. Chihuahua Köpek Irkı

Dünya’da ki en ama en küçük boyuttaki köpek cinslerinin en başında yer almaktadır. Oldukça minik olan bu köpek cinsi, ismini Meksika’da bulunan ve en büyük eyalet olan Chihuahua’dan almıştır. Bu köpek türlerinin tarihi oldukça eski dönemlere dayanmaktadır. Bu küçük ve oldukça sevimli olan köpek türlerinin ortalama yaşam süreleri yaklaşık olarak 12 ile 16 yıl arasında değişebilmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki, yeterli bakım ve ilgi gösterildiği ve aksatılmadığı durumlarda köpeğiniz yaklaşık 20 sene kadar yaşayabilecektir.

Bu yüzden köpeklerin beslenme tarzı ve oyun saati gibi rutin alışkanlıklarının saatinde gerçekleştirilmesi oldukça önemlidir. Boyut olarak en fazla 15 ile 27 cm arası kadar uzayabilmektedirler. Bu köpek türlerinin ortalama ağırlıkları ise genellikle 1 kilogram ile 3,5 kilogram arasında değişkenlik gösterebilmektedir. Küçük yüz hatları ve elma şeklindeki yüz hatları sebebiyle oldukça sevilen bu köpek türleri, çoğu bireyler tarafından oldukça fazla tercih edilmektedir.

8. Minyatür Schnauzer Köpek Irkı

Küçük süs köpeği cinsleri yazımız Minyatür Schnauzer ile devam ediyor. Oldukça sosyal yapıları sayesinde tüm dikkatleri üzerlerine çekmeyi başaran bu köpek cinslerinin üç farklı ırkı bulunmaktadır. Bakımları oldukça kolaydır ve gerekli ilgi gösterildiğinde kişilerle çabuk anlaşabilir ve zorluk çıkarmazlar. Farklı diğer evcil hayvanlarla da oldukça iyi anlaştıkları bilinmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Labrador Köpek (Labrador Retriever) Irkı Hakkında Bilgiler

Her ne kadar uysal bir köpek türü olsalar da bu ırktaki bazı köpekler biraz da olsa saldırgan ve oldukça hareketli olabiliyorlar. Bu nedenle köpek sahiplenmeden önce mutlaka köpek ırkı araştırılmalıdır. Çünkü saldırgan ve hareketli köpeklerle geçinebilmek bazı durumlarda zorluk yaratabiliyor ve hatta alışma süreçleri de uzayabiliyor. Bu köpekler hiçbir şekilde tüy dökmezler. Ayrıca kokusuz yapıları sayesinde evde kolaylıkla barındırabilirsiniz.

9. Cavalier King Charles Köpek Irkı

Son derece akıllı ve zeki oluşları sebebiyle oldukça ilgi görmektedirler. Aynı zamanda çok iyi bir dostturlar. Bu köpek türü her zaman mutlu yüz ifadesi ile ilgi çekmiştir. Oyun oynamayı çok severler ve son derece sakin bir yapıları vardır.  Her türlü köpeklerle iyi anlaşabildikleri gibi her yaş grubundaki insanlarla da oldukça iyi anlaşabilmektedirler. İlgi görmeyi ve sevilmeyi son derece sevmektedirler.

Bu köpek türünün bakımlarının son derece iyi yapılması önemlidir. Özellikle de tüylerinin düzenli olarak taranması ve bakımlarının yapılması gerekmektedir. Ortalama yaşam süreleri yaklaşık olarak 12 ile 15 yıl arasında değişebilmektedir. Bu köpekler zaman zaman göz problemleri yaşayabilmektedirler. Bu yüzden sık sık kontrollerinin düzenli bir şekilde yapılması sağlık açısından oldukça önemli bir konudur.

10. Tibetan Spaniel Köpek Irkı

Antik Tibet’te kutsallıkları ile bilinmektedirler. Genellikle yüksek mekanlarda yaşamlarını sürdürürler ve olacak riskli bir durumda insanlara haber verirler. Kulakları tamamen tüylerle kaplı ve yuvarlak bir yüze sahiptirler. Bazı durumlarda çekingen tavırları ile dikkat çekmektedirler.

Ev ortamına kısa sürede alışabilirler ve her ortama ayak uydurabilmektedirler. Her türlü sese karşı oldukça duyarlı ve temkinli yaklaşırlar. Yaşam süreleri yaklaşık olarak 15 ya da 16 yıl kadar sürebilmektedir. Eğitime açık canlılardır ancak bazı durumlarda eğitim süreçleri oldukça zor olabilmektedir. Çok az miktarda tüy dökerler ve yaradılış gereği oldukça sağlıklı tüylere sahiptirler. En keyif aldıkları durum ise kesinlikle tüylerinin taranmasıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.