Kedi, Köpek ve Evcil Hayvan Blogu – zoo.com.tr

Golden Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Abone Ol 
Golden Cinsi Köpek Bakımı ve Özellikleri

Golden cinsi köpek, tüm dünyada en çok tercih edilen ırklardan biridir. Dost canlısı ve sevimli bir köpek türü olan Golden Retriever köpek ırkı, çok sayıda özelliği nedeniyle popülerdir. Bu köpekler, uyumlu ve şefkatli yapıları ile kısa sürede aileye dahil olurlar. Golden Retriever köpek ırkının bakımı ve özellikleri ile ilgili bilgiler, hayvan severler tarafından merak edilir. İşte detaylar!

https://www.youtube.com/watch?v=HXMbfG0dYCk

Golden Köpek Irkı Özellikleri Nelerdir?

Golden Cinsi Köpek

Orta boyuta sahip olan Golden Retriever köpek ırkı, sevimli ve oyuncu doğası ile hayvan severleri kendine çeker. Yumuşacık sarı ve açık kahverengi arasında değişen tüyleri, bu köpeğin sevimliliğine sevimlilik katmaktadır. Güçlü vücudu ve çift katmanlı tüy yapısıyla hem karada hem de suda hızlıca hareket edebilen avcı köpeklerdir. Yüksek zekaları nedeniyle eğitilmeleri kolaydır. Sahipleriyle zaman geçirmeyi ve oyun oynamayı çok severler.

Golden Cinsi Köpek Irkı Bakımı: Tüy Bakımı

Golden Cinsi Köpek

Golden Retriever köpek ırkının kabarık yapıda sarı ve kahverengi arasında değişen renklere sahip tüyleri vardır. Tüy yapısı çift katmanlıdır. Alt tabakanın görevi vücudu sıcak tutmaktır. Ayrıca bu alt tabakanın su geçirmez özelliği bulunur. Üst katman ise düz veya dalgalı olabilen daha yumuşak bir yapıya sahiptir. Bahar mevsimlerinde tüy dökülmeleri daha fazla olur. Ancak düzenli tarama ve tüy bakımı ile dökülme sorunlarının önüne geçilebilir. Günlük tüy taraması, tüy sağlıkları için daha iyi bir seçimdir. Ancak vakit olmaması durumunda haftada 1 veya 2 kez tüy taranması yeterlidir. Bu işlemler esnasında kaliteli köpek tarağı kullanılmalıdır.

Golden Cinsi Köpek Irkı Bakımı: Ağız ve Diş Bakımı

Ağız ve diş bakımı köpekler için oldukça önemlidir. Düzenli diş bakımı ile beraber köpeklerin dişlerinin sağlığı korunurken ağız hijyenleri de korunur. Çeşitli enfeksiyonların görülme riski düşürülür. Bu nedenle köpeklerin ağız ve diş bakımı ihmal edilmeden yapılmalıdır. Golden Retriever köpek ırkının dişleri bir haftada en azından 3 veya 4 kez fırçalanmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köpeklerde Nefes Kokusu Nedenleri ve Çözüm Yolları

Golden Cinsi Köpek Irkı Bakımı: Pati Bakımı

Golden Retriver köpekleri çok aktif olan hayvanlardır. Dışarda vakit geçirmeyi çok severler. Bundan dolayı egzersizlerden dönüldüğünde ayaklarını kontrol etmek ve özel bir durum ya da sorun varsa dikkat etmek faydalı olur. Tırnak kontrollerine de dikkat etmek gerekir. Tırnak kontrolleri ihmal edildiği zaman tırnakların hasar gördüğü ve yıprandığı durumlar görülebilir. Bu nedenle ayda en azından bir veya iki kez tırnak kontrolleri yapılmalı ve tırnakları kesilmelidir. Köpek tırnak makası ile işlem yapılması önemlidir. Böylece güvenli bir şekilde köpek tırnak kesimi söz konusu hale gelir.

Golden Cinsi Köpek Irkı Bakımı: Göz ve Kulak Bakımı

Golden Retriever köpek ırkının göz ve kulak bakımları ihmal edilmemelidir. Kulakları ve gözleri enfeksiyonlara ve diğer rahatsızlıklara karşı düzenli olarak kontrol edilmelidir. Kulak ve göz çevresi nemli bir bezle her gün temizlenmelidir. Bu sayede bu hassas bölgeleri hastalıklardan korumak mümkün olur.

Golden Cinsi Köpek Irkı Beslenme İhtiyacı

Golden Retriever köpek ırkının beslenmesinde yaş, boy, kilo ve cinsiyet gibi faktörlerine dikkat edilmelidir. Yavru, yetişkin ve yaşlı olma durumlarına göre beslenme ihtiyaçları değişiklik gösterir. Dişi Golden Retriever köpek ırkının boyutu erkek olanlara göre daha küçük olur. Besin ihtiyaçları da buna bağlı olarak değişiklik gösterir. Golden Retriever köpek ırkının kilo almaya müsait bir yapısı olması nedeniyle öğünlerinin ölçüleri konusunda da dikkatli olunmalıdır. Çok yağlı yiyecekleri tüketmelerine izin verilmemelidir veya az miktarda verilmelidir. Mamalar dışında tüketebilecekleri diğer gıdalar araştırılarak öğünlerine eklenebilir. Metabolizma hızlarını olumlu etkileyecek yöntemler uygulanmalıdır. Kaliteli köpek mamaları ile beslenmeli ve düzenli şekilde su tüketmesi sağlanmalıdır.

Golden Cinsi Köpek Irkı Egzersiz İhtiyacı

Tüm köpek ırkları gibi Golden Retriever köpek ırkının da egzersiz ihtiyacı vardır. Sportif olan bu köpeklerin yüksek düzeyde egzersiz ihtiyaçları olduğunu bilmek gerekir. Golden Retriever köpek ırkının egzersiz ihtiyacını karşılamak için yürüyüş, koşu, tut-getir oyunları ve çeşitli köpek oyunları oynanabilir. Bu egzersizler ile kemik ve kas sağlıkları korunur. Egzersiz ihtiyacı karşılanmayan Golden Retriever köpek ırkının daha asabi ve huysuz davranışlar sergiledikleri gözlenir. Bu nedenle egzersiz ihtiyaçlarının karşılanması son derece önemlidir. Köpek oyuncuları ile de köpeğin aktif kalması sağlanabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Akita Inu (AKITA) Köpek Irkı Özellikleri, Bakımı ve Sağlık
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.